fbpx

BG online

Lični razvoj

Postanite idealni timski igrač

Kad bi me neko pitao da sastavim spisak najvažnijih kvaliteta koje osoba treba da razvije kako bi bila uspešna u poslovnom svetu, a samim tim i u životu, na prvo mesto bih stavio da mora da bude timski igrač. Samo vrlo mali broj je onih koji mogu uspeti u poslu, u porodici i bilo kom drugom društvenom kontekstu bez sposobnosti da se efikasno bore s drugima, da dodaju vrednost dinamici grupe i njenim naporima, kaže Patrik Lenćoni, čuveni govornik i konsultant, autor knjige „Idealan timski igrač“.

Da li se timski igrač rađa ili postaje?

Veliki timski igrači jesu retki i mislim da je problem u tome što nismo jasno definisali šta tačno znači biti timski igrač, napominje Lenćoni u uvodu knjige napominjući da nije neuobičajeno da se timski rad svodi na samo na priču umesto na praktičnu primenu.
„Timski rad traži ranjivost baziranu na poverenju, zdrav konflikt, aktivnu posvećenost, kolegijalnost i fokusiranost na rezultate. Nisu timski igrači takvi rođeni, već su kroz životno iskustvo, radnu istoriju ili iskrenu posvećenost ličnom razvoju mogli da steknu tri važne osobine: skromnost, ambiciju i društvenost.“

Tri ključna kvaliteta

Lideri koji umeju da prepoznaju, zaposle i neguju radnike koji su skromni, ambiciozni i društveni ostvariće ozbiljnu prednost nad onima koji to ne mogu, izgradiće snažnije timove, brže i s manje poteškoća, smanjiće bolne i osetlive troškove, a zaposleni s tim vrlinama će biti još vredniji, a na tržištu traženi.
Svrha ove knjige je da vam pomogne da razumete kako ne tako lako dostižna kombinacija ova tri jednostavna kvaliteta može ubrzati proces izgradnje timskog rada u vašoj organizaciji ili vašem životu.
Patrik Lenćioni, autor knjige “Idealni timski igrač” je jedan od kredibilnijih autora na temu liderstva i timskog rada, govornik i konsultant. U knjizi koja ga je proslavila “Pet poremećaja tima” je izneo svoj revolucionarni pristup za rešavanje opasnog grupnog ponašanja koje uništava timski rad, dok je u knjizi “Idealni timski igrač” ponudio okvir za izgradnju tima u praksi uz sjajne alate koje oni primenjuju. Bilo da ste lider koji pokušava da stvori kulturu timskog rada, profesionalno osoblje koje želi da angažuje prave igrače tima ili timski igrač koji želi da napreduje, ova knjiga će vam koristiti u ostvarenju tih ciljeva.

Knjigu “Idealni timski igrač” po ceni od 990 din.+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  UPLOVITE U SVOJ MIR Japanci veruju da svaki čovek, kako…
  error: