BG online

ZDRAVLJE

Mentalno telesna medicina

Um ima beskonačne mogućnosti da osigura dobro zdravlje

 

Psihoterapeut dr Ema Mardlin sa doktoratom iz mentalno telesnog dijabetesa, u svojoj profesionalnoj praksi radi sa odraslima i decom, bavi se psihologijom čoveku, nesvesnim umom i neurologijom kako bi aktivirala pozitivne rezultate kada je reč o zdravlju, blagostanju i profesionalnom učinku, napisala je knjigu „Pobedite dijabetes 1 i 2“ u kojoj je detaljno pojasnila mentalno-telesni uticaj psihe na telo.
I sama 20 godina živi sa dijabetesom tipa 1 i kako kaže u knjizi, precizno zna šta takav način života treba da sadrži- smisao za humor, pozitivan način razmišljanja, odlučnost, mnogo fleksibilnosti i prilično jake živce.
„Napisala sam ovu knjigu kako bih vam pomogla da se oslobodite razmišljanja o dijabetesu, ako o njemu danas razmišljamo. Moj cilj je da rasvetlim na drugačiji način to stanje, tako što ću podeliti nove, sveže i podsticajne podatke i razmišljanja, ponudim pozitivne promene, ohrabrenje utemeljene izvore kako bismo presekli put dijabetesu aktivnostima koje možemo da upražnjavamo…“

Od zdravlja do bolesti

Dr Ema Mardin kaže da svaka pojedinačna misao i emocija koju osećamo utiče na svaku ćeliju u našem organizmu jer iste elektro hemikalije koje stvaraju naše ideje takođe natapaju svaku ćeliju u našem organizmu pojedinačno.
„Zbog toga to nazivamo mentalno- telesnom medicinom. Naš um i telo neprestano komuniciraju među sobom kako bi delovali na naše zdravlje i izgrađivali ga, kako mentalno, tako i telesno. Sa naučnog stanovišta sve o čemu razmišljamo utiče na naše fizičko stanje-od osmeha ili mrgođenja, do zdravlja ili bolesti i koliko nam je poznato, stanje našeg telesnog zdravlja zauzvrat utiče na naše misli i emocije. Tako se ciklus nastavlja…“-objasnila je dr Mardin u knjizi „Pobedite dijabetes 1 i 2.“

Veza tela i uma

Ako razmišljate o negativnim stvarima osećaćete se neraspoloženo što će se duboko odraziti na vaše telo i um tako što ćete postati nezainteresovani, zaplakaćete, razbesnećete se ili eventualno razboleti, piše u knjizi dr Mardin.
„Zbunjeni um izazvaće veoma zbunjujuće fizičke simptome. Ukoliko su vam misli pozitivne, prijatne ili zanimljive, to stimuliše oslobađanje hemijskih supstanci zaslužnih za dobro raspoloženje kao što su npr. endorfini… Kroz vezu tela i uma naše emocije podstaknute našim mislima i svim onim što čuvamo u umu postaju jedan oblik energije. Ako je ta energija negativna ona se manifestuje u telu u vidu oboljenja ili bolesti. Negativna poruka se šalje svakoj ćeliji u telu utičući na to da fizički reagujemo lošim fizičkim stanjem“.

Ćelije sve pamte

Sve ćelije u čoveku poseduju inteligenciju i memoriju i po rečima dr Mardin postoji sveobuhvatan izveštaj o tome da je 98% atoma u telu drugačije nego što su bili prethodne godine jer koža se obnavlja svake godine, obim stomaka se menja svakog dana, jetra se obnavlja svake 6 nedelje, crvena krvna zrnca se obnavljaju na svaka 3 meseca…
„Telo dokazano ima izvanredne mogućnosti samo izlečenja“-kaže dr Mardin. U knjizi „Pobedite dijabetes 1 i 2“ pojasnila je i šta je ćelijska memorija, kao i vezu umno telesne povezanosti sa dijabetesom. Pojasnila je i kako se programira pozitivan um, oslobađa od stresa i depresije, predstavila tehnike disanja za kvalitetan san i emocionalni novi početak. Pisala je i o biljkama koje unose velike promene i prirodnim suplementima, suočavanje sa negativnim stavovima, moći sugestije, a predstavila je i studije slučaja koje inspirišu i liste bolesti povezanih sa emocijama.
„Držimo se svoje bolesti jer naše ćelije memorišu i sećaju se onog što čine, ali um ima beskonačne mogućnosti da osigura dobro zdravlje i ozdravljenje.

Knjigu „Pobedite dijabetes 1 i 2“  po ceni od 1200 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Život sa napadima panike

  By / 06/11/2022 / 0 Comments

  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By / 09/11/2022 / 0 Comments

  Mama, tata, zašto se niste razveli?

  By / 04/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By / 20/11/2022 / 0 Comments

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Najbolji u turizmu Na svečanoj dodeli u operi i teatru…

  You cannot copy content of this page