BG online

Roditeljstvo

Partnerske, roditeljske i porodične krize

Šta nam se događa?

Roditeljski rad počinje prihvatanjem sebe, onoga što čovek jeste uz sva svoja ljudska ograničenja kako bi u najvećoj meri uradio za sebe ono što treba i kako bi napredovao, to jest odmakao se od one tačke u kojoj se nalazi.- poruka je autora knjige An-Kler Klajndinst i Linda Koraca
Ilustrovani ključ za roditeljske krize je treća knjiga iz edicije Ilustrovani vodiči za roditelje. Nakon što su se u priručnicima Ilustrovani ključ za dečje krize i Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize na humorističan, a ipak stručan način bavile decom i tinejdžerima. Autorke An-Kler Klajndinst i Linda Koraca se u novoj knjizi usredsređuju na roditeljski par i na partnerske, roditeljske i porodične krize koje prate svakodnevni život. U knjizi su predstavljene razne situacije koje mogu izazvati krizu osvetljavajući ih s različitih strana, a potom se pokazuje na koje se sve načine te krize mogu savladati. Prateći roditeljski i supružnički par, autorke pozivaju čitaoca da poradi na sebi i s partnerom kako bi njihov odnos bio bolji.
U priručniku „Ilustrovani ključ za roditeljske krize“ autorke polaze od činjenice da roditelji sa mnogih strana dobijaju savete o roditeljskim zadacima, kao i mnoštvo preporuka koje se odnose na veštinu roditeljstva, ali da pri tome može biti zanemarena bračna dimenzija roditeljske zajednice. Smatraju da roditelji dobijaju malo ili nimalo preporuka o tome kako da održe odnos kao par i kako da u tom odnosu pružaju jedno drugom podršku, rešavaju teškoće, prihvataju razlike, razvijaju međusobno poštovanje, neguju solidarnost i prevazilaze različita iskušenja.
U prva četiri poglavlja knjige pratimo put roditeljskog i bračnog para koji prolazi kroz različite krize. Poglavlje „Ma šta nam se to događa?!“ posvećeno je krizama u odnosu koje nastaju kao posledica promena koje u partnerski odnos unosi roditeljstvo i potrebi da se partnerske uloge redefinišu s obzirom na nove okolnosti. U poglavlju „Nema dogovora ni kompromisa“ obrađuje se problematika neslaganja među roditeljima i njegovih štetnih posledica po decu, naročito ako se u odnos uvede treća osoba – dete. U poglavlju „Ne pružamo ni sigurnost ni mir“ prikazane su situacije koje jasno pokazuju kakve štetne posledice proizilaze iz različitih roditeljskih slabosti. U poglavlju „Šta će biti s nama?“ reč je o iskušenjima koja se pojavljuju kao posledica zanemarenog bračnog, partnerskog odnosa, odnosno kada je iz odnosa iščezla bračna, a ostala samo roditeljska dimenzija.
U poslednja dva poglavlja „A da se opremimo i nastavimo put zajedno?“ i „Set alatki“ autorke daju niz predloga roditeljima kako da svoju vezu učine trajnom i postojanom, kao i kako da steknu i dalje razvijaju relacione veštine potrebne za skladan bračni, roditeljski i porodični život. Predstavljen je niz tehnika koje vode samospoznaji, samoregulaciji, emocionalnoj ravnoteži, efikasnijoj komunikaciji i, posledično, boljem zajedničkom funkcionisanju.
U knjizi porodicu čine muškarac, žena i deca, ali se opisani postupci mogu primenjivati i u svim porodicama, pa u u onima koje nisu formirane po tradicionalnom obrascu.
An-Кler Кlajndinst je majka četvoro dece. Kao klinički psiholog radi s decom koja imaju različite poteškoće (i s njihovim roditeljima) i organizuje radionice Pozitivne discipline kako bi pomogla porodicama u njihovom svakodnevnom životu. Linda Кoraca je ilustratorka zainteresovana za psihologiju. U okviru radionica za roditelje pod vođstvom An-Кler Кlajndinst pronašla je mnoge odgovore koje je dugo tražila i koji su joj pomogli da izgradi čvršću vezu sa svojom decom.

Knjigu “Ilustrovani ključ za roditeljske krize” po ceni od 1430 dinara, “Ilustrovani ključ za dečje krize” po ceni od 1400 dinara i “Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize” po ceni od 1430 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
   

  SHOP

  Kako izgleda kuhinja u kojoj se ne kuva?

  By BGonline / 15/04/2024 / 0 Comments

  Tugovanje je cena koju plaćamo jer imamo hrabrosti da volimo ljude (Irvin Jalom)

  By BGonline / 04/04/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nasilje ostavlja trajne psihološke posledice

  By BGonline / 11/04/2024 / 0 Comments

  Nezadovoljstvo sobom je navika

  By BGonline / 29/03/2024 / 0 Comments

  Bolest me je osvestila, opametila i mnogo čemu naučila

  By BGonline / 07/04/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  “Anksioznost je stanje u kojem se može naći svako ko…

  You cannot copy content of this page