fbpx

BG online

Roditeljstvo

Porodica kao najopasnije mesto za život

Od greha do bolesti

Mladi rođeni između 1985. i 2000. godine treba da nose svet i njegov razvoj na svojim plećima, ali su to generacije, kojima je UKRADENA budućnost, tvrdi profesorka i stručnjak za dečiju psihologiju Milica Novković, autorka čuvene knjige “Porodični bukvar” i knjige “Bit(ka) ljubavi”.
-Pametni, analitički umovi kažu da su to „online generacije, nezainteresovane za svet oko sebe i svoj vlastiti život, da neće da rade, uče, ugnjezdili su se u krilu svojih roditelja, neće da se žene, udaju…“ Kažu da su to nezrele Petar Pan generacije jer odbijaju da odrastu. Sve je to donekle istina i to zastrašujuća, jer sa njima takvima, svet nema budućnost- kaže autorka knjige “Bitka ljubavi”.

Zašto smo takvi?

Knjiga BIT(KA) LJUBAVI daje odgovore na brojna pitanja i praktično znanje o tome kako mladi mogu da se vrate svom izvoru, istini i ljubavi.
-Ako mladi saznaju uzroke svojih muka, ako saznaju zašto su lenji, pohlepni, zašto ne vole da uče, zašto su zavisni od svega i svačega, zašto su u alkoholu, drogi, seksu bez ljubavi, voljno će se osloboditi uzroka i stupiti na put ljubavi. Oprostiće nam naše neznanje, usvojiti IZVORNO VASPITANJE i u ljubavi graditi svoju sadašnjost i svoju budućnost. Samo ove generacije mogu svet izvesti iz moralne i duhovne krize, jer te „poluplišane„ generacije još imaju sećanje na tradicionalne i večne vrednosti, uprkos svom nasilju koje smo vršili i dalje vršimo nad njima-kaže prof.Milica Novković.

Odlomak iz knjige “Bit(ka) Ljubavi”

“Pogledajte, realno, jednu savremenu porodicu. Bez preterivanja, porodica je postala najopasnije mesto za život, mesto najjačih manifestacija smrtnih grehova, patologija i bolesti. Analizirajte odnose među ljudima u firmi u kojoj radite. Rat i samo rat, zvao se on mobing, ogovaranje, saplitanje, eksploatacija, zloupotreba ljudi, ili materijalni interes, kao jedina motivaciona sila, kao jedini pokretač svih. Posmatrajte odnose političkih stranaka, odnose ljudi unutar jedne stranke, jedini pokretači su moć kroz bogatstvo, kroz novac, kroz liderstvo, moć kroz seks, kroz nasilje svih oblika. Suočite se sa svojim odnosom prema prirodi, detetu, mužu, ženi, komšinici, prijateljima, radu, domu, kolegama, školi, vašim učenicima, pretpostavljenima, prema stvarima, prema svom telu, svom duhu, svojoj veri, prema svojim vernicima, bolesnicima, pacijentima, prema drugom narodu, čoveku druge veroispovesti, neistomišljeniku, suočite se sa svojim odnosom prema suprotnom ili istom polu. Pogledajte otvorenih očiju šta pohlepan čovek, u ime profita radi prirodi i kako mu priroda uzvraća. Rat i samo rat. Primirja su odmorišta do sledećeg rata. Pokrenite se da ne bude kasno. Započnimo Bit(ku) Ljubavi. Otklonimo uzroke veštačkog uvećavanja pohlepne svesti.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Jedan od najboljih SPA centara u regionu, AQUAWORLD RESORT BUDAPEST…
error: