BG online

Lični razvoj

Voli ljude, koristi stvari jer suprotno nikad ne uspeva

Šta je suštinski važno?

Minimalizam je ono što nas oslobađa stvari kako bismo napravili mesta za stvari koje su u životu važne – a koje uopšte nisu stvari. – Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodimas

Veze sa ljudima se ne mogu kupiti već se samo mogu gajiti, a da bismo to postigli moramo pojednostaviti život, što počinje oslobađanjem od suvišnih stvari, što se kasnije proširuje na sve aspekte života. Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodimas, poznati i kao Minimalisti napisali su knjigu “Voli ljude, koristi stvari (jer suprotno nikad ne uspeva” sa ciljem da pomogne ljudima da izađu na kraj sa spoljašnjim neredom pre nego pogledaju u sebe i pozabave se mentalnim, emocionalnim, psihološkim, duhovnim, finansijskim, kreativnim, tehnološkim i međuljudskim neredom koji ume da opterećuje i remeti veze sa drugim ljudima.

Šta vodi ka trajnoj promeni?

Džošua Filds Milbern i Rajan Nikodimas kažu da su napori, nesigurnosti, zavisnost, neverstvo, dvoličnost, slomljeno srce i bol katalizatori trajne promene.
“Moramo raščistiti nered da bismo našli put napred. Moramo naći dublje razumevanje negde iza horizonta. Naša materijalna imovina je fizička manifestacija našeg unutrašnjeg života. Osvrnite se: strepnja, zabrinutost, strah – sve je to vidljivo baš tu, u našem domu.”- podsećaju autori u svojoj knjizi “Voli ljude, koristi stvari.”

Trošite li novac na stvari koje vam nisu neophodne?

Prosečno američko domaćinstvo poseduje više od 300.000 predmeta. Ali, uprkos tome mnogi koji ih poseduju nisu srećni. Studije pokazuju da su uglavnom zabrinuti, preopterećeni, nesrećniji nego ikad, navodi se u knjizi “Voli ljude, koristi stvari (jer suprotno nikad ne uspeva)”.
“Prosečan Amerikanac nosi u novčaniku oko tri kreditne kartice. Svaki deseti ima više od deset aktivnih kreditnih kartica. A prosečan dug po kreditnoj kartici iznosi preko 16.000 dolara. Većina tinejdžera navodi šoping kao omiljenu razonodu. Da li je šoping uopšte razonoda? Tako izgleda, pošto svake godine trošimo 1,2 biliona dolara na stvari koje nisu nužne.”, podsećaju autori knjige “Voli ljude, koristi stvari”, navodeći da zabrinjavaju i podaci da mnogi ljudi nemaju ušteđevinu što dovoljno govori o potrošačkom mentalitetu.

Egzistencijalni nered

Kako da nam život postane bolji sa manje stvari? Jednostavan život počinje upravo od ovog pitanja i autor knjige Džošua Filds Milbern kaže da je njemu bilo potrebno 30 godina da ga sebi postavi. Počistite egzistencijalni nered u svom životu uz savete mudre knjige “Voli ljude, koristi stvari (jer suprotno nikad ne uspeva)”.

Knjigu “Minimalisti: voli ljude, koristi stvari” po ceni od 999 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

  By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

  By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

  Nezadovoljstvo sobom je navika

  By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

  Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

  By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  O braku, ljubavi, izdaji, strahu, mržnji... (odlomak iz romana "Muška…

  You cannot copy content of this page