BG online

ZDRAVLJE

Bolesti duše se pojavljuju kad ljubav pretvaramo u vezanost, a zatim u strast (S.N. Lazarev)

Čovek koji je spreman da menja sebe, svoj karakter i pogled na prošlost počinje da ozdravlja, mišljenje je ruskog filozofa, pedagoga  S.N. Lazareva, autora knjiga „Ozdravljenje duše„, „Lek za sve bolesti„, „Vaspitanje roditelja„, „Dijagnostika karme„… On kaže da je do ove spoznaje došao kroz dugogodišnju praksu i rad s ljudima, kao i da je „shvatio da je bez promene karaktera nemoguće pobediti tešku bolest“.

Šta je pokajanje?

„Neophodno je da jasno shvatimo da pokajanje nije moljakanje zdravlja, kako mnogi vernici smatraju, već je ono prvi korak ka promeni karaktera. Naša energija mora biti usmerena na sopstveni razvoj, a ne na uništenje nekoga ili nečega što nam se ne dopada. Prema tome, iskren vernik je uvek dobrodušan i energičan, a ozlojeđenost, osuda i nezadovoljstvo su pokazatelji bezbožne osobe“- piše S. N. Lazarev u svojoj knjizi „Čovekovo zdravlje“ kojom ističe da nauka i religija mogu da sarađuju u spoznaji sveta, a da se pri tom međusobno ne sukobljavaju.

Kako bolest čoveka čini boljom osobom?

„Zdravstveni problem obuzdava čoveka, sprečava ga da počini neke glupe postupke i pomaže mu da poboljša karakter. Samim tim bolest čoveka čini boljom osobom, obuzdava njegovu agresivnost i životinjske nagone“. (iz knjige „Čovekovo zdravlje“)
Lazarev u svojoj knjizi poručuje čitaocima da ako zaista žele da ozdrave moraju i da izleče ne samo telo, već i pogled na svet, svoj duh i svoju dušu.

Bolesti duše

„Čovek koji ume da voli je srećan, veseo i optimističan. Spreman je da prašta drugima, neće žaliti zbog prošlosti i plašiti se budućnosti“.
Bolesti duše su po S. N. Lazarevu sebičnost, zavist, mržnja, uvređenost, osuda, uninije, žaljenje i strah. On kaže u knjizi „Čovekovo zdravlje“ da se bolesti duše pojavljuju onda kada ljubav prvo pretvaramo u vezanost, a zatim u strast.

Podsvest o nama zna sve

U knjizi se Lazarev bavio i podsvešću čoveka za koju kaže da može sve i zna sve.
„Podsvest zna našu budućnost, zna kad se razbolimo, ona se žilavo opire invaziji misli i slika iz svesti, ali ako se te mentalne slike često i dugo ponavljaju uz pozitivne emocije one prodiru u podsvest koja ih doživljava kao direktivu za akciju i automatski počinje da ih realizuje… Francuski istraživači su izračunali da 14 % putnika odustaje od putovanja avionom koji će pretrpeti nesreću. To znači da nas podsvest obaveštava o nastupajućoj nesreći i sklanja nas od smrtne opasnosti“.

Kako nas podsvest štiti?

„Oni što su trebali da polete avionom koji će doživeti havariju mogu da se npr. uspavaju, razbole, slome nogu, dožive neku nezgodu, budu pokradeni, da im bukne požar u stanu i da ih nevolja na taj način spasi od smrti. Gde nastaju bolesti? Odgovor je očigledan- u našoj podsvesti. Naše više „ja“ nam šalje bolest s ciljem da nas spasi od smrti ili propadanja i bolesti duše“- zaključuje Lazarev u knjizi „Čovekovo zdravlje“.

Knjige S.N. Lazareva po ceni od 990 dinara + troškovi dostave (cena za jednu knjigu) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  Najveće zlo je nanošenje štete sopstvenoj duši (S.N.Lazarev)

  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By / 09/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By / 20/11/2022 / 0 Comments

  Zdrav život nije pitanje dana već odluke i plana

  By / 23/11/2022 / 0 Comments

  Mentalnim spremanjem protiv anksioznosti

  By / 26/11/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Emocionalna trauma i tektonska promena odnosa Kad pitate ljude šta…

  You cannot copy content of this page