BG online

Lični razvoj

Ako ne kontrolišete svoje misli one će kontrolisati vas

MENTALNO GOSPODARENJE SOBOM

Jednako je lako misliti pozitivno i negativno, a često se ljudi fokusiraju na negativnosti jer nisu ovladali veštinom samokontrole, niti su svesni svoje moći. Veruju da im se misli dešavaju ne sluteći da će ako sami ne počnu da ih kontrolišu, one kontrolisati njih- ovako o snazi misli govori Robin Šarma u svojoj knjizi „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ koja je prodata u nekoliko miliona primeraka. On napominje da kad kontrolisanjem misli počnemo kontrolisati svoj um, stičemo kontrolu nad svojim životom i zaključuje da kad jednom to dostigneš postaješ gospodar svoje sudbine.sarma1

Promenite loše navike

sarma3Robin Šarma poziva čitaoce da zmisle da im je jedan od ličnih ciljeva da se bude i ustaju svakog jutra u 6 sati i trče u parku iza kuće.

Zima je i budi vas alarm iz okrepljujućeg sna. Prvi impuls je da pritisnete dugme na budilniku i nastavite da spavate. To se nastavlja i tokom narednih nekoliko dana dok zaključujete da ste prestari da menjate svoje navike, a da je fizičko vežbanje samo nerealni cilj….
Ali, može biti i drugačiji scenario…
Umesto da budete rob svojih navika izazivate ih sa mnogo jačim mislima.

Dobićete više energije redovnim vežbanjem. Neće biti više večeri provedenih ispred televizora jer ste previše umorni da biste posle radnog dana radili bilo šta drugo. Dani postaju ispunjeni vitalnošću, entuzijazmom i smislom.
Kako početi? …. Prvih nekoliko dana će biti teško i poželećete da se vratite u krevet, ali jedan od večnih pricipa je „Dobro uvek pobeđuje“, pa će tako ako nastavite rat protiv slabih misli one možda shvatiti da su nepoželjne i otići poput posetilaca za koje znaju da nisu dobrodošli.
Po rečima Robina Šarme mentalno gospodarenje sobom počinje onda kad ste u stanju da kontrolišete svaku misao koja vam prođe kroz glavu a kad razvijete sposobnost da odstranite sve slabe misli i usredsredite se na one pozitivne i dobre, uslediće pozitivna i dobra dešavanja. Privlačićete uskoro sve pozitivno i dobro u svoj život. Razvijanjem snage volje možete izbrisati naviku da brinete i dobiti mnogo više energije nego što ste ikada imali.

Knjigu Robina Šarme „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ po ceni od 699 din+ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  SOS APLIKACIJA ZA ŽRTVE DIGITALNOG NASILJA Međunarodni dan bezbednog interneta…

  You cannot copy content of this page