BG online

Lični razvoj

Imate li petlju?

SAMO SIGURNI KORACI VODE KA CILJU

„Imate li petlju“ je knjiga Andžele Dakvort o uspehu koju svako mora da pročita.“, rekao je Forbes za ovo interesantno štivo u kojem autorka između ostalog citira i japansku izreku „Sedam padova, osam ustajanja“.

Maraton života

Ako ne možemo da budemo genijalni kao Ajnštajn, vredi li studirati fiziku? Ako ne možemo da budemo brzi kao Bolt, da li da uopšte probamo da trčimo? Ima li smisla da pokušavamo da sviramo klavir ako ne možemo da budemo virtuozni kao Mocart? Svi se suočavamo sa ograničenjima – ne samo u talentu nego i u prilikama. Pokušavamo, ne uspevamo i zaključujemo da smo stigli do granice svojih mogućnosti ili menjamo pravac posle samo nekoliko koraka. U oba slučaja ne stignemo onoliko daleko koliko smo mogli. Zaboravljamo da ono što postignemo u maratonu života u velikoj meri zavisi od naše petlje – od strasti i istrajnosti u ostvarivanju dugoročnih ciljeva. Imati petlju znači koračati dalje. Imati petlju znači držati se cilja koji ima svrhu. Imati petlju znači ulagati, iz dana u dan i iz godine u godinu, u napornu vežbu. Imati petlju znači pasti sedam puta i ustati i osmi put.
Petlja zavisi od nade zasnovane na očekivanju da naši lični napori mogu da poboljšaju budućnost. „Imam osećaj da će sutra biti bolje“ drugačije je od „Potrudiću se da sutra bude bolje“. Nada kakvu gaje ljudi s petljom nema nikakve veze sa srećom, već sa rešenošću da se svaki put ponovo ustane- piše Andžela Dakvort u svojoj knjizi „Imate li petlju“.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
RODITELJSTVO JE OZBILJAN ŽIVOTNI ZADATAK Zadatak svakog dobrog roditelja je…

You cannot copy content of this page