BG online

Hrana & Recepti

Tiramisu u čaši- Recept Nataše Denić (Pečat života)

Kada je na svom Instagram profilu napisala “Da li ima neko ko želi da spremimo isti obrok za sutra?” njeno pitanje je preraslo u izazov mnogim pratiocima Nataše Denić i Instagram stranice Pečat života, a ideju “kuvanje na zadatu temu” je nazvala Zajednički obrok. Osmislila je pravila i igru koja je za kratko vreme postala prepoznatljiva i popularna.

Zdravi zalogaji

-Kako je broj učesnika rastao formirala se kulinarska družina koja je zadržala početnu ideju i nadogradila je kvalitetima kao što su kreativnost, maštovitost i nesebična podrška. Danas je Zajednički obrok sinonim za zajedništvo i uživanje u zdravim zalogajima. Dokaz smo da igranje nije samo za decu i da nam je zabava u okviru ličnih interesovanja svima potrebna- priča Nataša Denić.
Instagram pokretu Zajednički obrok su zajednički ljubav prema hrani i njenoj pripremi, ali i želja da ono što pripreme izgleda lepo i bude nutritivno kvalitetno.
-Želimo da pokažemo da uz malo kreativnosti i improvizacije svako može prilagoditi recept sopstvenim potrebama i uživati u njemu, a do sada je predstavljeno preko 70 recepata. Pored ljubavi, za mene je kulinarstvo sloboda. Kad se spoje ljubav i sloboda ne postoje granice.
Čaroliju u kuhinji Nataša pokušava da prenese i fotografijom.
-Jedan od najlepših komplimenata mi je, kada ljudi koji vide moju objavljenu fotografiju i kažu “Čim vidim sliku, znam da si ti, ne moram da gledam čija je objava”. Stičem utisak da kroz svaki recept mogu da se izrazim, da mu dam svoj pečat, Pečat Života.
Nataša posebno uživa u pripremi slatkiša koji su nutritivno kvalitetni.
-Volim brze i jednostavne recepte i podeliću jedan takav sa vašim čitaocima- Tiramisu u čaši!

TIRAMISU U ČAŠI

Sastojci:
2 pirinčane galete
2 kašike meda

Fil:
125gr grčkog jogurta
60gr maskarpone sira
1 kašičica vanila ekstrakta
1 kašičica nes kafe sa malo vrele vode
Kakao

Pripremiti pirinčane galete i okruglu čašu ili činijicu. Ukoliko je čaša uža od galeta, biće potrebno iseći ih,a ako nije, nema potrebe za njihovim smanjivanjem. Pomešati grčki jogurt sa maskarpone sirom. Dodatak vanila ekstrakta ublaži taj kiselkasti ukus i aromatizuje fil baš kako treba. Ne dodajem zaslađivač iz razloga što posle sladim galete, ali ako volite slađe kolače možete ga zasladiti po želji. U vrlo malo vrele, najbolje prokuvane, dodati kašičicu nes kafe. Obratite pažnju da posuda u kojoj pravite kafu bude široka jer se u nju umaču galete. Pripremiti čašu u kojoj će biti tiramisu i galetu najpre sa jedne strane namazati medom. Donju stranu galete umočiti ovlaš u nes kafu, ne previše da se galeta ne bi natopila. Staviti je u čašu tako da zaslađena strana ostane gore. Preko nje sipati polovinu fila ako koristite dve galete ili trećinu ako upotrebljavate tri. Postupak ponoviti i sa drugom galetom. Preko svega posuti kakao i staviti u frižider na sat vremena da se ohladi.

VIDEO RECEPT:

Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

Nezadovoljstvo sobom je navika

By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pored jestivih, nejestivih i lekovitih, postoji nekoliko desetina otrovnih glјiva…

You cannot copy content of this page