BG online

Lični razvoj

Tamna strana ljudske prirode

Zašto se neki raduju tuđoj nesreći?

Knjiga “Zluradost, šandenfrojde: tamna strana ljudske prirode” bavi se pitanjem: živimo li u doba epidemije zluradosti? Autor Ričard H.Smit objašnjava da nevolje koje pogađaju druge mogu da nekima donesu radost jer ponekad oni čak imaju korist od tih nevolja. On naglašava da, koliko god bilo prirodno osećati šadenfrojde, tj. zluradost, većina nije sasvim sigurna da treba da je oseća ili bar da prizna da je oseća.

Otvorena i prikrivena zluradost

Knjiga obiluje navođenjem i tumačenjem brojnih primera otvorene i prikrivene zluradosti u savremenom društvu – u politici, sportu, zabavi, religiji, kao i u rijaliti programima. Slikovito i detaljno autor je sve pojavne oblike zluradosti objasnio na primerima sudbina Tajgera Vudsa, Salijerija, Hitlera, Linkolna, Vizentala, Marije Stjuart… U osnovi zluradosti je način na koji se upoređujemo sa drugima, jer su društvena poređenja važna građa za samoprocenjivanje i za emocije isprepletane sa tim zaključcima.

ŽIVIMO LI U EPIDEMIJI ZLURADOSTI?

• Kakvu dobit imaju zluradi? i zašto neko uiživa u našoj patnji?
• Kakav je odnos pravde i zluradosti?
• Da li postoje zaslužene ljudske nesreće?
• O zluradosti u književnosti, sportu, politici, zabavi, religiji…

“Ma koliko se trudili da nemamo neprijatelje, njih je nemoguće izbeći. Odlična knjiga o prepoznavanju i razumevanju zluradosti – pouzdanog znaka neprijateljstva”- rekao je dr Zoran Milivojević, psihoterapeut o knjizi “Zluradost”

Knjigu „Zluradost, šadenfrojde:tamna strana ljudske prirode“ po ceni od 1210 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Povodom Sretenja - Dana državnosti Republike Srbije Vojni muzej na…

  You cannot copy content of this page