BG online

Vesti

Konkurs za studente „Čuvamo talente u punoj snazi“

Za 25 najboljih stipendija po 2000 evra

Prepoznajući mlade kao važan deo zajednice i njihovo obrazovanje kao ključni pokretač razvoja društva, kompanija Coca-Cola HBC Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete raspisala je konkurs „Čuvamo talente u punoj snazi“ za dodelu 25 vrednih studentskih stipendija, u ukupnom iznosu od 50.000 evra. Prijave na konkurs biće otvorene od 30. marta do 21. aprila 2023. godine.
Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti druge do pretposlednje godine osnovnih/integrisanih akademskih studija državnih fakulteta u Republici Srbiji (ekonomski fakulteti, fakultet organizacionih nauka, elektrotehnički fakultet, mašinski fakulteti, saobraćajni fakulteti, inženjerski fakulteti, fakulteti tehničkih nauka i elektronski fakulteti) sa prosekom ocena iznad 8.50, koji su državljani Republike Srbije.
Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zahvalnost kompaniji Coca-Cola HBC Srbija što i ovim konkursom, još jednom, iskazuje društvenu odgovornost.
„I ovde nas je povezao isti cilj, a to je da stvaramo još bolje i kvalitetnije uslove za školovanje naših studenata. Ministarstvo prosvete kroz različite projekte radi na unapređenju uslova za učenje i studiranje. Važno je da na različite načine podržimo naše talentovane učenike i studente“, istakao je Ružić. On je naveo da će Ministarstvo nastaviti da investira u visokoškolske ustanove, izgradnju novih domova, ali i da dodeljuje stipendije i kredite najboljim učenicima i studentima u Republici Srbiji.
Generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov naveo je da su mladi najveća snaga svakog društva i da im je posebno u vremenima stalnih promena, potrebna podrška i osnaživanje.
„Zato pored dva programa za mlade, Coca-Cola podrška mladima i Coke Summership letnjih praksi, pokrećemo i inicijativu Čuvamo talente u punoj snazi. Ova inicijativa inspirisana je obeležavanjem našeg jubileja, 25 godina poslovanja u Srbiji“, rekao je Atanasov. „Baš kao što je naše poslovanje nakon četvrt veka dostiglo svoju punu snagu, tako želimo da podržimo mlade talente da ostvare svoje pune potencijale. Pored novčanih stipendija, planiramo da obezbedimo i druge forme podrške stipendistima, poput mentorstva i prilike da upoznaju načine rada jedne kompanije kao što je Coca-Cola HBC“, poručio je Atanasov, pozivajući mlade da se prijave i postanu stipendisti.
Kompanija Coca-Cola HBC Srbija do sada je podržala na desetine hiljada mladih u njihovom profesionalnom i ličnom razvoju, kroz različite programe i inicijative. Jedan od primera je i nacionalni edukativni program „Coca-Cola podrška mladima“, koji mladima u Srbiji od 18 do 30 godina omogućava da unaprede svoje veštine kako bi lakše došli do posla ili pokrenuli sopstveni biznis. Pored toga, kompanija već 11 godina otvara svoja vrata za praktikante, kroz letnji program prakse Coke Summership. Do sada je skoro 300 mladih obavilo praksu u kompaniji, od kojih se preko 70 njih zaposlilo u Coca-Cola HBC Srbija po završetku Coke Summership programa.
Kompanija je nedavno osvojila prvo mesto u kategoriji poslodavac lider, po mišljenju mladih koji su učestvovali u AIESEC Youth Speak anketi.

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Knjige o ličnom razvoju, anksioznosti, psihologiji, depresiji…

By BGonline / 03/05/2024 / 0 Comments

Lečenje emocionalnih ožiljaka

By BGonline / 15/05/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Simptomi su nepotkupljivi i teraju nas na iskrenost „Da bi…

You cannot copy content of this page