fbpx

BG online

Lični razvoj

Priče iz života Ruške Jakić i njene ćerke Ane Nadeždić o ljubavi, životu, bolu, radosti…

Porodica na prvom mestu

Popularna Beograđanka i novinarka Ruška Jakić i njena ćerka life&business coach Ana Nadeždić će se družiti sa onima kojima su porodica i ljubav važne životne vrednosti 17. maja u Beogradu i biti prve gošće prvog u nizu predavanja koje će organizovati BGonline “Porodica na prvom mestu” gde će otvoreno govoriti o svojim duboko ličnim iskustvima, odnosu majke i ćerke, koračanju kroz život bez podrške muškarca, partnera i oca, o traganju za velikom i večnom ljubavlju, suočavanju sa sobom i sopstvenim istinama, trenutku kad ispred sebe imate samo dva puta: da uspete ili propadnete…

Majka, najvažnija žena u mom životu . . .

-Kroz naš primer daćemo do znanja ljudima koliko je važno da izgrade harmoničan odnos pun ljubavi između roditelja i dece. Prenećemo im i poruku zbog čega je neophodno raditi na odnosu roditelj- dete i kako pravilno protumačiti konflikte da bi se oni pravilno razrešili i da ne bi stvarali zid između roditelja i deteta- kaže Ana Nadeždić koja već godinama ima izuzetno uspešnu kariejru life&business coach-a u Italiji. – Odnos moje majke i mene se uvek zasnivao na velikom poverenju i podršci. Uvek smo radile tako da bilo koje nesporazume brzo razrešimo i da prihvatimo jedna drugu poštujući naše razlike i specifičnosti. Uvek smo znale da možemo da računamo jedna na drugu. Naš odnos je danas veoma harmoničan i ljubav koju gajimo jedna premoj drugoj je veoma opipljiva. Ja danas mogu da izjavim da je moja majka najvažnija žena u mom životu i da je ona najbolja majka za mene. Nikad ne bih ni pomislila da bi neka druga žena možda mogla biti bolja majka za mene-kaže Ana Nadeždić.

Ogromna moć ljubavi

Ruška Jakić kaže da je RODITELJSTVO najvažniji zadatak i nagrada u životu muškarca i žene koji su se spojili u njihovoj ljubavnoj priči.
-Uvek sam govorila da nije važno koliko vremena ste proveli pored svog deteta već kakvo je to vreme bilo. Dopada mi se izreka da svako može biti otac, ali tata se teško postaje. To je istovremeno i važna poruka muškarcima- kaže Ruška Jakić i dodaje da je oduvek za sebe mislila da je dobra mama. -Ovaj moj put ljubavi se višestruko isplatio. Za moje majčinske greške moja Ana tvrdi da nisu bile greške. Iz najveće ljubavi sam htela da je zaštitim od svega i sveta. Otrgla se kad je postala pankerka i to je bio njen bunt na koji je imala pravo kao odlikaš i dobro dete. Svi roditelji greše iz najveće ljubavi.
Ruška Jakić kaže da je tokom odgajanja ćerke jedinice odlučila da preseče lanac grešaka svojih roditelja.
-Moja majka je bila glavna u kući, stroga i zahtevna. Kad sam shvatila da jedan deo svog detinjstva nisam bila srećna potrudila sam se da se ja tako ne ponašam. Ni moj put roditeljstva i fantastičnog odnosa koji danas imam s Anom nije bio lak. Kad sam javno rekla da sebični roditelji stvaraju nesrećnu decu mnogi su se roditelji prepoznali i pobunili. Ja sam moju Anu pustila da ide u svet za svojim snovima i nisam se trudila da je držim pored sebe kao što rade mnogi roditelji.

Svako bira svoj put

I danas se Ruška seća dana kad ju je Ana u sred studija pozvala da je obavesti kako želi da se posveti nekim drugim stvarima.
– Studirala je grafički dizajn u Milanu, pozvala me telefonom i rekla da želi da se posveti modelingu i putuje svetom i da ne želi da studira. Pričala je tad i da već unapred zna šta ću joj reći i da ću da joj prebacim da sam se žrtvovala a da mi ona ovako vraća. Ja sam s druge strane žice samo ćutala…Bilo je to najbolje što sam uradila, samo sam joj rekla da sama odlučuje ko će da bude i prekinula vezu. Sedam dana je nisam pozvala nakon čega mi se javila i rekla da se predomislila i da ipak želi da završi fakultet.

Uspomene u srcu

-Ana dobro zna da joj nikad nisam prebacila niti rekla da sam se žrtvovala zbog nje- napominje Ruška. -Istina je da sam u vreme krize kad sam ostala bez posla rasprodala mnogo toga, otvorila butik na Sajmu, putovala po 50 sati autobusom u Italiju da bih je videla. Svoje uspomene nosim u srcu, uživala sam u svemu što sam joj dala. Prodala sam salone kraljice Natalije koje je moja majka nasledila da bih Ani omogućila školovanje. Nijednog trenutka mi nije bilo žao. Ja svoju priču nosim u sebi i neću da dokazujem svoje poreklo kroz materijalne stvari. Mnogi su nestrpljivi i od dece očekuju da budu ono što su oni zamislili. Ja sve Anine odluke poštujem i to sam joj odavno rekla.

Odrastanje bez oca

Kao ženi, Ruški mnogo puta nije bilo lako. Razočaranje nakon razvoda sa Aninim biološkim ocem je vreme potisnulo, a novu hrabrost je imala kad je odlučila da se treći put uda za Vojina.
-Ana je imala 7 godina kad smo Voja (Vojin), ona i ja šetali parkom i ona mu rekla “Da li mogu da te zovem tata?”. Tad sam odlučila da se udam za njega. U đačkoj knjižici Ana je upisala kod imena oca Vojin Mulina, muzičar, umesto Radosav Nadeždić, arhitekta. Nije imala godinama kontakt sa ocem i nije joj bilo lako. Bilo je perioda i njene ogromne vezanosti za mene kad bi plakala svaki put kad nismo zajedno. Moja poruka roditeljima je da kad se odluče da nose ovu važnu titulu znaju da treba da ulože mnogo ljubavi u taj odnos. Nije to lak put. Ja sam uspela da istovremeno gajim dete i napravim karijeru. Onima koji kažu da nemaju vremena poručujem da ipak budu mame i da je najgora kombinacija kad je dete u pubertetu, a majka u klimaksu. Uložila sam maksimum ljubavi i svega da Ana nađe put ka svojim snovima i najsrećnija sam žena na svetu kad mi napiše poruku da je presrećna što sam baš ja njena majka.
Ljubav se ljubavlju vraća, a moć ljubavi je ogromna, tvrdi Ruška i kaže da roditelji uvek mogu da poprave svoj odnos sa decom.
-Ne postoji stvar u životu koja se ne može popraviti. Samo neka dobro razmisle roditelji i zapamte da ne smeju biti sebični  prema svojoj deci. Oni to nekad čine iz najveće ljubavi kao što je to radila moja majka. Ona bi se svaki put kad treba da idem kod Ane u Milano “razbolela”.

Branka Gajić
Foto: Vladimir Marković

Ana Nadeždić je predavač, life coach i business coach sa sertifikatom HYL Licenced Heal Your Life® Teacher, Coach and Business Coach
Sajt: www.ananadezdic.rs
Facebook stranica Ane Nadeždić: www.facebook.com/Ana-Nadeždić-life-coach
mail: info@ananadezdic.com
 
 

Trodnevni program Ane Nadežić u Kraljevim čardacima SPA (Kopaonik) od 12. do 14. septembra

Trodnevni program internacionalnog life coach-a Ane Nadeždić “SETI SE KO SI” biće održan od 12. do 14.septembra 2020. u hotelskom kompleksu Kraljevi čardaci SPA na Kopaoniku.
Polaznici ovog ekskluzivnog programa će po rečima Ane Nadeždić biti u prilici da tokom trodnevne obuke osete lepotu svog unutrašnjeg bića i krenu putem autentične ljubavi prema sebi.

Zavolite sebe celim svojim bićem!

