fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Kako da smršate?

Zadržite zdravlje, izgubite kilograme

Kako da smršate? naziv je nove knjige doktora prirodne medicine i dipl. nutricioniste Predraga Nenadića u kojoj je dao konkretne odgovore na pitanja sa kojima se svakodnevno susreće u razgovoru sa onima koji žele da regulišu telesnu težinu.
– U uvodu knjige sam pisao o posledicama gojaznosti na opšte stanje zdravlja, o tome kako nastaje gojaznost, zašto je opasna, kako se leči, o medikamentima, hirurškim intervencijama, vežbanju, telesnom radu, tome kako nastaje glad, kako se smanjuje apetit i kako ulazimo u proces mršavljenja. Ova knjiga sadrži i informacije o redukcionoj dijeti, preteranom unošenju hrane, nepravilno sačinjenim obrocima, stresu kao jednom od uzroka gladi, tome koliko pesticidi i lekovi utiču na gojaznost, kolika je uloga kalorija, vode, biljnih vlakana u mršavljenju, koliko je i zašto važna restrikcija unošenja ugljenih hidrata. Dijeta ne treba da bude način terapije, već način života i onda možemo biti na putu naših ciljanih rezultata- kaže dr Nenadić. -Redukciona dijeta je nova terapija i govori o tome šta treba jesti za doručak, ručak i večeru, šta smemo, a šta ne smemo jesti, čega ne treba da se odreknemo. Kada je reč o ekstremnoj gojaznosti preporučene su dijete kojima može brzo da se skine veći broj kilograma, pre nego se uđe u režim ishrane koji će zadržati ostvarenu telesnu težinu. Pisao sam i o ketogeno proteinskoj dijeti, tome kako da se izbegne jo-jo efekat, kako pravilno primeniti autofagiju. U knjizi se nalaze i tablice kalorijskih i nutritivnih vrednosti namirnica, predložene dijete, pa će čitaoci znati i koliko unose kalorija, belančevina, ugljenih hidrata i masti. Ova knjiga je konkretna, a primenom jedne od ovih terapija za kratko vreme brzo i bezbedno se može mršaviti i smanjiti telesna težina. Jasno je navedeno šta smemo i šta ne smemo da jedemo i u kojim situacijama. Nema dnevnih jelovnika, jer je to besmislica pošto svako mora da odredi jelovnik prema sebi. Ne postoje dva ista čoveka.
Kako izgleda redukciona dijeta?
-U njoj je dovoljno namirnica koje se mogu izabrati u skladu s tim šta vam prija i ne treba po svaku cenu jesti ono što vam ne prija. Obrok treba da je balansiran i uravnotežen, nikako jednoličan. Ne treba da se ogrešimo o principe pravilne ishrane, a dijete su osmišljene da zadržimo zdravlje i izgubimo kilograme. U ovoj knjizi nema recepata, ali je objašnjeno šta se jede za doručak, šta treba da se jede za ručak, tu su brojna pravila, od toga da se npr. meso ne jede sa pirinčem. Ovo nije kuvar već je režim ishrane i to vrlo precizan. Pisao sam i o kupus dijeti uz koju se za kratko vreme može skinuti veliki višak kilograma, ali ona ima svoje trajanje. Posebno sam pisao o autofagiji, tome da se ne sme jede se sve i svasta u tih 8 sati već da se jede balansirano. Neće se gubiti kilogrami ako se tokom 8 sati piju sokovi, jedu kolači i ugljeni hidrati bez obzira na 16h gladovanja. Dijete o kojima sam pisao u knjizi su redukciona dijeta koja je najšire objašnjena, kupus dijeta, proteinska dijeta, proteinsko ketalna dijeta i autofagija. Svako ko želi da smrša uspeće u tome ako se pridržava onog što je napisano- zaključuje dr Nenadić.

„Hrana naša nasušna“, knjiga dr Nenadića predstavlja pravilnu ishranu kroz sastavljanje dnevnog obroka

“Jabukovo sirće“ je knjiga o terapiji i primeni jabukovog sirćeta, kao pomoći pri lečenju i prevenciji zdravlja. Kako i dalje kod pojedinaca u narodu postoje određene dileme o njegovoj lekovitosti i delotvornosti na ljudski organizam, dr Nenadić se odlučio da sve te dileme ovom knjigom razreši.

“Snagom volje do idealne telesne težine” je knjiga u kojoj čitalac može prepoznati način kako da ovlada svojom voljom i kako da snagu volje pravilno usmeri.

“Hrana kao lek” upućuje na važne segmente u ishrani ljudi čijom primenom mogu doprineti prevenciji i očuvanju ličnog zdravlja.Može se reći da knjiga predstavlja porodični zdravstveni priručnik.U knjizi su date dijetoterapije posebno za svaku bolest uz precizno učešće odgovarajućih životnih namirnica i njihovu ulogu i uticaj na određenu bolest, njeno saniranje i izlečenje.

Knjige dr Nenadića možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Cena knjige dr Nenadića “Hrana naša nasušna” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “D kompleks 101” 950 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hrana kao lek” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Jabukovo sirće: čuvar vašeg zdravlja” 520 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Snagom volje do idealne telesne težine: lečenje gojaznosti” 580 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Kako da smršate” 660 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hranom do lepote” 720 din + troškovi dostave
  Prevarite mozak, izgubite kilograme

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kako da živite bolje sa manje tehnologije? U vremenu u…

  You cannot copy content of this page