BG online

ZDRAVLJE

Klinička seksologija

Erektilne i seksualne disfunkcije

Klinička seksologija je iscrpna studija uglednih novosadskih profesora Vasilija Topalova i Gorana Marušića koja se bavi medicinskim aspektima ljudske seksualnosti. Prvi put na srpskom jeziku, ova knjiga je namenjena prevashodno lekarima i studentima medicine, ali i svima ostalima koji će u njoj pronaći odgovore na svoja pitanja vezana za seksualnost.

Erektilna disfunkcija

U poglavlju o erektilnoj disfunkciji u čijem se delu navodi da je etiologija koronarne bolesti i erektilne disfunkcije gotovo istovetna u preko 80% slučajeva, i da se zbog toga što su penilni sudovi tanji od koronarnih krvnih sudova. skleroza prvo manifestuje na njima i dovodi do erektilne disfunkcije. Tek u narednom vremenskom periodu (3-5) godina skleroza zahvata i koronarne krvne sudove i javljaju se simptomi od strane srca. U sajlent periodu, kada samo postoji erektilna disfunkcija je zahtevno da se muškarci jave kardiologu radi dijagnostike zbog mogućnosti prevencije nastanka infarkta srca i iznenadne smrti. Erektilna disfunkcija se danas smatra nezavisnim faktorom rizika za koronarnu bolest i šlog. Ovakve poruke su od neizmernog značaja pre svega za mušku populaciju. (Iz recenzije prof. dr Vuka Sekulića)

Seksualna disfunkcija

Knjiga je savremeno koncipirana i svako poglavlje karakteriše uvod, učestalost, definicija bolesti i terapija. Stručno-naučni nivo podrazumeva da se iz ove knjige može lako učiti i upoznati sa najnovijim saopštenjima o seksualnim disfunkcijama u svetu i kod nas. Grafički prikazi omogućavaju lakše razumevanje teksta kao i ilustracije.
Delo autora Prof dr Vasilije Topalova i Gorana Marušića „Klinička seksologija“ je udžbenik koji može biti koristan kako studentima,tako i postdiplomcima u savlađivanju osnove seksualnih disfunkcija.(Iz recenzije prof. dr Dragana Kovačevića)

Knjigu „Klinička seksologija“ po ceni od 1650 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066 060820 ili putem porudžbenice:  SHOP

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By / 20/11/2022 / 0 Comments

  Zdrav život nije pitanje dana već odluke i plana

  By / 23/11/2022 / 0 Comments

  Mentalnim spremanjem protiv anksioznosti

  By / 26/11/2022 / 0 Comments

  Žena i muškarac koji traju- Mirjana Bobić Mojsilović i Voja Brajović

  By / 10/11/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Red je prvi zakon raja- kaže Dejl Karnegi u svojoj…

  You cannot copy content of this page