Ako živite pod velikim pritiskom, stresom i napetošću, malo vremena posvećujete sebi, koncept „Seti se ko si” će vam pomoći da uđete u kontakt s prirodom i sobom kroz niz aktivnosti. Naučićete da duboko dišete kroz meditaciju i vizualizacije i osetite moćnu energiju svog unutrašnjeg bića- kaže Ana Nadeždić.
– Iskusićete moćne tehnike opraštanja i krenuti stazom autentične ljubavi prema sebi. Naučićete vežbe disanja, meditacije, vizualizacije, tehnike opraštanja i otpuštanja teških emocija, kako da sebe istinski zavolite i kako da tu ljubav sebi pokažete kroz konkretne gestove u svakodnevnom životu.

Kome je namenjeno ovo iskustvo?

Ovaj program je namenjen poslovnim ljudima, ženama i muškarcima kojima je potrebna pauza od obaveza, onima koji provode dane u žurbi i trci i imaju osećaj da su izgubili sebe zadovoljavajući potrebe klijenata, poslovnih saradnika, šefova i porodice.

Otkrijte ko ste da biste stvorili život kakav zaslužujete

Cena trodnevnog programa EMOCIONALNI DETOX od 12.9. 14.9.2020.god u hotelu Kraljevi čardaci SPA je 35 500 din.
Cena uključuje: boravak u hotelu na bazi 2 noćenja sa polupansionom i korišćenjem SPA centra, učešće u programu “Seti se ko si”, materijal čiji su deo i meditacije Ane Nadeždić, rokovnik “Seti se ko si”, kao i jednu grupnu online sesiju sa Anom Nadeždić nakon završetka programa.
Vaše mesto možete rezervisati tel.036/428558 ili 034/352922
e mail: ananadezdicteam@gmail.com

 
 

Ana Nadeždić

Od malena je veliki borac i emotivac. Izabrala je da se rodi u Beogradu, da bude plod strasne veze, ćerka novinarke Ruške Jakić i arhitekte Radosava Nadeždića. Izabrala je i to da već u trećoj godini iskusi odlazak oca iz svog života, dok je njena majka bila uvek uz nju hraneći je toplotom i ljubavlju od rođenja, dajući joj podršku i oslonac dok je prolazila kroz neminovna lutanja, bolove, iskušenja i raskrsnice koje donose život i odrastanje. Nakon dugogodišnjeg rada na sebi, učenja i pohađanja brojnih edukacija iz oblasti ličnog razvoja Ana Nadeždić je danas veoma uspešan trener, life&business coach. Ona bira da svakom svom problemu i emociji bude neizmerno zahvalna i duboko radi na sebi. Iz svih svojih nevolja je naučila mnogo, a sad je, kaže, uverena da su je njena životna iskustva i okolnosti doveli upravo tamo gde pripada- u njen savršen život. Udata je za Andreu, ljubav svog života, sa kojim ima sina Luku. Živi u Italiji, u jednom malom mestu okruženi prirodom gde Ana ima svoju kancelariju, ali istovremeno u mnogim gradovima širom ove mediteranske zemlje održava seminare, radionice i treninge, dok je u planu da u narednom periodu češće dolazi u Srbiju i posveti se radu s klijentima u svojoj zemlji. Ana Nadeždić u svom radu pomaže ljudima da pronađu sebe, svoje autentično biće i žive onaj život koji su zaslužili i odavno priželjkivali. Izabrala je profesiju trenera ličnog razvoja, ali i da u tome bude najbolja za svoje klijente. Do sad se školovala i obučavala širom sveta, stekla licencu učitelja, životnog trenera i business trenera po metodi “Izleči svoj život” Lujze Hej. Prošla je kroz master obuku najuvaženije svetske organizacije za business trening Dale Carnegie Training gde je diplomirala na temama međuljudskih odnosa, menadžmenta, javnog govora i prodaje. Prošla je obuku za vođenje kurseva i radionica, edukativni marketing i edukativnu prodaju kod najbolje i najuvaženije svetske kompanije za obuku trenera “Lucrative Luminary Training” iz Kanade. Ana napominje da sva ta učenja bi vrlo malo značila da nije prošla kroz životna iskustva u kojima je lutala, bila nesrećna, besna i tužna u nekim momentima.
Klijenti Ane Nadeždić postižu najbolje i neverovatne promene na trodnevnom kursu pod nazivom “Seti se ko si”, kao i na individualnim seansama.“Ne možemo doći u kontakt sa svojom dušom sve dok ne transformisemo ubeđenja koja imamo u podsvesti od ranog detinjstva. Ti programi ljudima prave velike probleme, a veoma je važno i emocionalno čišćenje. Često ne znamo šta da radimo sa našim emocijama, besom, tugom,  grižom savesti, strahom, pa onda bežimo od njih. Istresamo se na drugima ili sve potiskujemo u sebe.
Svaka naša misao pravi emocije. Tokom 24h mi imamo 90 000 novih misli. Negativne misli nas ne hrane, već samo nanose štetu nama i drugima“, napominje Ana.

