BG online

Intervjui

Od odrastanja u selu do olimpijske medalje

Sa 5 godina sam sanjao svoje uspehe (Vanja Grbić)

Jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena, olimpijski šampion i doktor nauka sporta i fizičkog vaspitanja Vladimir Vanja Grbić ostvario je svoje snove, ali znajući da je rad na sebi celoživotni proces i dalje uči i unapređuje svoje znanje. To savetuje i sve one koji žele da idu hrabro ka svojim ciljevima ne skrivajući se iza izgovora i ne okrivljujući druge za svoje neuspehe.
„Ako preispitujete sebe da li ste vi taj koji može da uradi i ostvari nešto, onda znajte da sam neko ko potiče iz sela koje je imalo 1850 stanovnika i da sam sa 5 godina zamišljao da ću da budem olimpijski šampion. Svi imamo neki talenat, neki potencijal i neku mogućnost do koje možemo da dođemo ako dobro zagrebemo unutar sebe. To radimo vrlo retko jer se plašimo da nećemo naći nešto što će nam se svideti. A ne može drugačije. Dok god budete radili na sebi pokušavajući da unapredite sebe i budete bolji od onoga što mislite da jeste, shvatićete koliko prostora više imate u sebi, odnosno koliko dalje ćete moći da idete.

Verujte da je to je jedini način da budete zadovoljni sobom. Dok god radite na sebi i fokusirani ste na sebe, imate realne šanse da zaista budete olimpijski šampion svog postojanja, odnosno svog potencijala. Sve drugo su prazne priče i trazićete grešku i opravdanje u drugima. To samo trenutno može da vas zadovolji, to nije ono pravo“- poruka je Vladimira Vanje Grbića.

Branka Gajić

Foto: Dario Konstantinović

 

SHOP

Brinite o sebi kao dobra mama

By / 04/09/2022 / 0 Comments

Kako mršaviti uz pomoć jabukovog sirćeta?

By / 22/09/2022 / 0 Comments

Emocionalno nezreli ili nedostupni roditelji stvaraju osećaj zanemarenosti kod dece

By / 09/09/2022 / 0 Comments

Deca ne postaju samostalna dok mama ne uguši perfekcionistu u sebi

By / 25/09/2022 / 0 Comments

Sa svojom istinom čovek mora da se druži

By / 20/09/2022 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
“Panonski admiral“ novinara, kritičara i publiciste Ivana Ivačkovića je knjiga…

You cannot copy content of this page