fbpx

BG online

Vesti

Godišnja nagrada glumačkom ansamblu predstave „Razvojni put Bore šnajdera“

75 godina JDP-a

Jubilarni 75. Dan jugoslovenskog dramskog pozorišta svečano je obeležen i tom prilikom predstavljena je monografija o Teatru „Bojan Stupica“ autora Aleksandra Milosavljevića. Najavljen je i prvi broj e-magazina koji će svakog meseca biti dostupan publici na sajtu pozorišta i društvenim mrežama. Ovom prilikom su dodeljene i godišnje nagrade i priznanja Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Godišnje nagrade za režiju dobili su: Jagoš Marković za „Čudo u Šarganu“, Vito Taufer za „Edipa“ i Egon Savin za „Razvojni put Bore šnajdera“.
Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta dobili su glumice i glumci: Anita Maničić za ulogu Ikonije u predstavi Čudo u Šarganu, Sanja Marković za ulogu Cmilje u predstavi Čudo u Šarganu, Nenad Jezdić za naslovnu ulogu u predstavi Razvojni put Bore šnajdera i ulogu Prosjaka u predstavi Čudo u Šarganu, Milan Marić za ulogu Edipa u istoimenoj predstavi, Nataša Ninković za ulogu Jokaste u predstavi Edip, Marko Radojević za ulogu Pevača u predstavi Edip, Jovana Belović za ulogu Lavinije u predstavi Tit Andronik, Sloboda Mićalović za ulogu „Ona“ u predstavi Vatre, Milena Vasić za ulogu Fedre/Magdalene u predstavi Vatre i Nataša Tapušković za ulogu Sapfo/Terapeutkinje u predstavi Vatre.
Godišnja kolektivna nagrada za glumačko zajedištvo, uzajamnost i predanost u razmeni emocija i energije dodeljena je glumačkom ansamblu predstave „Razvojni put Bore šnajdera“: Nenadu Jezdiću, Irfanu Mensuru, Branislavu Lečiću, Radovanu Vujoviću, Nebojši Milovanoviću, Ognjenu Nikoli Raduloviću, Branki Šelić, Tamari Dragičević, Milici Gojković, Đorđu Pantoviću i Lazaru Đukiću.
Nagrada za lepotu govora „Dr Branivoj Đorđević“ pripala je Milanu Mariću za ulogu u predstavi Edip.
Lana Cvijanović je laureatkinja Godišnje nagrade JDP-a za kostimografiju i poseban umetnički doprinos u predstavi Razvojni put Bore šnajdera a Ireni Popović pripala je Godišnja nagrada JDP-a za muziku u predstavi Tit Andronik.
Godišnja nagrada za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja naše kuće dodeljena je dizajnerima svetla Jovanu Stankiću i Siniši Čupiću, glavnoj garderoberki Ljiljani Nedeljkovići, kreatorki scenske maske Gordani Jadžić i grafičkom dizajneru Adamu Rakičeviću.
Nagradu „Branka i Mlađa Veselinović“ za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP-a dobio je Milan Marić za ulogu Edipa u istoimenoj predstavi.
Nagrada „Nebojša Glogovac“ za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca pripala je Joakimu Tasiću za uloge Glasnika iz dvora u predstavi Edip i Saturnina u predstavi Tit Andronik. Pozorište je, zajedno sa Gradom Beogradom, ustanovilo ovu nagradu 2021. godine.
Zahvalnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta za dugogodišnju saradnju i podršku dodeljena je Raiffeisen banci. Zahvalnica je dodeljena i kompaniji Movem Fashion (Boss).

Foto: Jakov Simović

 

SHOP

Život sa strahom od gubitka kontrole i razuma (dr Irena Đorđević)

By BGonline / 09/09/2023 / 0 Comments

Vodič za upotrebu soka od celera

By BGonline / 07/09/2023 / 0 Comments

Kada seks postane problem

By BGonline / 30/08/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By BGonline / 10/09/2023 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 04/09/2023 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Za 25 najboljih stipendija po 2000 evra Prepoznajući mlade kao…

You cannot copy content of this page