fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Kafa od jabuka smiruje nervozu

Jabuka kao hrana i lek

Jabuke su važne kao hrana, ali i kao lek- istakao je Vasa Pelagić, autor obimne knjige „Narodni učitelj“ kojom je stekao popularnost, dok je knjigom „Lekovito bilje i narodni čajevi“ ukazao na brojne mogućnosti domaćih lekovitih sredstava i blagotvornog dejstva lekovitog bilja, povrća i voća.
U odeljku knjige koji je posvetio jabuci između ostalog je objasnio kako se pravi vino od jabuka, ali i kafa od jabuka za koju kaže da treba da je piju „ljudi slabih živaca“.

Kako pripremiti kafu od jabuka?

Pelagić piše da se ova kafa priprema kao i svaka druga kafa tako što se zrele jabuke iseku na tanke kriške, dobro osuše i „utucaju“, kao i druga kafa, a zatim skuva.
Protiv nesvestice, glavobolje, jake kijavice Pelagić u knjizi „Lekovito bilje i narodni čajevi“ preporučuje da se pije jabukovača i ušmrkava oko 10 kapi jabukovog sirćeta u nos. Ovo treba ponavljati 3-4 dana pre i posle podne. Protiv povraćanja i štucanja Pelagić savetuje da se dobro sažvaću i pojedu kisele jabuke. „Nervozni i razdražljivi neka jedu kuvane ili pečene jabuke, a dobro je i da popiju vodu u kojoj su kuvane a blagotvorna je za varenje. Pijenje jabukove šire čisti krv“- preporuke su Vase Pelagića.
Knjiga „Lekovito bilje i narodni čajevi“ predstavlja zbornik lekovitog bilja, nudi prvu pomoć kad do bolesti dođe i može da posluži kao preventiva. Neki je smatraju Biblijom lekovitog biljka sa mnogo korisnih saveta i praktičnih predloga za lečenje narodnom medicinom. Nastala je pre jednog veka, ali i dalje budi pažnju čitalaca.

Knjige „Lekovito bilje i narodni čajevi“ (po ceni od 990 dinara + troškovi dostave) i „Pelagićev narodni učitelj“ (po ceni od 2310 dinara + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  Veliko spremanje života

  By / 01/01/2022 / 0 Comments

  Život pored partnera koji se bori sa depresijom

  By / 22/12/2021 / 0 Comments

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By / 07/01/2022 / 0 Comments

  Odgajati decu bez rivalstva

  By / 21/12/2021 / 0 Comments

  Emocionalni bankovni račun je važan za srećan brak

  By / 23/12/2021 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Moraju li praznici biti izvor stresa? Na kraju godine često…
  error: