BG online

Lični razvoj

Oslobodićete se tereta prošlosti kad oprostite sebi i drugima

Kako biti u miru sa svojim mislima?

Bila je to jedna posebna noć u Beogradu, ispunjena najlepšim emocijama, posvećena opraštanju, tako moćnom i važnom. Tog 18. septembra velika sala restorana Compass River City na Dunavu bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a Ana Nadeždić je u svoj rodni grad donela na Svetski dan opraštanja moćnu energiju koja oslobađa tereta prošlosti.

Uz podršku svoje majke Ruške Jakić, life coach & motivational speaker Ana Nadeždić je priredila svojim gostima, svima onima koji su želeli da osete ovu divnu energiju noć koju će dugo pamtiti.
Ruška i Ana danas žive ispunjenim i radosnim životom, ali istina je da nije uvek bilo tako. Sa mnogo emocija prisetile su se svojih rana, bolova, teskoba i ličnih mrakova, a sa prisutnima su podelile najličnije trenutke sopstvenog iskustva opraštanja.
-Nas dve smo oprostile istom čoveku, mom bivšem suprugu, a Ana svom ocu- rekla je tv voditeljka Ruška Jakić i ispričala kako je tekao njen put od ostavljene i prevarene žene do žene koja danas voli sebe, uživa u životu i ima fantastičan odnos sa svojom ćerkom.

Ana Nadeždić je diplomirala u Internacionalnoj školi opraštanja Daniela Lumere u Italiji i ima veliko iskustvo u radu sa klijentima i na tu temu. Ona je podsetila da tuga, nezadovoljstvo, osećaj težine, neispunjenosti, razdvajanje od najbližih samo su neke od posledica toga što nekome ili sebi nešto nismo oprostili.
-Veliko je bogatstvo duše naših ljudi, ali im je teško jer mnogi od njih ne umeju da oproste iako to silno žele. Ali, svi imamo tu moć u sebi, samo smo zaboravili ko smo. Te večeri u noći kad se obeležava Svetski dan opraštanja u Beogradu sam osetila predivnu energiju naših ljudi velike duše i toplog srca. Bilo je i suza, a to je dobro jer suze oslobađaju tereta, pokazuju nam da duša želi ono što je najbolje za nas-istakla je Ana.
Ana Nadeždić je tokom predavanja koje je poklonila svojim postovaocima pokazala i uradila sa prisutnima vežbu koja sadrži formulu opraštanja i sve one korake koji vode ka tome.
-Kad se pravilno prođe kroz proces opraštanja steknemo potpuno drugačiji odnos prema situaciji ili osobi koja nam je nanela bol- objasnila je Ana. -Kad oprostimo više ne osećamo naboj negativnih emocija, a na istu situaciju gledamo sa stanovišta duše koja oseća samo ljubav i zahvalnost. Krajnji cilj procesa opraštanja je ujedinjenje. Dok god odbijamo i osuđujemo ljude i situacije, dotle odbijamo i osuđujemo jedan deo nas. Kad oprostimo sjedinjuje se taj deo nas koji smo odbijali sa prihvatanjem svih delova nas, sa ljubavlju i bez optuživanja.

 

Predavanje Ane Nadeždić u Beogradu zabeležile su novinarske ekipe televizije Pink i TV Prva

 

Foto: Dario Konstantinović

 

Od emocionalnog haosa do mirne luke

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ispunio sam obećanje dato majci... Ko još voli rastanke? Ali,…

You cannot copy content of this page