BG online

DOM & HEDONIZAM

Veliko spremanje života

Promene počinju kad pogledate sebe drugim očima

Prostor u kojem čovek živi ima ogroman uticaj na njega, a ako nešto godinama ne štima, onda nešto i ne valja u tom prostoru- kaže feng shui stručnjak, metafizičar i vlasnica Feng shui instituta Sandra Drinčić. Svi žele da imaju dom u kojem će duša da uživa, da se prosperitet akumulira i mnoge generacije napreduju. Sandra Drinčić priča za BGonline o tome kako se stvara srećan dom, pravi generalno spremanje života, postiže poslovni uspeh i gradi život kakav želimo da imamo.
Zašto je važno pospremiti svoj život i ambijent u kojem živimo i radimo? Kako se to radi?
-Nema ničeg goreg od stagnacije. Nema daha, ni udaha, nema volje, ni ambicije. Isti dom, ista nekretnina, isti nameštaj, ista pozicija spavanja, isti krevet i ambijent u koji gledamo… ništa promenili nismo. Dugo godina, sve je isto i dugo godina nema promena, a žalimo se i nešto očekujemo. Još se nije desilo da čudo kuca na vrata, a da nismo dom pripremili za dobre promene, otvorili nove mogućnosti i odlučili sreću da dočekamo. Dom koji nije odavno imao generalno preuređenje daje: prepreke u svakodnevnom životu, blokadu novih pozitivnih vibracija, glavobolju, gubitak klijenata, nemogućnost unapređenja na poslu, loše raspoloženje, nezadovoljstvo po pitanju ljubavi. Kad renoviramo – novu energiju stvaramo, kad premestimo – energetski tok pomeramo. Naš dom je naš život, pa neka bude najbolji mogući u datoj nekretnini.
Šta je važno ostaviti iza sebe?
-Ako na isto mislimo, onda…jednog dana samo dobra dela. Sedi neko gore u specijalnoj fotelji i mudro posmatra. Ono što uradimo danas, sutra i svaki dan, to će dobiti naša deca. Ali, kada je u pitanju nova godina, prvo sve ono što nas je mučilo u toku godine treba staviti na papir. Najefektnija jeste samoanaliza. Ona deluje tako što se čovek osvesti i svoj život pogleda drugim očima. Tada donosi odluku i pravi promenu.
Kad pogledamo u svoj dom s ulaznih vrata, a zatim i u sve prostorije šta tamo (ne)treba da vidimo?
-Prvenstveno, ne treba da “vidimo” osećaj bola, tuge samoće. Kada kročimo u nečiji prostor prvo što osetimo jeste (ne)prijatan miris koji nam priča o vrsti energije u tom domu. Tuga je tamo gde je mnogo sivila, sumraka, polumraka. Bol je tamo gde je mnogo zračenja, loših reči, dugogodišnjeg ne renoviranja (pogotovo kuhinjskog dela i kupatila). Idealno je kada uđemo da imamo neki otvoren prostor, mesto gde energija može da uđe. Ako gost stigne, zakorači I ima prepreku (zid, više vrata, stepenice) dobija osećaj konfuzije. Tako i korisnici tog prostora svakodnevno žive.
U kakvoj su sprezi čovek i njegov dom?
-Nema života bez dobre energije doma (od pamtiveka je tako bilo), niti dobrog doma, sloge ni porodice bez ženske energije. Uticaj prostora na čoveka je ogroman, Njihova uzajamna interakcija oslikava se kvalitetom zdravlja osobe, frekvencije ljubavi i osećaja zadovoljstva. Ako nešto dugo godina ne štima, onda nešto i ne valja u tom prostoru.
Prozori su oči. Naše vizije. Stara stakla su loša jer osoba onda ne može dobro da vidi gde bi želela da bude ili u kom pravcu da krene njen život. Ako ispred prozora sobe koja se koristi postoji stub, stablo, ili druga prepreka, postoji mogućnost slabljenja vida na jednom oku.
Vrata su usta. Vrata preko puta vrata daju svađe. Na primer: spavaća soba roditelji – deca ili bračni par – svekrva, tašta, imaju vrata preko puta vrata, tada mogu da se očekuju konflikti među njima. Kada vrata škripe, škripe mnoge stvari u životu ukućana (u zavisnosti u kojoj su kompasnoj direkciji jer tada imamo dodatnu dijagnostiku) dok neko može danima problem sa zubima. Zidovi su koža. Ne okrečeno dugo godina, postojanje vlage, buđi, otpali kreč, uticaće na mogućnost hroničnih kožnih problema. Konstrukcija su kosti. Ne sme ni jedan deo u podrumu kuće ili deo potpornih stubova da bude napukao ili slab, jer će uticati na jačinu kostiju ukućana, na njihov stabilan oslonac u životu. Elektorintalacije