fbpx

BG online

DOM & HEDONIZAM

Druga šansa za stari IKEA nameštaj

Cirkularna potrošnja je potrošnja budućnosti

Na Dan planete Zemlje IKEA Srbija je priredila iznenađenje u centru Beograda u vidu instalacije sastavljene od IKEA polovnog nameštaja kako bi podigla svest o značaju održivih i cirkularnih rešenja u oblasti uređenja doma.
Ova postavka je usmerena na promociju cirkularne potrošnje i podsticanje davanja “druge šanse starim ljubavima” u okviru usluge otkupa i prodaje korišćenog IKEA nameštaja, koja je kupcima dostupna tokom cele godine.

Prodaja starog IKEA nameštaja

IKEA je fokusirana na ambiciju da do 2030. godine postane cirkularna kompanija i da inspiriše i omogući ljudima da žive bolje u okviru granica planete. Kako bi podstakla ljude da razmisle o tome šta je održiva potrošnja, IKEA ih je pozvala da prodaju svoj IKEA nameštaj koji im više nije potreban putem IKEA usluge „Druga šans“a. Kupci koji prodaju svoj nameštaj putem ove usluge dobijaju karticu sa iznosom procenjene vrednosti prodatog nameštaja koji mogu iskorititi u robnoj kući IKEA onda kada im nova stvar bude potrebna. Ova usluga dostupna je cele godine, a članovi IKEA Family programa koji u periodu od 17. do 30. aprila prodaju svoj nameštaj, dobiće i do 100% veći iznos na kartici u odnosu na onaj koji se standardno dobija za korišćeni nameštaj.
Promena percepcije koju ljudi obično imaju o polovnom nameštaju je prvi korak na putu ka cirkularnoj potrošnji i smanjenju potencijalnog otpada, a mnogi komadi potpuno funkcionalnog nameštaja koji bi inače završili na deponiji dobiće na ovaj način drugu šansu.
IKEA Srbija, zajedno sa partnerskom organizacijom Otisak organizuje ekološku akciju čišćenja nacionalnog parka Fruška gora za IKEA zaposlene ali članove IKEA Family kluba 26. aprila 2023. godine. Učešćem u akciji čišćenja Fruške Gore, kompanija želi da doprinese stvaranju bolje planete.

 

SHOP

Oporavak od veza sa narcisima, sociopatama i drugim otrovnim ljudima

By BGonline / 11/05/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By BGonline / 10/05/2023 / 0 Comments

Šta da radimo kad se čini da nas život sabotira?

By BGonline / 13/05/2023 / 0 Comments

Nezrele ličnosti žive zaglavljene između ljubavi i mržnje

By BGonline / 24/05/2023 / 0 Comments

Emocije za decu

By BGonline / 10/05/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Satanizam se krije i tamo gde ne očekujete Na koji…