BG online

ZDRAVLJE

Veganska ishrana čuva zdravlje (Maja Volk)

Holesterol je najveći masovni ubica

Za odrasle osobe ali i decu živa hrana je najbolje gorivo za organizam- tvrdi Maja Volk u svojoj knjizi “Živa hrana za živu decu i živahne roditelje” gde piše o razlozima zbog kojih je ishrana ovim namirnicama najbolji put ka savršenom zdravlju, ali i tome kako se trudnice i deca mogu hraniti na ovaj način. Maja istovremeno u knjizi otkriva i kako pripremiti ukusne zdrave specijalitete, od  sarmica, preko lazanja, soseva, preliva, do poslastica…

Živa hrana je najbolje gorivo za organizam

Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se ni vi ne osećate trulo- kaže Maja Volk u svojoj knjizi  „Živa hrana za živu decu i živahne roditelje“. Ona tvrdi da je za odrasle osobe, ali i decu, živa hrana najbolje gorivo za organizam, a ishrana ovim namirnicama najbolji put ka savršenom zdravlju.
-Ne postoji, bar koliko je meni poznato lek koji se pravi od mesa, ali se gotovo svi lekovi prave od biljaka. Neretko se moderni ljudi tome podsmevaju veličajući antiiotike i druge čarobne pilule za lilule. Ali istina je da najveći i najmasovniji ubica čovečanstva nisu ni ratovi ni prirodne katastrofe, ni saobraćajne nesreće i da sve zajedno nije ni prineti efikasnosti najvećeg ubice ljudi koji se zove holesterol. Nijedna biljka ne izaziva holesterol, već ga izazivaju meso i mlečni proizvodi.

Podmazivanje organa

Biljke su jedine koje mogu da pretvaraju sunčevu energiju u materiju i kad jedete žive biljke dobijate u njima akumuliranu sunčevu energiju- dodaje Maja Volk.
-I to ćete ovom ishranom odmah osetiti: nestaju podočnjaci, umor, koža je blistava i bez bubuljica, nema više tvrdih peta, grubih laktova, celulita, vena, podiže se imunitet…
U živu hranu spadaju voće, povrće, semenke, klice, hladno ceđena ulja, hrana bez soli (presna hrana ima svoju so koju gubi kuvanjem), ceđena devičanska ulja koja se rastvaraju u vodi i limunu.
-Takva ulja se ne lepe za creva, a podmazuju organe tako da zaista sve u telu radi „kao podmazano“. Nema znoja, nema mirisa, kiseline, a onda vam sepromene i misli- nema vise onih kiselih i ljutih- kaže Maja Volk. -Mi smo jedini oblik života na zemlji koji termički obrađuje svoju hranu i jedini koji je toliko bolestan.

Sve što nam treba je u prirodi

Šećerna bolest se pojavila kad smo s meda prešli na prerađeni šećer-upozorava Maja i dodaje da životinje nemaju osteoporozu niti probleme sa kalcijumom jer kalcijuma ima svuda.
-Mi smo jedini sisari koji kad prestanu da sisaju majčino mleko prelaze na kravlje i to do kraja života. Kalcijuma ima svuda, u svakom zelenom listu, u žitaricama, voću, povrću i semenkama. Kravlje mleko je sačinjeno i namenjeno teletu, koje za godinu dana treba da dobije sto kilograma, kopita i rogove. Zato je to mleko puno masnoće, i što je još gore – puno kazeina, materije od koje se prave tutkalo i lepak. Za 90 % otrova koje unosimo u organizam je zaslužno meso, dok 10 % potiče od voća i povrća.
U knjizi „Živa hrana za živu decu i živahne roditelje“ Maja Volk otkriva i mnogo recepata za brojne specijalitete sirove hrane- od sirovih leskovačkih pljeskavica, preliva, soseva, poslastica, čorbi, sirovih lazanja i špageta, čipsa od tikvica, slanine od patlidžana, sarmica, kineske prolećne rolnice….

Knjigu Maje Volk „Živa hrana za živu decu i živahne roditelje“ po ceni od 660 din+ troškovi dostave, možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
Isporuka na teritoriji Srbije.



KOTLIĆI SU U PAKLU, U RAJU NEMA KUVANJA- Maja Volk

Intervjui sa Majom Volk:
Kako biti dobar prema sebi i osvojiti zdravlje?
Naćo sos po receptu Maje Volk
Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra
Zašto ne treba jesti meso?
Sirova hrana u tanjiru Novaka Đokovića
Popodnevna dremka produžava život 30%
Koju hranu jesti pred ljubavni sastanak?
Potisnute emocije razboljevaju ljude
Zašto su zagrljaji lekoviti?
Zdravlje je veliki i ozbiljan posao
Anti stres vežbe Maje Volk
Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

© by BGonline. All rights reserved
KupiKupi.rs
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Prvih 70 godina Jugoslovenskog dramskog pozorišta Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo…