BG online

Roditeljstvo

Bajke nisu samo ukras detinjstva – one se ušuškaju u dečji um i žive u njemu do kraja života

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

Foto: Laguna

Uroš Petrović je objavio knjigu sa svojih prvih 7 bajki: Belina, Ava i kiša, Gospodar svitaca, Veveričina čudna navika, Lirin glas, Mali žongler, Devojčica sa trubom koje se odvijaju u savremenom svetu, a osmišljene su tako da decu uče o moralnim vrednostima, vrlinama i manama kroz događaje junaka koji su i sami deca. Oslanjajući se na ilustracije Aleksandra Zolotića, dete može i samo da ih razrađuje, obogaćuje i domaštava.
„Smatra se da je Albert Ajnštajn govorio da čitanje bajki povećava intelektualne moći dece. Ja tu nemam šta da dodam, osim ovih sedam bajki. Bajke nisu samo ukras detinjstva – one se ušuškaju u dečji um i žive u njemu do kraja života. Aleksandar Zolotić je tako maestralno ilustrovao moje bajke da sam čak i ja kupio nekoliko ovih knjiga!“, kaže Uroš Petrović.
Uroš Petrović piše za sve uzraste. Njegove knjige su nagrađivane I godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a prevedene su i na nekoliko jezika.

„Bajke – Prvih sedam“, na ćirilici, latinici, kao i na engleskom jeziku možete poručiti po ceni od 999 din. + troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

 
  SHOP

  Erotski deo partnerstva

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

  By BGonline / 18/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Zen bašta

  By BGonline / 06/12/2023 / 0 Comments

  Život uvek može da se počne iz početka

  By BGonline / 29/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Nikad ne učite u krevetu! Koncentrcija je ključna za efikasno…

  You cannot copy content of this page