BG online

DOM & HEDONIZAM

Osvetljenje može da transformiše izgled, osećaj i atmosferu u domu

Moć skulpturalnog dizajna i svetlosti

Dizajnerka Sabin Marselis iz Roterdama i IKEA predstavljaju kolekciju VARMBLIXT koja se sastoji od skulpturalnih objekata za rasvetu, jedinstvenog posuđa, tepiha raznolikih šara i još mnogo toga. Kolekcija od 19 proizvoda, dizajnirana je tako da utiče na direktnu i indirektnu svetlost u domu.

Osvetljenje doma

Ostvetljenje može da ima i emocionalni element, a ova nova kolekcija je osmišljena tako da poveća interesovanje za različite mogućnosti svetlosti, da transformiše izgled, osećaj i atmosferu doma. Deo ove kolekcije su i četiri rasvetna proizvoda inspirisana Sabininom kreativnom sposobnošću da se poigra sa jedinstvenim oblicima i predmetima. Od rasvetnih predmeta ističu se luster sa zakrivljenim cevima od belog matiranog stakla i led zidno ogledalo čiji poluprovidni stakleni panel predstavlja jedinstveno dizajnersko rešenje za upotrebu svetla. Kada su svetla ugašena, ovi proizvodi mogu imati ulogu zadivljujućih skulptura, a kada se upale pretvaraju se u magični doživljaj svetlosnog inženjeringa.

Smeo umetnički način

„Želela sam da isprobam neočekivani pristup istraživanju ideje o tome kako svetlost funkcioniše u domu i inspirišem ljude da zamisle nove oblike i elemente u koje se ono utapa, naglašavajući različite vrste enterijera na nov, smeo i umetnički način“- kaže Sabin Marselis. Kolekcija takođe istražuje i motiv koji se može videti u Sabininim radovima: savršen oblik simbola beskonačnosti u obliku kruga. Prva serija dizajnerskih predmeta inspirisanih simbolom beskonačnosti u ovom obliku obuhvataju posuđe u dve veličine i jednu unikatnu lampu. Kao kombinacija vizije umetnosti i dizajna, led lampa sa zakrivljenim oblikom, izgleda još bolje kada svetlo pada na nju i može se postaviti na zid ili sto.
„Trenutak kada se svetlo prelama kroz narandžasto staklo, cela lampa obasja prostor mekim, toplim sjajem“- kaže Sabin Marselis.

Sunce na tepihu

U okviru kolekcije fokusirane na prirodno tople boje nalaze se i dva tepiha inspirisana zracima sunca u zoru. Veći tepih, koji je napravljen od 100% ručno pletene vune, sadrži više nijansi toplih boja – postepeno prelazi iz snažne narandžaste u ćilibarsku žutu nalik izlasku sunca, dok mešani stil posebno privlači pažnju stvarajući iluziju dubine i boja.
„Prilikom kreiranja VARMBLIXT kolekcije, vodili smo se vizijom spajanja dizajna sa skulpturalnim objektima. U pitanju je saradnja koja se odnosi na funkcionalnu estetiku našeg prostora, inspirišući ljude da u svoj dom postave korisne i prilagodljive komade nameštaja,“ kaže Henrik Most, kreativni lider brenda IKEA.

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 09/05/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Oslobodite se zabrinutosti

By BGonline / 01/05/2024 / 0 Comments

Život tinejdžera i depresija u adolescenciji

By BGonline / 24/04/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 25/04/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kula Beograd će na Dan zaljubljenih 14.2. organizovati jedinstvenu proslavu…

You cannot copy content of this page