fbpx

BG online

Intervjui

Od odrastanja u selu do olimpijske medalje

Sa 5 godina sam sanjao svoje uspehe (Vanja Grbić)

Jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena, olimpijski šampion i doktor nauka sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Vanja Grbić ostvario je svoje snove, ali znajući da je rad na sebi celoživotni proces i dalje uči i unapređuje svoje znanje. To savetuje i sve one koji žele da idu hrabro ka svojim ciljevima ne skrivajući se iza izgovora i ne okrivljujući druge za svoje neuspehe.
„Ako preispitujete sebe da li ste vi taj koji može da uradi i ostvari nešto, onda znajte da sam neko ko potiče iz sela koje je imalo 1850 stanovnika i da sam sa 5 godina zamišljao da ću da budem olimpijski šampion. Svi imamo neki talenat, neki potencijal i neku mogućnost do koje možemo da dođemo ako dobro zagrebemo unutar sebe. To radimo vrlo retko jer se plašimo da nećemo naći nešto što će nam se svideti. A ne može drugačije. Dok god budete radili na sebi pokušavajući da unapredite sebe i budete bolji od onoga što mislite da jeste, shvatićete koliko prostora više imate u sebi, odnosno koliko dalje ćete moći da idete.

Verujte da je to je jedini način da budete zadovoljni sobom. Dok god radite na sebi i fokusirani ste na sebe, imate realne šanse da zaista budete olimpijski šampion svog postojanja, odnosno svog potencijala. Sve drugo su prazne priče i trazićete grešku i opravdanje u drugima. To samo trenutno može da vas zadovolji, to nije ono pravo“- poruka je Vladimira Vanje Grbića.

Branka Gajić

Foto: Dario Konstantinović

 

SHOP

Bračna prevara

By / 01/01/2023 / 0 Comments

Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

By / 13/01/2023 / 0 Comments

Zašto srce često greši u ljubavi?

By / 13/01/2023 / 0 Comments

Detoks tela, uma i emocija

By / 10/01/2023 / 0 Comments

Šta navodi ljude da se osiguraju novcem, imovinom, prijateljskim vezama, bračnim ugovorima, vezuju decu za sebe?

By / 01/01/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Panonski admiral“ novinara, kritičara i publiciste Ivana Ivačkovića je knjiga…