BG online

Lični razvoj

Od trapavosti, brzopletosti, pričljivosti, nezainteresovanosti, do poremećaja pažnje

Lekar i stručnjak za zavisnost Gabor Mate je u današnje vreme jedan od najznačajnijih govornika na polju psihologije. Svojim uvidima stečenim kroz praksu dugu preko dvadeset godina je promenio način na koji posmatramo traume nastale tokom života, kao i njihov uticaj na psihu i telo.

Rasuti umovi“ je knjiga u kojoj se dr Mate bavi poremećajem deficita pažnje (ADD-om). Kao i u drugim svojim knjigama, naglašava složenu vezu između bioloških i društvenih uzroka koji pogađaju pojedince sa problemima poput stresa, autoimunih bolesti i bolesti zavisnosti. Specifičnost ove knjige je u tome što se u njoj po prvi put skreće pažnja na to da je ADD stanje koje je prisutno u značajno većem delu populacije nego što se to obično misli, jer se često javlja u blagoj formi i tumači kao trapavost, brzopletost, pričljivost, nezainteresovanost. Ako osoba sa ovim problemom nema odgovarajuću podršku okoline i ne radi na njemu, može imati depresiju, zavisnost i psihosomatske probleme. Mate u ovoj knjizi predlaže prilično ubedljiva rešenja, kao i strategije za izlečenje.
Knjiga Kada telo kaže ne pokušava da nam približi pojam stresa i posledice koje ostavlja na telo. Knjiga obiluje autentičnim svedočanstvima koje je autor beležio tokom svoje duge i uspešne kliničke prakse.
U svetu gladnog duha je knjiga koja se holističkim pristupom (verovanje da su telo i um neodvojive celine) bori protiv jednog od najpogubnijih fenomena današnjice – bolesti zavisnosti. Po doktoru Mateu, zavisnosti su mnoge (često društveno prihvatljive), ali je koren problema uvek samo jedan – trauma.

Knjige „Rasuti umovi“ (cena 1099 dinara + troškovi dostave), „Kada telo kaže ne“ (cena 1099 dinara + troškovi dostave) i „U svetu gladnog duha“ (cena 1299 dinara + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
   

  Kako žena i muž upropaste svoj brak? (Vladeta Jerotić)

  By / 31/07/2022 / 0 Comments

  Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

  By / 05/08/2022 / 0 Comments

  Šta je važno znati o depresiji?

  By / 30/07/2022 / 0 Comments

  Emocionalne navike iz detinjstva upravljaju životom u odraslom dobu

  By / 01/08/2022 / 0 Comments

  Za svaku bolest izrasla je neka biljka

  By / 03/08/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ljudima su potrebni vidljivi autoriteti i ta potreba je prirodna,…

  You cannot copy content of this page