BG online

Lični razvoj

Ograničavanje slobode u vezi vodi ka njenom kraju

Očekujete li od partnera da se ponaša kako vama odgovara?

Jedna od tajni uspešne i srećne veze je sloboda. Jedino davanjem slobode onima koje volimo možemo otvoriti vrata dubljoj vezi punoj značenja, a sloboda koju nudimo vraća se pravo nama. Kad oslobodimo druge, oslobađamo sebe- kažu Don Miguel Ruis Mlađi i Hedereš Amara, autori knjige “Sedam tajni srećne veze” podsećajući na slobodu u vezi kao važan preduslov njenog opstanka.
Oni kažu da kad se partneri osećaju slobodno i kad imaju prostor da napreduju i razvijaju se, veze bujaju na nove i zadivljujuće načine.
“Sloboda u vezi znači da su oboje odgovorni za sopstveno blagostanje, ali ipak biraju da to fascinantno putovanje kroz život da podele s nekim. Mnogi, kako bi od veze dobili ono što im treba, navode osobu da se ponaša onako kako su oni zamislili. To obično postižu nudeći neku vrstu nagrade za željeno ponašanje, najčešće ljubav i naklonost. U tom pokušaju da “pripitome” voljenu osobu uslovljavaju svoju ljubav, umesto da partnera ohrabre da prati svoje srce i bude ono što želi, okružen toplinom i snagom bezuslovne ljubavi”- pišu autori knjige “Sedam tajni srećne i zdrave veze” u kojoj su između ostalog objasnili i da tu pasivno-agresivnu igru mnogo lakše primećujemo kod drugih, dok je mnogo teže vidimo u sopstvenom ponašanju.

Dok tvrdimo da nešto radimo za partnerovo dobro, činjenica je da nikad ne znamo šta je najbolje za nekog drugog i da samo oslobađanjem možemo stvarno da dozvolimo i poverimo partneru da spozna šta je zaista najbolje za njega.

7 važnih lekcija o partnerskom odnosu

Lako je “dozvoliti” nekome da bude svoj kad radi ono što se nama sviđa. Autori “Sedam tajni srećne i zdrave veze” objašnjavaju neke modele ljubavi.
“Biram da poštujem tvoju slobodu izbora i odlučivanja iako mi se tvoji izbori i odluke ne sviđaju”- ovako govori bezuslovna ljubav, dok uslovljena ljubav kaže: “Pokloniću ti slobodu da biraš i odlučuješ dokle god ti izbori i te odluke nekako služe meni i mojim načelima”. Ono prethodno je prava sloboda, a ovo drugo ograničavanje”-objašnjavaju Miguel i Amara.
Ljudi imaju urođenu potrebu da budu slobodni i ako ne proširimo taj osećaj na one sa kojima smo u vezi, oni će na kraju pokušavati da promene uslove veze ili da je sasvim napuste. Kad jedan čovek upravlja drugim taj otpor tinja dok ne pukne- upozoravaju autori knjige “Sedam tajni srećne i zdrave veze”, jedinstvene knjige u kojoj otkrivaju sedam lekcija koje će vam otvoriti put prema bezuslovnoj ljubavi. Razumevanje i primenjivanje njihovih principa pomoći će vam u bilo kojoj fazi vašeg intimnog partnerstva, bilo da ste u dugogodišnjoj vezi ili se tek spremate da uplovite u romantičan odnos.
Iako su ove lekcije nazvane tajnama, nema ničeg tajnog u njima. One su neotkrivena žarišta. Mudrost i istina svake od njih postoji u nama, a ova knjiga će vam pružiti smernice kako biste pronašli put do mudrosti koja je već u vama.

Knjigu “SEDAM TAJNI SREĆNE I ZDRAVE VEZE” po ceni od 999 din.+  troškovi dostave možete poručiti tel. 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Recept za sok od đumbira Đumbir veoma snažno i pozitivno…

  You cannot copy content of this page