fbpx

BG online

Lični razvoj

Šta nam donosi izlečenje odnosa sa roditeljima?

Suze kao najlepši poklon

Na kraju večernjeg predavanja na temu “Moguće je biti srećan u dugotrajnoj vezi” prišla mi je žena sa sledećom rečenicom: “Osetila sam neodoljivu želju da se upišem na vaš sledeći trodnevni kurs “Seti se ko si”. Sledećeg dana sam je pozvala kao novu polaznicu na kurs da sa mnom podeli njene želje i ciljeve, a ono što mi je izgovorila prosto me je šokiralo i duboko dotaklo: “Već trideset godina ne razgovaram sa roditeljima”. Kad sam spustila slusalicu kroz glavu mi je prošlo: “Ovo je ogroman problem, da li će ova žena biti u stanju da izdrži, a da ne posustane već prvog dana kursa?”

Bolne tačke iz prošlosti

U radu sa ljudima neminovno dođemo do toga da moramo da dotaknemo neke bolne tačke iz prošlosti da bi se one osvestile, osetile i otpustile ostavljajući tako mesto nekom novom i srećnijem načinu živeljenja. Međutim, čim sam postala svesna ovog pitanja vezanog za Mariju (ženu koja je podelila sa mnom taj veliki problem sa roditeljima) odmah mi je moje srce preko intuitivne misli poslalo odgovor: “Ako je ona tu, to znači da u sebi ima sve što joj je potrebno da razreši problem”. Prvi dan kursa je odlično prosao, Marija je učestvovala sa neverovatnom lakoćom u svim vežbama i odlično je upijala i radila na sebi. Na početku drugog dana mi je prišla i izjavila da želi da sa mnom podeli nešto. Rekla mi je da je imala problem sa krvarenjima i da je na pregledu kroz ultrazvuk ginekolog primetio neku masu na materici nepoznatog porekla. Kad su došli nalazi biopsije ispalo je da masa ima jedan procenat celija kancera i da treba da je operiše. “Ali, bez obzira na sve ja se osećam mirno”, rekla je Marija. Ja sam joj na to odgovorila da sigurno to nosi neku poruku za nju i da ćemo na tome poraditi tokom privatne seanse. Trodnevni kurs je protekao odlično, stvorila se neka neverovatna energija ljubavi gde su polaznici plakali i radovali se dok su polako otpuštali deo njih koji im više nije potreban i koji im je donosio probleme u životu. Marija je u jednom trenutku kroz suze izjavila: “Imam osećaj da sam do sad sve u životu pogrešno uradila”.

Deo koji nedostaje…

Posle nekoliko dana došla je na privatnu seansu i polako počela da mi priča. Pored zdravstvenog problema i očigledne brige za to kako će operacija proći i da li će na kraju to biti teška bolest, otkrila sam da je ona duboko nesrećna na svim poljima života. Površno je izgledala kao uspešna žena, atraktivna sa dobrim poslom i dobrom platom. Međutim, na poslu nije ni sa kim pričala. Opisala mi je njeno radno vreme koje je protkano samoćom i svađom sa kolegama. Što se tiče privatnog života bila je potpuno sama, poslednja veza se burno završila pred venčanje. “Jedino mi prijateljstva dobro funkcionišu”, rekla je i odjednom počela da plače. Dok su joj se suze slivale niz lice, ona je izgovorila: “Ne mogu više, stvarno mi je već dosta svega. Hoće li sve ovo ikad da se završi?” Kad se malo smirila, pogledala sam je u njene lepe zelene oči i izjavila sledece: “Marija, da li je tebi jasno da ti nedostaje jedan veliki deo tebe?”. Kao da joj je to pitanje podstaklo nešto iznutra i odgovorila mi je bez trunke oklevanja: “Da, vrlo mi je jasno”.