su nervi. Stara nekretnina, stare instalacije i u stara vremena baka pije tablete za smirenje. Prag razne priče krije…Podrum staru porodičnu tajnu čuva…Blagostanje života u jednom prostoru ogleda se u tri najbitnije tačke: ulazni deo – to su mogućnosti ukućana. Zato ulazna vrata treba da se otvaraju 90′ kao bi mogućnosti bile maksimalne, i u njihovoj blizini ne sme da bude ogledala kako isto to ogledalo sve navedeno ne bi vratilo nazad. Spavaća soba je mesto obnove, odmora i regeneracije ljudske aure ali ona je i prikaz ljubavnog života osobe. Veoma je bitno da krevet nije na mestu negativnog štetnog zračenja, da nema metalnu konstrukciju, da uzglavlje nije do zida sa kuhinjom ili kupatilom. Jer uzalud i najskuplji krevet ako ima negativnu poziciju. Ogledalo je nepoželjno u spavaćoj sobi jer donosi treću osobu u život, a ako imate cvetne dezene, tajna kaže da će se partner zaljubiti u neku mlađu. Plavi ambijent stvoriće suze u tom odnosu. Kuhinja je mesto zdravlja i finansija ukućana. Po izgledu kuhinje možete da zaključite mnogo toga o ukućanima. Stara kuhinja stvara brže starenje domaćice. Ne funkcionalni elementi (stari šporet, pokvarena rerna, stari frižider) onemogućavaju dolazak novih prihoda.
U kakvom ambijentu se postižu poslovni uspesi, a gde nikad nema napretka?
-Nema napretka tamo gde nema dobrog biznis plana, ali i gde nema dovoljno energije. To su prostori u suterenu, u dubini dvorišta, tamo negde iza ćoška…Bez dotoka energije ni mogućnosti se ne pojavljuju, klijenata je malo, i posao se gasi. Poslovni uspeh se postiže u prostoru gde sreća vlada. Tu magiju Feng Shui projekat stvara.  Zaposleni su produktivni, raspoloženi, vredni i radni. Sede u dobrim pozicijama po datumu rođenja. Njima ambijent prija i podržava ih.
Na koji način čovek sebi može najviše da pomogne?
-Odlukom. Odlukom da neće više tako da živi! Neka i ne veruje u ove moje metafizičke tajne ali neka proba. Ni ja nekad nisam verovala. Ne treba dozvoliti da vas muka natera da napravite promene i da tada sve “prihvatate”. Ko je zabranio da se živi dobro i prosperitetno?
Kako izgleda srećan dom?
-Kao u stara vremena gde je bilo mnogo dece i gde su svi bili srećni, zdravi i  musavi. Ti domovi su uvek bili redovno održavani. Danas, to je dom koji ima familiju na okupu, gde  neko pecivo miriše, gde su prozori oprani, zavese čiste, gde udahom mir se oseti, gde porodica istu hranu jede (tajna kaže da kada partneri ne jedu u isto vreme isti obrok, dolazi do razlaza). Srećan dom je mesto gde duša uživa, gde se prosperitet akumulira, i gde je mnogo generacija napredovalo. Takav se dom nikada ne prodaje.
Zašto je važno raditi pročišćenje prostora i koliko često?
-Nema dobrog Feng Shui uređenja bez prethodnog Space Clearing pročišenja. Energetska detoksikacija prostora obavezna je jednom godišnje, Kada je preventivno i sa određenom namerom uradimo, u tom prostoru problema neće biti. Sve što se pojavi, bezazleno je.
Šta donosi 2022.godina i na šta je važno obratiti pažnju?
-Stiže godina velikih promena. 2022. godina biće aktivna i dinamična ali ne previše nestabilna. Svi će nekako živnuti ove godine. Savet je da ove godine ne treba da reagujete impulsivno i da odluke donosite naglo. Sve ono što je vezano za element vodu biće nestabilno: zemlje koje izlaze na vodu. Već sada se to oseti po zatvaranju i povećanom broju zaraženih jer “voda” donosi, odnosi, razara, potapa ali i čisti… Moguće je povećanje sklonosti ka porocima, urinarne infekcije, problem sa bubrezima, pad imuniteta kod mlađe populacije.
Biće nepogoda, poplava, oluja, brodskih nesreća. Mogu da se očekuju lepa porodična zbližavanja, dosta venčanja. Mnogi će promeniti radno mesto jer će imati dobre i neočekivane ponude. Moj savet je: 2022. glavu gore! Jeste li nekada videli tigra da hoda pognute glave?

Branka Gajić

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Vaspitavanje tinejdžera može biti jedan od najstresnijih poslova koji ste…

You cannot copy content of this page