BG online

Vesti

Zgrabi za ruku onog koga voliš, ne gledaj u mobilni, ne čitaj portale, kupuj fenomenalne knjige- to je sreća

Vedrana Rudan je u velikoj sali SKC-a promovisala novi roman „Doživotna robija“. Da li je sloboda moguća bez materijalne sigurnosti, da li rad oplemenjuje ili porobljava čoveka i šta je neophodno da bi žena zaista bila nezavisna, samo su neka pitanja koja glavna junakinja Lola postavlja sebi, ali i svima nama.

Foto: Laguna

„Osim što sam oslepela, iako je dobro u ovim vremenima da što manje vidiš, muž mi se vratio doma. Ja sam prepoznala svog muža, a on je prepoznao mašinu za pranje suđa. Mislila sam da će korona trajati tri meseca. Međutim, korona se produžila na tri godine i od kada je počela, on kuva, pere i pegla, a ja sam na promocijama. Nikada mi lepše nije bilo. Živela korona“- rekla je Vedrana Rudan nakon pitanja kako je “preživela” vreme korone.
Doživotna robija“ je umnogome drugačija u odnosu na prethodne knjige Vedrane Rudan. Napetost se oseća od početka, a postoje i elementi krimi romana. U jednom trenutku Vedrana je čak i odustala od rukopisa, ali posle tri godine knjiga je ipak stigla do čitalaca. Junakinja ove knjige Lola u čitaocima izaziva dvojaka osećanja. S jedne strane sažaljenje jer očito odrasta bez ljubavi oca i majke, a s druge strane divljenje jer nastupa bez straha i hrabro „pliva“ u muškom svetu.
„Lola je kao i svi mi u potrazi za ljubavlju. Ali šta je ljubav, šta je sreća? To nije isto za svakoga. Za mene je sreća pre korone bila da mogu šetati, kuvati, pričati, čitati, i kada se to završilo, sreća je bila gledati a ništa nisam videla. Nek ti Bog, u kojeg ne verujem, samo dâ priliku da ti se dogodi nešto van šeme, pa ćeš videti kako za sreću vrlo malo treba. A mi to u biti ne znamo, jer dok hodamo i dok smo zdravi, i nešto radimo, i imamo nekog koga volimo, i ko nas voli, onda se opsedamo zlim šefom, Rusima koji će ukinuti plin, Amerikancima koji će poskupeti plin… Ma ko vas šiša! Živiš danas, ovaj minut, danas jesi, sutra više nisi, zgrabi za ruku onog koga voliš, ne gledaj u mobilni, ne čitaj portale, kupuj fenomenalne knjige, to je sreća.“
Na pitanje šta za nju predstavlja doživotna robija, Vedrana Rudan je odgovorila:
„Ceo život je doživotna robija. I kvalifikovana sam da o tome govorim jer sam s tri noge u grobu. I kad pogledam unazad, vidim trenutke sreće. Ali nije sreća ono što nam drugi govore: muž, deca, brak. I ti padaš na te priče jer svi drugi bolje od tebe znaju šta je tvoja sreća i ti ih slušaš, pa nađeš dečka, pa se udaš, rodiš decu i svi su oko tebe srećni sem tebe.“- rekla je Vedrana.

Knjigu “Doživotna robija” po ceni od 899 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Psihoterapija mi ne može pomoći (Vedrana Rudan)

   

  SHOP

  Sedam najvećih grehova kroz savremenu psihologiju

  By BGonline / 06/06/2022 / 0 Comments

  Kada seks postane problem

  By BGonline / 23/06/2022 / 0 Comments

  Torta bez šećera, brašna, mleka i … bez pečenja

  By BGonline / 09/06/2022 / 0 Comments

  Promenite misli i emocije kojima sebe sabotirate

  By BGonline / 12/06/2022 / 0 Comments

  Egzistencijalna teskoba i potraga za smislom

  By BGonline / 15/06/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
   Briga o sebi nije mali posao Nije lako pronaći sreću…

  You cannot copy content of this page