BG online

Intervjui

Psihoterapija mi ne može pomoći (Vedrana Rudan)

RAZVOD BRAKA JE PROMENIO SVE

vedranaRudan3Ona je borac protiv tabua i nepravde, najčešće govori o onome o čemu drugi ćute, a u svojim tekstovima psuje sočno i duhovito. Vedrana Rudan (66) je nekad bila novinarka i urednica, a danas je spisateljica koja ima mnogo čitalaca širom regiona. Izdavačka kuća “Laguna” objavila je njenu desetu knjigu “Zašto psujem”, koja predstavlja zbirku tekstova ove popularne blogerke koji govore o ženama, muškarcima, seksu, deci, životu… Vedrana Rudan nam je tokom kratkog boravka u Beogradu otkrila da psuje samo kada piše, zbog čega joj nijedan psiholog ne može pomoći i u kom periodu života je po prvi put znala šta želi.
-Podržavam svakog ko ima potebu da psuje. To je mnogo bolje nego da nekog fizički povredi samo zato što to potiskuje- kaže Vedrana i dodaje da su ljudi na Balkanu prestrašeni. – Mnogo je straha u ljudima. Gotovo je nemoguće imati život u svojim rukama jer to najviše zavisi od novca koji imaš ili nemaš. Da bi došao do novca treba biti beskrupolozan. Mi živimo u vreme demokratskog robovlasništva. Večina nas smo robovi i život nam ne vredi puno.
Na konstataciju da je često pesimistična, Vedrana Rudan kaže da je pre svega ona samo jedna realna osoba.
-Ne priznajem te podele na optimiste i pesimiste. Treba realno gledati stvari, život onakav kakav jeste i ne mislim da sam pesimista.
Priznaje da nikad nije slušala savete psihijatara, psihoterapeuta ili life coacheva i ne krije da nema lepo mišljenje kako o njima, kao i o svemu onome što oni propagiraju.
-Mislim sve najgore o njihovim teorijama i uvek kad imam priliku ja im to kažem. Meni oni ne mogu pomoći.Ja znam šta mene usrećuje, a onih njihovih 7, 5 ili 10 koraka do sreće i uspeha nemaju nikakve veze sa realnošću. Ja priznajem samo vlastito iskustvo i pamet koju možda imam, a možda i nemam- kaže Vedrana Rudan.vedranaRudan1
Ova kontoverzna žena se udavala dva puta. Danas ima dvoje odrasle dece i muža, a uživa i u ulozi bake. Vrlo sigurna u sebe, svoje stavove i poglede otkriva nam u kom periodu života je tačno znala šta želi i na šta se više nikad neće vratiti.
-Konačno sam znala šta hoću onda kada sam ostavila prvog muža. Taj rastanak je bio okidač i tad sam rekla sebi da nikad više neću biti rob i stvar! Ja sam ono što jesam i gledaću samo sebe. Žene prvo moraju voleti sebe, da budu sebi prve, glavne i jedine, a muškarci će to pratiti ili neće. Ne zanima me šta muškarci misle o toj teoriji.

Branka Gajić

Foto: Sandra Sević i Miloš Šušnica/ Fabrika fotografa

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

5 komentara

 1. Miodrag X

  01/06/2016 at 15:59

  Jesi realna i zaguljena.

 2. Jelena

  14/10/2016 at 10:10

  Sjajna! Za moj ukus vise nego vulgarna,ali me njena iskrenost zadivljuje

 3. Anchie

  25/03/2017 at 17:21

  Autenticna licnost. Svaka cast. Kao i ja. Ali biramo put koji je znatno tezi od onog drugog.

 4. Sonja

  01/04/2017 at 04:43

  Vedrana trebali bi da vas kloniraju jer bi bila velika steta da vas nema. Ovakav treba covkek da bude bez tabua iskren i uvek ali uvek jasno i britko da kaze sta misli u svom predivnom umu.
  P.S. Svi psuju u sebi ali fora je to uraditi glasno i spontano jer tada shvatis da je neko iskren u tome sto govori i osjeca. Knjigu koju sada pisete u vezi vase dece i vas tu vas podrzavam miliun posto, odusevili ste me……

 5. Danica Daca.Pavlovic

  01/04/2017 at 17:22

  Vedrana za mene ste carica sjajno pisete …iskreno realno kao da moje misli citate …Bravo hvala sto postojite

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Brojne poznate ličnosti okupile su se na otvaranju ekskluzivne radnje…