Susret koji je promenio sve

Seansa je dalje tekla dok smo razgovarali o prekidu njenih odnosa sa roditeljima. Pitala sam je za razloge i ona je bila puna ljutnje i besa dok mi je pričala o tome. Onda sam sa njom uradila specifičnu vežbu gde joj je odmah bilo jasno da su skoro svi njeni razlozi bili isključivo njena percepcija i onda smo pogledali na događaje iz nekog sasvim drugog ugla. Dok smo to radile ona se malo po malo smirivala i kada sam osetila da je pravi trenutak rekla sam joj: “Marija, sada ti ostaje samo jedna stvar da uradiš, a to je da odeš i da zagrliš svoje roditelje!”. Njen izraz lica bio je zbunjen i uplašen dok mi je govorila da nije spremna. Na tom sam joj odgovorila  mirnim ali odlučnim glasom da je rizik ogroman ako to ne uradi i ako je već došla do ove tačke, prošla kurs i ovu seansu došlo je vreme da se spoji sa roditeljima. Razišle smo se sa dogovorom da se vidimo sledeće nedelje. Posle par dana stigla mi je poruka od Marije: “Hvala ti što si me gurnula da odem i da vidim moje roditelje. Suze mog oca su najlepši poklon koji sam u životu dobila”. Kada sam to pročitala srce mi je počelo da skače od sreće zato sam tačno znala da će taj korak za Mariju biti od životne važnosti. Kad je došla na sledeću seansu ispričala mi je kako je sve prošlo. Rekla je da je krenula kolima i da se deset puta vraćala nazad dok najzad nije uspela da zazvoni na vrata roditelja. Kad je otac otvorio i video ćerku posle toliko godina prosto se istopio. Majka nije mogla da veruje očima i bila je u šoku.

Marija je tokom sledećeg meseca otišla na operaciju i na svu sreću problem sa zdravljem nije ispao komplikovan. Pokazalo se na kraju da je to bila benigna masa i sve se završilo bez problema. Tokom narednih meseci donela mi je još jednu predivnu vest. Počela je novi posao koji se pokazao kao veliki uspeh. “Ah, znaš, imam i dečka. I mnogo sam srećna!” To je bila jedna od poslednjih novosti koju sam od nje imala.

Iskreno se nadam da me Marija više neće zvati i da neće imati više potrebu za mojom pomoći. Sada ima sve alatke da hrani odnos sa roditeljima i da nastavi svoj život u skladu sa njenom vrednošću i dubokim željama. A ja u međuvremenu pomažem drugim ljudima i radujem se svakom njihovom uspehu, znajući da je moj uspeh isključivo vezan za njihov.

Ana Nadeždić
Foto: Ema Bednarž

Ana Nadeždić je predavač, life coach i business coach sa sertifikatom HYL Licenced Heal Your Life® Teacher, Coach and Business Coach
Sajt: www.ananadezdic.rs
Facebook stranica Ane Nadeždić: www.facebook.com/Ana-Nadeždić-life-coach
mail: info@ananadezdic.com

 

 

Ana Nadeždić

Od malena je veliki borac i emotivac. Izabrala je da se rodi u Beogradu, da bude plod strasne veze, ćerka novinarke Ruške Jakić i arhitekte Radosava Nadeždića. Izabrala je i to da već u trećoj godini iskusi odlazak oca iz svog života, dok je njena majka bila uvek uz nju hraneći je toplotom i ljubavlju od rođenja, dajući joj podršku i oslonac dok je prolazila kroz neminovna lutanja, bolove, iskušenja i raskrsnice koje donose život i odrastanje. Nakon dugogodišnjeg rada na sebi, učenja i pohađanja brojnih edukacija iz oblasti ličnog razvoja Ana Nadeždić je danas veoma uspešan trener, life&business coach. Ona bira da svakom svom problemu i emociji bude neizmerno zahvalna i duboko radi na sebi. Iz svih svojih nevolja je naučila mnogo, a sad je, kaže, uverena da su je njena životna iskustva i okolnosti doveli upravo tamo gde pripada- u njen savršen život. Udata je za Andreu, ljubav svog života, sa kojim ima sina Luku. Živi u Italiji, u jednom malom mestu okruženi prirodom gde Ana ima svoju kancelariju, ali istovremeno u mnogim gradovima širom ove mediteranske zemlje održava seminare, radionice i treninge, dok je u planu da u narednom periodu češće dolazi u Srbiju i posveti se radu s klijentima u svojoj zemlji. Ana Nadeždić u svom radu pomaže ljudima da pronađu sebe, svoje autentično biće i žive onaj život koji su zaslužili i odavno priželjkivali. Izabrala je profesiju trenera ličnog razvoja, ali i da u tome bude najbolja za svoje klijente. Do sad se školovala i obučavala širom sveta, stekla licencu učitelja, životnog trenera i business trenera po metodi “Izleči svoj život” Lujze Hej. Prošla je kroz master obuku najuvaženije svetske organizacije za business trening Dale Carnegie Training gde je diplomirala na temama međuljudskih odnosa, menadžmenta, javnog govora i prodaje. Prošla je obuku za vođenje kurseva i radionica, edukativni marketing i edukativnu prodaju kod najbolje i najuvaženije svetske kompanije za obuku trenera “Lucrative Luminary Training” iz Kanade. Ana napominje da sva ta učenja bi vrlo malo značila da nije prošla kroz životna iskustva u kojima je lutala, bila nesrećna, besna i tužna u nekim momentima.
Klijenti Ane Nadeždić postižu najbolje i neverovatne promene na trodnevnom kursu pod nazivom “Seti se ko si”, kao i na individualnim seansama.“Ne možemo doći u kontakt sa svojom dušom sve dok ne transformisemo ubeđenja koja imamo u podsvesti od ranog detinjstva. Ti programi ljudima prave velike probleme, a veoma je važno i emocionalno čišćenje. Često ne znamo šta da radimo sa našim emocijama, besom, tugom,  grižom savesti, strahom, pa onda bežimo od njih. Istresamo se na drugima ili sve potiskujemo u sebe.
Svaka naša misao pravi emocije. Tokom 24h mi imamo 90 000 novih misli. Negativne misli nas ne hrane, već samo nanose štetu nama i drugima“, napominje Ana.

Pročitajte intervju sa Anom Nadeždić:

Od emocionalnog haosa do mirne luke

Saveti Ane Nadeždić:
Okret ka duhovnim vrednostima
Egoisti su ljudi koji ne vole sebe
Ne morate biti i ostati nesrećni
Duša uvek ima plan za nas i ona nikad ne odustaje
Oslobodite sebe i druge od psihološke i emocionalne zavisnosti
Alatke za emocionalni detoks
Seksualnost i opraštanje
Zašto se do promene i rezultata ne dolazi brzo?
Otvorite vrata svojih snova i svog predivnog života, sada!
Kako krenuti ka boljem životu u situaciji u kojoj se nalazimo?
Emocionalne turbulencije
Trening uma
Emocionalni detoks
Šta nam poručuju oni koji nas povređuju?
Roditeljstvo bez stresa
Tražite li ljubav tamo gde joj nije mesto?
Kad treba izaći iz ljubavne veze?
Uspešni menadžeri odlično sarađuju i sa svojim emocijama
Kako sam izgradila divan odnos sa majkom
Kako je program “Seti se ko si” promenio moj život?
Izlazak iz mentalnog i emocionalnog zatvora
Zašto se baš meni sve ovo dešava?
Više nisam ljut na svoju prošlost, prestao sam da se plašim ljubavi…
U kom pravcu gleda vaša duša?
Oslobodićete se tereta prošlosti kad oprostite sebi i drugima
Muškarac na coachingu sa suzama u očima
Zahvalite se onima koji su vas povredili
Uzrok svih nesporazuma je u dubini naše duše
Zašto je važno oprostiti drugima i sebi time učiniti mnogo….
Zagrljaj koji me je doveo u kontakt sa mojom dušom
Kad smo spremni za novu vezu?
Setite se ko ste jer to je najvažnija odluka koju treba da donesete
Ljubav kao jezik duše
Razgovor sa sopstvenom dušom
Odnos prema sebi i drugima
Kako kreirati život o kojem maštate?
Šta znači oprostiti sebi?
Kako sam privukao ženu svog života…
Spoznajte i prihvatite svoj ego
Šta rade emocije iz detinjstva u svetu odraslih?
Zagrljaj sa ocem nakon 30 godina ćutanja…
Intuicija zna šta je za nas dobro
Putovanje od patnje do sreće
Najvažnije životne lekcije nalaze se u opraštanju
Klijentkinja i ja smo zajedno smo plakale
Drugačiji pogled na patnju
Naučite da prepoznate i kontrolišete vaš ego
Moć opraštanja
Znate li koliko ste jaki?
Koliko traje rad na sebi?
Priče iz života Ruške Jakić i njene ćerke Ane Nadeždić o ljubavi, životu, bolu, radosti…
Jezik duše i jezik uma
Tajna privlačnosti muškarca i žene
Kako da se porodica ponovo okupi za stolom?
Otpuštanje toksičnih emocija i prestanak osuđivanja
Gde je nestao moj romantični čovek?
Seksualnost u braku
Zašto se ne razumemo?
Da li je razvod jedino rešenje?
Moramo li da se rastajemo?
Tajna ljubavi između roditelja i dece
Tajna ljubavi između žene i muškarca
Moćna poruka ljubavi

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SVE O PRIPREMI, INTERVENCIJI I OPORAVKU Operacija povećanje grudi je…
error: