BG online

Lični razvoj

Porodična psihologija

 

Sve je više savetnika, a sve manje srećnih porodica (S.N.Lazarev)

Knjiga “Tajne porodične sreće” Sergeja Nikolajeviča Lazareva (filozof, pedagog, psiholog praktičar) 2018.godine je objavljena u Srbiji. On u uvodu knjige kaže:

“U današnje vreme objavljuje se veliki broj knjiga posvećenih porodici. Stručnjaci iz oblasti porodične psihologije nam objašnjavaju kakav treba da bude srećan porodični život i savetuju kako da na ispravan način rešavamo porodične probleme. Međutim, uprkos mnoštvu literature, konsultacija psihologa i seminara iz oblasti porodične psihologije, sve veći broj porodica se raspada. Ljudi ne umeju da izgrađuju porodične odnose niti znaju kakva treba da bude harmonična porodica.

Za razvoj porodice neophodan je i razvoj svakog supružnika. U meri u kojoj se čovek razvija i svakodnevno poboljšava svoje karakterne osobine, u smislu da što više voli, bude fleksibilniji, iskreniji, da što više ljubavi bude u njegovoj duši – toliko će stabilnija biti i njegova porodica. Jedino onaj koji teži samorazvoju može da računa na zdravu i harmoničnu porodicu“.
Na 172 strane autor piše o tome kako možemo da ostvarimo harmonične odnose i razumemo jedni druge, zašto se porodice raspadaju, kako da zasnujemo i sačuvamo porodicu, izgradimo harmonične porodične odnose, koji unutrašnji stavovi uzrokuju smetnje u pravcu ostvarenja porodične sreće…
S.N. Lazarev izneo je u ovoj knjizi i ključno saznanje u obliku uputstva za ostvarenje porodičnog blagostanja. Radi jasnoće i boljeg razumevanja, u knjizi su opisane stvarne situacije i životni problemi ljudi, kao i načini za njihovo rešavanje.

S. N. Lazarev: 

“Ljubav spasava i pomaže. Ljubav menja karakter. Ljubav čini čoveka strpljivijim, dobrodušnijim, brižnijim, nesebičnijim, iskrenijim, hrabrijim”.

“Shvatite da nije muž taj koji treba da bude izvor vaše sreće, već da vi budete izvor sreće – kako za njega tako i za vašu porodicu. Sunce obasjava Zemlju i ne brine o tome do koga će dospeti svetlost i toplota”.

Knjigu “Tajne porodične sreće” S.N.Lazareva po ceni od 1320 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  „Za ljubav je potrebno hrabro srce, a ne samo glava.…

  You cannot copy content of this page