BG online

Lični razvoj

Promenite misli i emocije kojima sebe sabotirate

Mnogi ljudi imaju naviku da sami sebe sabotiraju, podmeću sebi nogu i žive život s podignutom ručnom kočnicom. Dr Petra Bok, jedan od najuticajnijih koučeva u Nemačkoj to što sebi mentalno radimo naziva MINDFUCK. Ona kaže da je prvi korak ka prestanku takvog ponašanja spoznaja šta to radimo.

Njena knjiga „Mindfuck“ nudi mnogo praktičnih saveta od toga kako da se oslobodite mentalne samosabotaže, do toga kako da realizujete život shodno svojim istinskim potencijalima.

Misaono đubre

Mindfuck je na delu onda kad sebi ne dozvoljavamo bolji život i uvek ostajemo u granicama ispod svojih mogućnosti- kaže dr Petra Bok i u svojoj knjizi objašnjava ako nastaju mentalne blokade, zašto ih imamo i kako možemo da ih prevaziđemo.
„Ako zaista želimo da poboljšamo svoj život, onda to nećemo sprovesti tako što ćemo ga uz punu odgovornost shvatiti ozbiljno. Potrebno je i da napustimo mindfuck kojim sami sebe sabotiramo, da razumemo da će nas to „misaono đubre“ uvek vraćati unazad ili na nivo našeg detinjstva ili na nivo prevaziđenih zahteva i uverenja proteklih vekova. Uz mindfuck u sadašnjem vremenu ne možemo postići ni uspeh, niti kvalitet života. Taj destruktivni paralelni svet mora da se ukloni“- piše dr Petra Bok u knjizi „Mindfuck“.

Eho prošlih vremena

Dr Bok napominje da je potrebno doneti svesnu odluku o tome da je sve što mislimo i radimo u mindfuck modusu neprikladno i predstavlja eho davnih prošlih vremena.
„Misaone navike poput kritikovanja sebe, nemanja poverenja, omalovažavanja sebe, ogromnog pritiska koji osećamo ili precenjivanje sebe, uzrokuju stres, donose štetu i konflikt. Kao što sebe možemo da korigujemo kad koristimo pogrešnu reč, tako se možemo odviknuti od destruktivnih ubeđenja i prilagoditi sebe novim misaonim navikama“.

Samosabotažu možemo lako prekinuti. Kako?

„Sami sebe znatiželjno posmatrajte dok mislite, a ne krišom vežbajući svaku grešku. Pažljivo i bez kritikovanja. Čim vam dođu negativne misli u sebi glasno viknite “Stop“. Zamislite jačinu svog unutrašnjeg glasa ili čak „Stop“ glasno izgovorite. Doživećete da se vaše misli automatski prekidaju i primetićete kako će se teško vratiti. Ako destruktivne misli shvatimo kao mentalnu sabotažu učinili smo već veći deo posla. Samim tim možemo opušteno da ignorišemo one sadržaje koje nam nas unutrašnji stražar saopštava i nastavimo dalje…“- piše dr Petra Bok.
U knjizi „Mindfuck“ saznaćete zašto sabotirate sebe i šta možete učiniti povodom toga!

Knjigu „Mindfuck“ po ceni od 1190 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Mindfuck ljubav – Petra Bok

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Mračna pesma o mračnoj realnosti Bend Bajaga i Instruktori priredio…

  You cannot copy content of this page