fbpx

BG online

Lični razvoj

Ko su žene zavisne od veza, muškarca… prikopčane na bol, strah i čežnju?

Ne možete promeniti druge, ali možete promeniti sebe, poručuje psiholog Robin Norvud svojom knjigom “Žene koje suviše vole” koja je postala svetski bestseler, a obraća se onim ženama koje suviše vole, kao i njihovim partnerima. Ova knjiga je namenjena onim ženama koje smatraju da ljubav podrazumeva patnju.

Psiholog Robin Norvud u njoj piše o ženama koje neprestano privlače nesrećni i nezdravi odnosi s muškarcima i pri tom se stalno bore da ove veze koje su osuđene na propast ipak opstanu. Ona ukazuje i na specifičan program oporavka od bolesti prekomerne ljubavi koja muči žene širom sveta.
-U najgorem slučaju, mi žene koje previše volimo smo “navučene na muškarce”, zavisnice smo od veza, prikopčane na bol, strah i čežnju. Kako dato nije dovoljno loše možda muškarci nisu jedino na šta smo navučene. Kako bismo blokirale najdublja osećanja iz detinjstva neke od nas su postale zavisne i od supstanci koje stvaraju zavisnost. U mladosti ili kasnije kada smo odrasle, počele smo sa zloupotrebom droga ili alkohola ili što je tipično za žene koje suviše vole-od hrane. Prejedamo se ili ne jedemo, ili jedno ili drugo, kako bismo se isključile iz stvarnosti, nečim skrenule misli ili umirile ogromnu prazninu u svojoj duši. Ne važi za sve žene koje suviše vole da pored toga što jedu ili piju suviše ili uzimaju previše lekova, ali one koje to čine od zavisnosti o veza moraju se oslobađati istovremeno kada i od supstanci koje zloupotrebljavaju jer što više zavisimo od alkohola, droge ili hrane, veću krivicu, stid strah i mržnju prema sebi osećamo – napisala je Robin Norvud i dodala da zbog toga što žene misle užasne stvari o sebi žele da im muškarac pomogne da se osećaju bolje, zbog toga što ne vole same sebe potreban im je “on” da ih uveri da zaslužuju ljubav.
-Sve dok smo usredsređene na beg od sebe i izbegavanje bola ostajemo bolesne, a na kraju otkrivamo da su naša rešenja postala naši najveći problemi- zaključila je Robin Norvud u knjizi “Žene koje suviše vole”.
Autorka je sa čitaocima podelila priče i ispovesti žena sa kojima je radila kroz svoj program od deset tačaka, nudeći im šansu za oslobađanje od razarajuće ljubavi.
Ona kaže da žene koje suviše vole mogu da se oporave tek kad nauče da vole sebe.
Uspešne ili manje uspešne žene, majke ili one koje to ne žele da budu, konzervativne ili liberalne, sve one nose neko teško breme unutar sebe koje im ne dozvoljava da u potpunosti iskažu i osete pravu i iskrenu ljubav, ističe
Robin Norvud i dodaje da ako ljubav znači patnju, ona previše volimo.
Ova knjiga razotkriva i bol zavisničke ljubavi, a to je ljubav u kojoj žena postaje opsednuta muškarcem koji joj ne može uzvratiti ljubav.

Knjigu “Žene koje suviše vole” po ceni od 900 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Novinari na Sajmu knjiga izabrali Lagunu Jubilarnu 25. novinarsku nagradu…
error: