BG online

Lični razvoj

Razići se ili ostati zajedno?

Vodič kroz ljubavno neverstvo

Porodičnog psihoterapeuta Ester Perel smatraju  jednim od najoriginalnijih i najpronicljivijih autora na temu modernih partnerskih odnosa i neverstava u vezama i brakovima. Njena knjiga „Neverstvo“(br.strana 319) predstavlja mudar vodič kroz ljubavno neverstvo koji čitaocima pomaže da dobiju odgovore na pitanja: šta kad se pojavi treća osoba, zašto neverstvo toliko boli, zašto o važnim pitanjima odnosa razgovaramo tek kada nastupi kriza, kad oprostiti ne2verstvo, o trenutku odluke: raskid ili ostanak zajedno, da li je tačno da muškarci varaju iz dosade i straha od intimnosti a žene iz usamljenosti i želje za bliskošću… Ukoliko prolazite ili poznajete nekoga ko prolazi kroz agoniju izneverene ljubavi ili ste upravo izašli iz nje ili se opraštate od bivše preljubničke veze, ovo je knjiga za vas.

Gde je samopoštovanje?

Ova knjiga predstavlja i mudar vodič kroz ljubavno neverstvo, ali i novi pogled na terapiju bračnog neverstva i na krajnje granice neverstva, ali bez osuda i ideoloških klasifikacija, sa razumevanjem koje ne znači nužno i opravdavanje neverstva.Tu su odgovori i na večita pitanja: Ko je kriv? Sa kim saosećati: sa prevarenim partnerom, sa nevernim, sa ljubavnikom ili sa decom? Zašto baš sada? Zašto baš s njim/s njom? A na mene nisi mislio/mislila  Da li razvod pruža više samopoštovanja nego praštanje? Šta sa emocionalnim neverstvom?…

Da li je prevara razlog za kraj?

Istraživanja pokazuju da su male šanse da se izvučete sa neverstvom jer dve trećine preljubnika biva uhvaćeno, ali ipak samo 15% veza završi zbog neverstva, tj. prekršenog psihološkog ugovora o dugovečnosti odnosa ljubavi. Da li to znači da neverstvo, iako za mnoge ljubavne veze, naročito brakove predstavlja pravi pakao, postaje društveno prihvatljiva pojava i odgovor na dosadu u braku?!
Ester Perel (Esther Perel) je psihodinamski i porodični psihoterapeut poznata po promociji koncepta erotske inteligencije. Autor je bestselera Mating in Captivity – Unlocking Erotic Intelligence (Sparivanje u zarobljeništvu – Otključavanje erotske inteligencije) prevedene na 24 jezika. Prisutna je u globalnim medijima a njene TED govore gledalo je preko 20 miliona ljudi.
„Zar nam ogroman broj preljuba ne dokazuje da monogamija prosto nije u ljudskoj prirodi?“- pitanje je sa kojim se često u svojoj praksi susreće Ester Perel čemu je posvetila jedno poglavlje knjige „Neverstvo“- Monogamija i njene mane(drugačije viđenje braka).
Po mišljenju Ester Perel neverstvo uključuje najmanje jedan od 3 konstitutivna elementa: tajnost, seksualnu alhemiju i emocionalnu angažovanost.
Za tajnovitost kaže da ona pojačava erotski naboj „Seks i skrivanje čine ukusan koktel“. Posebno se u knjizi bavila i emocionalnim neverstvom, otkrivanju neverstva zahvaljujuči savremenim tehnologijama, definiciji neverstva (da li je ćaskanje prevara), privlačnosti zabranjenog voća, opraštanju neverstva, braku nakon prevare, da li je moguće voleti više osoba istovremeno, kao i o tome zašto neki srećni supružnici varaju.
Rekli su o knjizi „Neverstvo“:
„U ovoj poučnoj knjizi Ester Perl nas vodi kroz bračne krize, pomažući nam svojom mudrošću i saosećanjem da prebrodimo teška vremena. Ako je prevara bujica patnje i osude, Perel je lučonoša utehe i saosećanja“- Eli Dž. Finkel, profesorka psihologije na Univerzitetu Nortvestern
Knjigu “Neverstvo” po ceni od 1650 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Iskren razgovor je poput ventila za emocije Naš stav u…

  You cannot copy content of this page