fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Odmor od hrane čuva zdravlje

Dan na voću, hladno ceđenim uljima, sirovom povrću, biljnom mleku uz dodatak algi prijaće organizmu koji savremeni čovek često optereti „teškom“ hranom, nezdravim namirnicama, pecivima i slatkišima. Dozirano gladovanje koje preporučuje naturolog Georgij Nazarov su i mnogi lekari i filozofi preporučivali još od davnina u drevnom Egiptu, Indiji, Grčkoj… Po rečima G. Nazarova u savremenim, mnogo nezdravijim uslovima života potreba za redovnim uzdržavanjem od hrane postaje sve veća. On preporučuje da se s vremena na vreme uvedu u lični kalendar „dani odmora od hrane“ koji donose mnogo toga dobrog telu čoveka koji živi neuredno i ne vodi mnogo računa o svojim navikama.
-Povremeno „odmaranje od hrane“ doprineće tome da se želudac vrati u normalu i ponovo ima normalni obim i zapreminu 400-450 ml. Creva su često prerastegnuta zbog konzumiranja preobilnih količina čak i zdrave hrane. Tih dana se obično skraćuje vreme potrebno za odmor i san, a pri tom se organizam kvalitetnije oporavlja.

Da li ćemo imati dovoljno snage?

U danima odmora od hrane važno je kvalitetno unapred isplanirati svoje vreme jer se u trenucima u kojima ne znamo šta bismo radili često javlja želja za hranom.
-Dobrim planiranjem lako ćete izbeći ovaj problem. Često postoji strah da li ćemo imati dovoljno snage za uobičajeno funkcionisanje i obavljanje fizičkih aktivnosti u danima odmora od hrane. Međutim, u tim danima imamo čak više i snage u odnosu na ostale jer organizam brzo vari laganu hranu i/ili napitke koji se tada koriste i koji mu daju snagu i energiju. Povremena moguća javljanja slabosti u početku povezana su sa intenzivnim oslobađanjem otrovnih materija iz organizma. Takva se stanja rešavaju klistiranjem, tuširanjem i obilnijim konzumiranjem tečnosti.

B.Gajić
Foto: Ema Bednarž

Knjige Georgija Nazarova
1.Tajne pravilne ishrane I deo
2.Tajne pravilne ishrane II deo
3.Tajne zdravog srca I deo
4.Zdrava glava
5.Kako se najlakše ugojiti i oslabiti? (prvi i drugi deo)
6.Zdravlje bez kompromisa
7.Tajne čišćenja mozga
8.Kuvar zdrave ishrane (3 knjige)
možete poručiti OVDE

Georgij Nazarov, učitelj zdravog života- Recepti za zdrav i srećan život

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
ZORAN KOSTIĆ CANE U EMISIJI „BGONLINE UŽIVO“ „BGonline uživo“ naziv…