fbpx

BG online

Roditeljstvo

Bajke nisu samo ukras detinjstva – one se ušuškaju u dečji um i žive u njemu do kraja života

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice, bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

Foto: Laguna

Uroš Petrović je objavio knjigu sa svojih prvih 7 bajki: Belina, Ava i kiša, Gospodar svitaca, Veveričina čudna navika, Lirin glas, Mali žongler, Devojčica sa trubom koje se odvijaju u savremenom svetu, a osmišljene su tako da decu uče o moralnim vrednostima, vrlinama i manama kroz događaje junaka koji su i sami deca. Oslanjajući se na ilustracije Aleksandra Zolotića, dete može i samo da ih razrađuje, obogaćuje i domaštava.
„Smatra se da je Albert Ajnštajn govorio da čitanje bajki povećava intelektualne moći dece. Ja tu nemam šta da dodam, osim ovih sedam bajki. Bajke nisu samo ukras detinjstva – one se ušuškaju u dečji um i žive u njemu do kraja života. Aleksandar Zolotić je tako maestralno ilustrovao moje bajke da sam čak i ja kupio nekoliko ovih knjiga!“, kaže Uroš Petrović.
Uroš Petrović piše za sve uzraste. Njegove knjige su nagrađivane I godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a prevedene su i na nekoliko jezika.

„Bajke – Prvih sedam“, na ćirilici, latinici, kao i na engleskom jeziku možete poručiti po ceni od 999 din. + troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

 
  SHOP

  Zen bašta

  By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

  Ono što o sebi mislimo postaje naša istina

  By BGonline / 01/03/2023 / 0 Comments

  Promenite misli- izgubite kilograme

  By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

  Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

  By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

  Tinejdžerima je potrebna ljubav roditelja, ali i njihova sloboda

  By BGonline / 09/03/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Nikad ne učite u krevetu! Koncentrcija je ključna za efikasno…