BG online

Psihološka prva pomoć

Otplačite što ste zavoleli osobu koja ne ume celovito da vas voli i ne poštuje nikog osim sebe

“Znam odavno da je narcis, patološki lazov, manipulator. On navodno to radi drugima i tvrdi sa je sa mnom “normalan”. Jedan deo mene bi ga napustio odmah, drugi, onaj koji ga voli uprkos svemu kaže “ne”. Kako se odlazi od ovakvih ljudi?”

Narcis nije timski igrač. Šteta što vas je ubedio da se vaš odnos razlikuje, da ste tim. Verujte, bar još desetak ljudi, iz različitih interesnih oblasti vašeg partnera, misli da je sa njim u timu (neki javno, neki krišom) uz tekst da su privilegovani. To je ono što narcisi rade kada ih uhvatite kako brutalno lažu druge. Oni vas uvuku u svoj tim, pronalaze i ističu neku posebnost u vašem odnosu, čak vam mogu i “objasniti” da oni lažu da bi vama omogućili ovo i ono. Uobičajena muka žena koje su u braku sa narcisom je da imaju taj maler da finansijski zavise od narcisa. Nažalost, narcisi obično to tako i nameste – njegova žena nema gde i kako da pobegne, sve dok on ne odluči da mu je dosadila, pa je pusti. Blago tim ženama. Rešile su se muke, a da nisu ni morale da se potrude oko odlaska. Ako pate, onda istinski pate zbog toga što nisu ranije uvidele sa kim imaju posla. Do duše, do uvida da su se spasile muke, mogu da dođu tek kada se potpuno izvuku iz njegove mreže. Ako narcisu niste prioritet, ali smatra da mu nekad možete zatrebati ili oko nečeg biti od koristi (na primer da podižete zajedničko dete), on vas neće skroz pustiti i može da nastavi da vas sluđuje povremeno, ali dovoljno, da vaš mozak i dalje nije u stanju da racionalno misli (odavno nije vežbao, narcis mu to nije dao). Dakle, ako vas je ostavio, smanjite kontakt na minimum, idealno bi bilo da budete bez kontakta, zamolite ljude oko vas da vas ne informišu i ne prenose njegove poruke i već za mesec, dva, potpuno ćete progledati i prodisati i osetiti sreću što ste se spasili zla. Vama koji se klackate “otići ili ostati” u nadi da će se narcis promeniti od srca preporučujem da otplačete to što ste zavoleli osobu koja ne ume celovito da vas voli i koja ne ume da poštuje nikog osim sebe. E kad se lepo isplačete, umijte se, obucite, potražite pomoć od ljudi koji vas vole da smislite strategiju najbezbolnijeg bega od narcisa. Savetujem i to samo u slučaju kad imate posla sa narcisom, da ne budete otvoreni i iskreni, nego kratki i jasni. I onda izađite, pa čim zamaknete za ćošak, potrčite, i trčite koliko vas noge nose, dok ne pobegnete dovoljno daleko od narcisa. Bez rasprave (tu nemate šanse) bez odgovaranja na poruke, jednostavno, isparite. Ako je situacija kompleksnija, ako imate zajedničku decu ili imovinu, uzmite dobrog advokata, izuzmite svoje uskovitlane emocije i potrudite se da što više važnih stvari bude obuhvaćeno presudom. Posle se ponašajte po presudi i ako hoćete da vam život bude lepši, ne kontaktirajte sa narcisom. A biće vam lepši, jer narcis je prazni pozer koji se punio vašom suštinom koja se sada konačno vraća vama. Uživajte u sebi, bez njega, povežite se sa dobronamernim ljudima, a ako opet naletite na narcisa, vi odmah bežite, jer znamo o vama da ste pogodna žrtva, pa bolje da ne izazivate lošu sreću.

Marija Tepurić, mr psihologije, autor knjige “Dekoder porodičnih odnosa”.

Knjige “Dekoder porodičnih odnosa” (po ceni od 1500 dinara + troškovi dostave), “Narcizam” (po ceni od 1200 dinara + troškovi dostave), “Ostati ili otići” (po ceni od 999 dinara + troškovi dostave), “Znaš ti ko sam ja” (po ceni od 1299 dinara + troškovi dostave) i “Oslobođeni od psihopate” (po ceni od 1250 dinara + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
   

  SHOP

  Erotski deo partnerstva

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

  By BGonline / 18/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Zen bašta

  By BGonline / 06/12/2023 / 0 Comments

  Život uvek može da se počne iz početka

  By BGonline / 29/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Na Vidovdan 28.juna od 10 do 18 časova u Konaku…

  You cannot copy content of this page