BG online

Roditeljstvo

Knjige koje pomeraju granice i razmrdavaju vijuge

Pesme za razmišljanje Uroša Petrovića

Knjige Uroša Petrovića pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Razmrdavanje vijuga, susret sa čudesnim, neobičnim ali i zastrašujućim, raskošna mašta i osobeni humor zaštitni su znak ovog autora. ”Kamile su debele” je zbirka pesama za razmišljanje Uroša Petrovića. (prvo pročitaš pesmu, pa prođe nekoliko trenutaka, pa tek onda shvatiš u čemu je poenta!)
Knjiga sadrži 32 pesme koje razmrdavaju najtananije niti logike i bruse oštrinu uma. Samo odabrani mogu odmah da shvate u čemu je poenta ovih pesama za razmišljanje.

“Kamile su debele,
al’ to vešto kriju
tako što stomake
na leđa nabiju.”

-Ovu knjigu su originalno pisale životinje. Ja sam je samo pribeležio. Životinje se ponašaju pametnije od ljudi. Ova knjiga je, donekle, zbirka izuzetaka- rekao je Uroš Petrović.
Knjiga “Kamile su debele” sadrži i specijalni dodatak, 32 zagonetna pitanja o životinjama i predstavlja inovativni koncept pitanja koja pokreću proces razigranog razmišljanja, promišljanja raznih mogućnosti, pronalaženja alternativnih ideja i rešenja, povezivanja svega što se zna i pretpostavlja.
-Posebno sam uživao u odabiru 32 zagonetna pitanja o životinjama, koja su specijalni dodatak ovoj knjizi. Reč je o mozgolomnoj potrazi za odgovorima koju sam već oprobao sa hiljadama ljudi svih uzrasta. Put do rešenja je uvek urnebesan!
Ilustracije u knjizi je radio Aleksa Gajić.
Naravno, ovo nisu pesme samo za decu, jedino što će deca ponekad morati da pomognu roditeljima da ih shvate. „Samo u dva slučaja, potreba će biti obratna“, kaže Uroš i dodaje: „Ovo je knjiga koja se igra sa mozgom, ali ne na prvu loptu.“
Knjige Uroša Petrovića su godinama među najčitanijim naslovima književnosti za decu i mlade, a njihovi prevodi su objavljeni u Italiji, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Češkoj i Mađarskoj. Po romanu „Peti leptir“ snimljen je prvi 3D igrani film u istoriji srpske kinematografije. Dobitnik je više nagrada za književnost i fotografiju. Koautor je programa „NTC sistem učenja“, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. Bio je predsednik Mense Srbije i jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu.

Foto: Laguna

Knjigu „Kamile su debele“ po ceni od 899 din.+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

  Dečija soba ne bi smela da bude knjiga

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Nevena Božović obradila hit Zdravka Čolića iz 1977. Radio S…

  You cannot copy content of this page