BG online

Lični razvoj

Seksualnost u braku

Zašto me više ne želi? (Ono što bi muškarci trebalo da znaju o ženama…)

 

“Na početku naše veze smo neprekidno vodili ljubav. Bilo je strasno, zabavno, često i bio sam veoma srećan. Sad je situacija potpuno drugačija. Ako imam sreću, ona pokazuje interesovanje da vodi ljubav jednom nedeljno…a ponekad prođu nedelje, a ništa se ne dešava. Zašto me ona više ne želi? Izgleda kao da moram da je nagovaram da vodimo ljubav dok je ona često zauzeta nečim drugim, dok ja s druge strane izgledam kao neki tiranin koji joj nameće nešto za šta nije uopšte zainteresovana. Šta se to desilo? Ja sam isti čovek.”

Šta se desilo sa onom strašću, sa onom vatrom, sa onom željom koja je postojala kad smo na početku veze bili zaljubljeni? Za vas se ništa nije promenilo, vi imate želju za njom svaki dan, čak i svakog sata i to ne prolazi. Naprotiv, izgleda kao da što više vodite ljubav, više imate potrebu za njom. A zašto nije isto i za nju?
Istina je da je dobar seks od vitalne vaznosti za jak, dugotrajan, zdrav i srećan brak. Mnogi muškarci veruju u to da kad uđu u brak sa ženom sa kojom žele da provedu život to je garancija za redovan i zabavan seks do kraja života. Ali, vrlo brzo shvate da u stvari i nije baš tako.
Problem je u tome što muškarci ne razumeju da žene ne žele da odbijaju njih ako odbijaju seks. One odbijaju seks ako su njihova osećanja povređena zato što je ženama vrlo teško da se otvore u tom slučaju. Intimnost nije nikad garancija kod žene. Ona mora da bude stalno negovana i hranjena svakodnevnom nežnošću i razgovorom.
Problem nije čak ni u njenoj želji za vama. Zapamtite da je želja za vođenjem ljubavi kod muškarca konstantno hranjena velikim nivoom testosterona koji protiče kroz svaku ćeliju njihovog tela. Hormonski sklop žena je potpuno drugačiji i zbog toga one nemaju želju za seksom svakog dana kao i vi.

U čemu je tajna ženske želje?

Njene emocije! Dok se želja kod muškarca budi kroz pogled i dodir, kod žena se budi kroz reči i romantiku. Ona će dati svoje telo sa entuzijazmom i srećom onom muškarcu koji dotakne njeno srce na veoma dubokom nivou. Ali i to nije garantovano za ceo život zato što srce žene mora da se osvaja redovno. Muškarci bi trebalo da prave emotivno spajanje sa ženom svakog dana. I znajte da ako ona to ne dobije neće osetiti želju da vam da svoje telo. Njeno srce je ključ koji će vam otvoriti vrata da dodirnete njeno  telo.
Kako? Pričajte sa njom, slušajte je, dopustite joj da podeli svoje emocije i da ih ispolji, provedite vreme s njom. Vaš dodir bi trebao da bude obožavajući, a ne seksualan. Šaljite joj poruke tokom dana kad niste zajedno. Ta vrsta pažnje će na nju imati neverovatno pozitivan uticaj i činiće to da vaša dva srca budu trajno povezana. Drugim rečima, ako vi muškarci budete radili sve ono što ste radili dok ste joj se udvarali, bićete stalno na njenoj strani i ona će biti zauvek vaša. Samo nemojte NIKAD da prestanete da joj se udvarate.

A sada ću podeliti s vama tri glavna razloga zbog kojih gubite intimnu povezanost sa vašom voljenom ženom i zbog kojih ona nema želju da vodi ljubav. A slede i saveti o tome kako postupiti da biste imali seksualnost koju oboje želite i zaslužujete.

1)Ona je umorna

Skoro svaka savremena žena glumi ulogu “Super  žene”. Ona je ubeđena da mora da radi kao muškarac po ceo dan i onda dođe kući i bude ta koja brine o deci, čisti kuću celu noc i bude na usluzi svom čoveku. Istraživanja u polju business coaching-a gde su posmatrane žene top menadžeri su došla do otkrića da te žene sebe bukvalno ubijaju svojim načinom života. I to je na žalost tačno. Da bi uspele da “sve postignu” žene moraju da koriste testosterone kao gorivo baš kao što to muškarci rade. Na žalost, kad telo žene koristi testosterone na takav način, ono troši i sve zalihe adrenalina. Toksična kombinacija ova dva hemijska elementa bukvalno sagoreva njene organe.
Današnje moderne žene žive u stanju koje se zove “adrenalinski nervni slom”. Žene nisu stvorene da se ponašaju kao muškarci, niti imaju isti hormonski i fizički sklop. To ne znači da one ne mogu da budu na veoma visokom položaju u firmama. To znači da ako žene rade kao što rade, muškarci to plaćaju veoma visokom cenom. Žene su hronično umorne. Kad je muškarac umoran, on se odmara. Kad je žena umorna, ona se ne zaustavlja. A kad je žena umorna veoma je teško, rekla bih nemoguće, da bude strastvena, otvorena, zainteresovana i zabavna.
Odgovor je vrlo jednostavan. Ako žena izgleda premoreno, to je istina i ima potrebu da se odmori. Ima potrebu za dobrim snom. I to dobrim, neprekinutim noćnim snom. Ako vi muškarci želite iskreno da joj pokažete ljubav, pospremite spavaću sobu, upalite sveću i poprskajte sobu nekim blagim, lepim mirisom. Stavite neku lepu muziku i uzmite je za ruku i povedite u sobu. Recite joj koliko je lepa i atraktivna i da joj je potreban odmor zato što planirate da joj pokažete sutra uveče koliko je volite i želite. Poljubite je i ostavite je i izađite iz sobe. Bićete iznenađeni kako će odmor delovati na nju i na njenu strast i želju za vama.

2) Suviše je bučno

Znam, to zvuci čudno, ali ono što vi ne znate je da žene imaju potpuno drugačije iskustvo kad uđu u sobu zbog  toga što je njihov mozak u stanju da se koncentriše na više stvari odjednom. Kad žena uđe u sobu ona ne vidi sve što je u njoj, koliko primećuje šta sve treba da se sredi: zavese koje treba da se otvore, zatvore, ispeglaju, da se obriše prašina, da se prebriše sto, cipele koje treba da sklone u orman, sve ono što nije na mestu u sobi kao da vrišti na nju da bi to primetila. I sve to doprinosi tome da ona ne može potpuno da se opusti. U stvari ona ne može uopšte da se opusti.
A što se tiče intimnosti, onda u njenoj glavi postaje jos bučnije: da li treba da se istuširam? Da operem zube? Kad sam zadnji put bila na depilaciji?
Ako je zena premorena, dodati intimnost na sve to biće suviše za nju. Kad dođe do svađe između vas zato što vi  pokušavate da je zainteresujete za seks to nema veze sa tim da ona vas ne želi i da joj niste privlačni. Radi se o svim onim stvarima koje vrište na nju i koje ona misli da mora da završi, a ne može jednostavno da ih isključi iz glave. Ako čak i uspete da je odvedete do spavaće sobe, buka se povećava u njenoj glavi: krevet nije pospremljen, odeća je na podu, da li će komšije ili deca da vas čuju?
Vi muskarci niste ni svesni toga koliku imate sreću što možete da se isključite od svega što vas okružuje i da se koncentrišete na ono što želite. Žene to ne mogu! Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za nju je da pospremite sobu pre nego što ona u nju uđe. Zatvorite zavese. Uključite muziku tako da ona ne mora da razmišlja da li će vas komšiluk čuti. To će da doprinese tome da se oseti sigurno i da može konačno da se koncentriše na vas.  A kad ona uspe da se koncentriše na vas i prepusti se vašem strasnom zagrljaju…svima je bolje.

3)Ona se emocionalno udaljila od vas

Ako ste dotakli srce vaše voljene žene i ona oseća emocionalnu bliskost sa vama, biće zainteresovana i za fizički dodir. Ako se ne odaziva na vaš dodir, udaljila se emocionalno od vas. Ako se udalji od vas kad je dodirnete to znači da ste povredili njena osećanja. Ako se ne udalji, a izgleda nezainteresovano, ima potrebu da razbuknete njene emocije. Evo par jednostavnih saveta kako to da uradite.
Njene emocije su ključ koji otvara njeno srce i njeno telo. Vi muškarci preko seksa pravite emotivnu bliskost sa vašom voljenom ženom, ali ona koristi emocije da bi mogla da se poveže seksualno s vama. Ako potražite da vodite ljubav sa njom pre nego ste uspostavili emocionalnu bliskst s njom, ona će se vrlo loše osećati dok vodite ljubav. Ako je niste saslušali, videli i obožavali pre vođenja ljubavi (ne tokom ili posle).
Pokušajte ovo: razmislite o svemu onome što volite kod nje i recite joj.: “Obožavam tvoj osmeh, srce počinje da mi preskače kad vidim kako se smeješ…obožavam tvoj dodir, kao da me prođe struja kad me dodirneš…obožavam tvoju meku kožu …danas sam imao veoma dosadan sastanak i celo vreme sam mislio o tvojoj koži…nedostajao mi je tvoj glas ceo dan….hvala ti što se toliko trudiš na poslu i oko kuće.
Odvojite deset minuta da sednete i napišete spisak sa svim onim stvarima koje obožavate kod nje. Svakog dana gledajte spisak i dodajte sve ono novo što primetite i što vam se kod nje sviđa. I to joj recite. Jednu ili dve stvari na dan. NIKAKO NEMOJTE da njoj čitate spisak, to neće dotaći njeno srce i naljutiće je.
Pričajte joj svakog dana o onim svarima koje volite kod nje. Možete čak i da joj napišete poruku na ogledalu punom pare posle tuširanja. Ostavite joj ceduljicu u tašni.  Drugog dana ostavite joj poruku u frižideru, u kolima.
Uradite tako da vaša ljubav bude jedna neprekidna avantura. I samo posmatrajte vašu voljenu ženu dok joj govorite sve one stvari koje obožavate kod nje. Kad ona počne na to da reaguje vi dobro znate šta onda da uradite!

Ana Nadeždić
Foto: Ema Bednarž

Ana Nadeždić je predavač, life coach i business coach sa sertifikatom HYL Licenced Heal Your Life® Teacher, Coach and Business Coach

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne pitamo vas "ŠTA", već "KO" vas boli? Emocionalne rane…

You cannot copy content of this page