BG online

ZDRAVLJE

Veganska ishrana čuva zdravlje (Maja Volk)

Živa biljna hrana je najbolje gorivo za organizam- tvrdi Maja Volk i kaže da je ishrana ovim namirnicama najbolji put ka dobrom zdravlju.

Živa hrana je najbolje gorivo za organizam

Kad u vašem organizmu ništa ne truli, onda se ni vi ne osećate trulo- kaže Maja Volk. -Ne postoji, bar koliko je meni poznato lek koji se pravi od mesa, ali se gotovo svi lekovi prave od biljaka. Neretko se moderni ljudi tome podsmevaju veličajući čarobne pilule za lilule. Ali istina je da najveći i najmasovniji ubica čovečanstva nisu ni ratovi ni prirodne katastrofe, ni saobraćajne nesreće i da sve zajedno nije ni prineti efikasnosti najvećeg ubice ljudi koji se zove holesterol. Nijedna biljka ne izaziva holesterol.

Podmazivanje organa

Biljke su jedine koje mogu da pretvaraju sunčevu energiju u materiju i kad jedete žive biljke dobijate u njima akumuliranu sunčevu energiju- dodaje Maja Volk.
-I to ćete ovom ishranom odmah osetiti: nestaju podočnjaci, umor, koža je blistava i bez bubuljica, nema više tvrdih peta, grubih laktova, celulita, vena, podiže se imunitet…
U živu hranu spadaju voće, povrće, semenke, klice, hladno ceđena ulja, hrana bez soli (presna hrana ima svoju so koju gubi kuvanjem), ceđena devičanska ulja koja se rastvaraju u vodi i limunu.
-Takva ulja se ne lepe za creva, a podmazuju organe tako da zaista sve u telu radi „kao podmazano“. Nema znoja, nema mirisa, kiseline, a onda vam sepromene i misli- nema vise onih kiselih i ljutih- kaže Maja Volk. -Mi smo jedini oblik života na zemlji koji termički obrađuje svoju hranu i jedini koji je toliko bolestan.

Sve što nam treba je u prirodi

Šećerna bolest se pojavila kad smo s meda prešli na prerađeni šećer- kaže Maja i dodaje da životinje nemaju osteoporozu niti probleme sa kalcijumom.
-Mi smo jedini sisari koji kad prestanu da sisaju majčino mleko prelaze na kravlje i to do kraja života. Kalcijuma ima svuda, u svakom zelenom listu, u žitaricama, voću, povrću i semenkama. Kravlje mleko je sačinjeno i namenjeno teletu, koje za godinu dana treba da dobije sto kilograma, kopita i rogove. Zato je to mleko puno masnoće, i što je još gore – puno kazeina, materije od koje se prave tutkalo i lepak. Za 90 % otrova koje unosimo u organizam je zaslužno meso, dok 10 % potiče od voća i povrća.
U knjizi “Kako sam osvojila trajno zdravlje” Maja Volk je opisala svoj put od razboljevanja do osvajanja zdravlja, ali i podelila sa čitaocima mnogo recepata za raznovrsna jela sirove hrane- od sirovih pljeskavica, preliva, soseva, poslastica, čorbi…

Knjigu „Kako sam osvojila trajno zdravlje“ po ceni od 1650 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:



     

    SHOP

    Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

    By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

    Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

    By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

    Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

    By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

    Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

    By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

    Zašto dijete ne donose trajne rezultate?

    By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments
    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    75 godina JDP-a Jubilarni 75. Dan jugoslovenskog dramskog pozorišta svečano…

    You cannot copy content of this page