BG online

Sajam automobila
Lični razvoj

Moć zahvalnosti

Ne dozvolite da živite „život na čekanju“

Zahvalnost je ključ za srećan, zdrav i uspešan život- tvrde brojni motivacioni govornici, a Lujza Hej je tokom svoje životne misije, decenijama pokušavala da ljudima približi ovaj način razmišljanja i načina života.
-Nedostatak zahvalnosti ne donosi nikome mnogo radosti. Ako verujemo da neke stvari nećemo imati sve dok nešto ne uradimo, stavljamo život na čekanje- napisala je Lujza Hej u jednoj od svojih bestseler knjiga „Zahvalnost- način života“.

Dnevnik zahvalnosti

Lujza Hej je govorila da Univerzum „čuje“ svaki put kad čovek ponavlja „nemam i nisam srećan“ i tvrdila da Univerzum svakome vraća ono o čemu razmišlja.
-Zato i dobijete sve više toga što vam je u glavi. Budite zahvalni na lekcijama koje ste dobili.Tokom učenja iz njih život nam postaje bolji. Pišite dnevnik u kojem će se naći sve ono na čemu ste zahvani. Zahvalnost umnožava bogatstvo. Što ste zahvalniji dobićete više svega, ne samo materijalnih dobara, već i ljudi oko sebe, mesta i iskustva koja čine život vrednim- neki su od saveta Lujze Hej.

Prečica za čudo

Lujzine knjige su prvedene na tridesetak jezika i objavljene u 35 zemalja sveta. Ona kaže da ako postoji prečica za čuda onda ona ide kroz zahvalnost.
-Kad naučite da upotrebljavate dve reči „Hvala ti“, one će vam pomoći da postignete ono što želite. Zahvalnost pomaže da se osećamo dobro. Uvek dajemo ono što primamo i primamo ono što dajemo, dakle sami biramo šta ćemo primati u životu. Probajte da zahvalite na onome što još nije stiglo do vas. Zapanjiće vas život koji će vas iznenaditi divnim doživljajima koje neki nazivaju čudima- reči su Lujze Hej koja je preminula prošle godine i tokom svog rada stekla milione poštovalaca širom sveta.

Kako pomažu reci zahvalnosti?

Kad učinite da se neko oseća dobro i vi se osećate dobro. Kad se neko oseća važno zbog vas i vi ćete se osećati važno i zahvalno. Kad naučite da cenite ono što drugi vama čine da bi vam olakšali život, pred vama se otvaraju fantastične mogućnosti.
-Ono o čemu razmišljamo se širi i umnožava. Ako već deo života provodimo ramišljajući o onome što nam nedostaje ili želeci da nam život bude drugačiji trpećemo gubitke što će nas činiti sve nezadovoljnijim. Ako se koncentrišemo na ono što imamo- hranu na stolu, prijatelje, porodicu, sunce, energija zahvalnosti privući će sve više onog što želimo u svom životu. Izdvojite malo vremena koje ćete provesti u tišini svog bića i uvek zahvaljujte na svemu dobrom što vam dolazi- savet je Lujze Hej.

Knjigu Lujze Hej „Zahvalnost- način života“ po ceni od 770 dinara možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: 

Lujza Hej- 12 načina da zavolite sebe ODMAH

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SAVRŠEN STOMAK U TRI KORAKA Za Bgonline piše Aleksandar Veljović,…