Pročitajte intervju sa Anom Nadeždić:

Od emocionalnog haosa do mirne luke

Saveti Ane Nadeždić:
Okret ka duhovnim vrednostima
Egoisti su ljudi koji ne vole sebe
Ne morate biti i ostati nesrećni
Duša uvek ima plan za nas i ona nikad ne odustaje
Oslobodite sebe i druge od psihološke i emocionalne zavisnosti
Alatke za emocionalni detoks
Seksualnost i opraštanje
Zašto se do promene i rezultata ne dolazi brzo?
Otvorite vrata svojih snova i svog predivnog života, sada!
Kako krenuti ka boljem životu u situaciji u kojoj se nalazimo?
Emocionalne turbulencije
Trening uma
Emocionalni detoks
Šta nam poručuju oni koji nas povređuju?
Roditeljstvo bez stresa
Tražite li ljubav tamo gde joj nije mesto?
Kad treba izaći iz ljubavne veze?
Uspešni menadžeri odlično sarađuju i sa svojim emocijama
Kako sam izgradila divan odnos sa majkom
Kako je program “Seti se ko si” promenio moj život?
Izlazak iz mentalnog i emocionalnog zatvora
Zašto se baš meni sve ovo dešava?
Više nisam ljut na svoju prošlost, prestao sam da se plašim ljubavi…
U kom pravcu gleda vaša duša?
Oslobodićete se tereta prošlosti kad oprostite sebi i drugima
Muškarac na coachingu sa suzama u očima
Zahvalite se onima koji su vas povredili
Uzrok svih nesporazuma je u dubini naše duše
Zašto je važno oprostiti drugima i sebi time učiniti mnogo….
Zagrljaj koji me je doveo u kontakt sa mojom dušom
Kad smo spremni za novu vezu?
Setite se ko ste jer to je najvažnija odluka koju treba da donesete
Ljubav kao jezik duše
Razgovor sa sopstvenom dušom
Odnos prema sebi i drugima
Kako kreirati život o kojem maštate?
Šta znači oprostiti sebi?
Kako sam privukao ženu svog života…
Spoznajte i prihvatite svoj ego
Šta rade emocije iz detinjstva u svetu odraslih?
Zagrljaj sa ocem nakon 30 godina ćutanja…
Intuicija zna šta je za nas dobro
Putovanje od patnje do sreće
Najvažnije životne lekcije nalaze se u opraštanju
Klijentkinja i ja smo zajedno smo plakale
Drugačiji pogled na patnju
Naučite da prepoznate i kontrolišete vaš ego
Moć opraštanja
Znate li koliko ste jaki?
Koliko traje rad na sebi?
Jezik duše i jezik uma
Tajna privlačnosti muškarca i žene
Kako da se porodica ponovo okupi za stolom?
Otpuštanje toksičnih emocija i prestanak osuđivanja
Gde je nestao moj romantični čovek?
Seksualnost u braku
Zašto se ne razumemo?
Da li je razvod jedino rešenje?
Moramo li da se rastajemo?
Tajna ljubavi između roditelja i dece
Tajna ljubavi između žene i muškarca
Moćna poruka ljubavi

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Trostruka juniorska gren slem šampionka (Rolan Garos 2016, Vimbldon i…
error: