BG online

ZDRAVLJE

Živa hrana- živo telo

ŠTA JE RAW FOOD?

Ishrana isključivo sirovom hranom je tokom poslednjih nekoliko godina dobila novu snagu i zamah iako mnogi misle da je to samo još jedan u nizu trendova kada je reč o ishrani. Sirovom hranom smatra se sva sveža, termički neobrađena hrana koja nije zagrevana iznad 40 stepeni. Nakon obroka od sirove hrane telo ne oseća težinu, podiže se nivo energije, a organizam se opskrbljuje obiljem nutrijenata uz minimum opterećenja. Posebnu ulogu raw food (sirova hrana) pripisuje ulozi enzima.
Sirova hrana je prepuna vitamina i minerala, ali i životno važnih enzima koji se uništavaju kuvanjem.
Kako bismo nahranili naše telo svim vitaminima i mineralima koje sadrže namirnice veoma je važno da ih termički ne obrađujemo. Sirovom hranom, voćem i povrćem, između ostalog podmlađujete organizam i dovodite ga u balans i idealnu težinu na najefikasniji i najbezbedniji način. Prelazak na sirovu hranu mora biti postepen.  Za početak je dovoljno zameniti prženi i „teški“ doručak zdravim voćnim napicima, šejkovima na bazi voća i povrća uz dodatak semenki, a za ručak izabrati neku od ukusnih krem supa iz bogatog jelovnika raw food-a i salatu od sezonskog povrća.


Krem supa od krastavca
Priprema se za svega nekoliko minuta. Ovo je jedna od najukusnijih supa sa jelovnika raw food –a.
1 krastavac
1 avokado
pola glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 šolja vode
so, biber
crvena paprika u prahu
2 supene kašike maslinovog ulja
Prepoloviti krastavac. Jednu polovinu staviti u blender, dodati avokado, 1/4 belog luka, crni luk i maslinovo ulje. Preliti vodom i blendirati minut, dva dok ne dobijete kremastu smesu. Začiniti i sipati u činiju. Dekorisati preostalim krastavcem i belim lukom.

Creamy-Cucumber-Soup
 

Radionica prirodne ishrane Maje Volk u Beogradu

Maja Volk će 10.12. od 18h do 20h održati radionicu prirodne ishrane u Beogradu na kojoj će pored brojnih saveta o konceptu prirodne ishrane biljnim namirnicama pokazati i kako se pripremaju zdravi slatkiši, sokovi koji su odličan izbor za detox organizma i jačanje imuniteta, dok će deo radionice posvetiti autofagiji.
Radionica se održava u maloj grupi.
Obavezne prijave na mejl: majavolkradionica@gmail.com ili tel. 066060820

Ako živite van Beograda i niste u prilici da dođete na radionicu 10.12. možete poručiti vašu online ulaznicu mejlom majavolkradionica@gmail.com

Intervjui sa Majom Volk:
Postala sam zdrava tek u 50-oj
Zdrava hrana, vežbe za osećanja i lekovi za psihičke otrove na radionici Maje Volk
Promenite ishranu, zavolite sebe
Recepti za zdrave, srećne i razigrane pse
Pseći kuvar Maje Volk
Ljubavne bajke postoje
Kuglice – čokolada od rogača, bez šećera
Birala sam samoću da ne bih bila ranjena i razočarana
Od poznanstva preko interneta do strasne ljubavi
Veganska ishrana čuva zdravlje
Kako biti dobar prema sebi i osvojiti zdravlje?
Naćo sos po receptu Maje Volk
Recept za napitak kojim se najbolje čisti jetra
Zašto ne treba jesti meso?
Sirova hrana u tanjiru Novaka Đokovića
Popodnevna dremka produžava život 30%
Kako da voćni obrok bude uživanje?
Koju hranu jesti pred ljubavni sastanak?
Potisnute emocije razboljevaju ljude
Zašto su zagrljaji lekoviti?
Zdravlje je veliki i ozbiljan posao
Anti stres vežbe Maje Volk
Sirova hrana za zdrav život i srećne misli

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

5 komentara

  1. eksperiment67

    06/07/2014 at 06:42

    A kako da se koriste sirovi pasulj,grašak,žitarice,…….?DA li uopšte koristite mlijeko i mliječne proizvode i kako ?
    pozdrav

  2. eksperiment67

    06/07/2014 at 06:45

    lično za sada primjenjujem za večeru blendano voće (jabuka,banane,breskve,……šta dođe pod ruku )

  3. BG online

    06/07/2014 at 23:53

    U raw food-u kukuruz se jede tako sto se koristi zaledjen. Kad ga odledite jestiv je poput obarenog. Ovas i jecam se potope u vodi i nakon sto odstoje celu noc mogu da se jedu uz suvo voce na primer…. Uskoro vise o tim temama u BGonline. Pozdrav.

  4. Sonja

    07/01/2015 at 12:13

    U sirovoj ishrani se ne koriste zitarice .Kukuruz se jede dok je mlad.Sirovojelci ne jedu zamrznutu hranu.Bit je jesti ono sto je tada dostupno.Zimi voce koje ima (jabuke , kruske, trnjine, sipak ,banane , narandze, limun, kivi, grejp, nar, kaki….) i zelenolisnato i korjenasto povce .I ako se nadje nesto od samoniklog bilja (maslacak..)Nije tesko , samo se treba navici..Evo , peta godina tako … 🙂

  5. sasa

    15/05/2015 at 10:15

    Nije tacno da raw food ne prihvata smrznutu hranu …ako nije prethodno termicki obradjena smrznuta hrana cuva sve enzime i vitamine,cak bo,je nego plodovi koji stoje nedeljama na rafovima polica

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
SUOČAVANJE SA SOBOM (Georgij Nazarov) Bivši sportista, naturolog i ekspert…
error: