BG online

Lični razvoj

EMOCIONALNA RAVNOTEŽA

Okrenite se zdravim mislima

 

Problemi su znak života, a čovek se oseća više živim što ima više problema- kaže u svojoj knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” Norman Vinsent Pil koji je napisao četrdeset šest knjiga, a među njima i svetske bestselere “Moć pozitivnog mišljenja”, “Moć pozitivnog življenja” i “Moć kreativnog mišljenja”.

Kako se izboriti sa životom?

U knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” Norman Vinsent Pil kaže da su strah i anksioznost najčešći problemi sa kojima se susretao u svojoj terapeutskoj praksi, s tim što se posebno osvrnuo na anksioznost koja predstavlja strepnju da će vam se nešto užasno dogoditi.
Prisetio se reči pokojnog dr Blentona koji je anksioznost nazvao “kugom modernog doba”.
“On je isticao da je jedan od glavnih problema mnogim ljudima dubok unutrašnji sukob, osećanje nedoraslosti problemu i inferiornosti, osećanje pojedinca da nije u stanju da se izbori sa svakodnevnim problemima koje život nosi. Na osnovu svog iskustva došao sam do toga da su za uspešno savladavanje problema neophodne tri komponente: znanje, mišljenje i vera. Kad čovek postane svestan problema na dobrom je putu da ga reši. Gotovo svi problemi popuštaju pred ispravnim postupkom, znanjem i razumevanjem. Kad mu nađete slabu tačku i razložite ga na delove sve ostalo je lako”- objasnio je Norman Vinsent Pil.

Prvo razmisli, pa reaguj

Kad se suočimo sa nekim problemom najčešće prvo odreagujemo emotivno umesto da malo razmislimo. Norman Vinsent Pil je u knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” istakao da ako nemamo hladnu i logičnu kontrolu šaljemo nervima emotivne nadražaje čak do želuca koji reaguje u panici i počinje da oboljeva.
“Tad čovek postaje nervozan, budi se u sred noći, oseća naizmenično hladnoću i toplotu, usta mu se suše, a srce lupa. Rešenje je u tome da se okrenete zdravim mislima i da razmišljate. Odgovori na sve probleme čoveka su u njegovoj glavi, ali je nekad do njih teško doći jer se na tom putu suočava sa snažnim emotivnim reakcijama, čak i panikom. Zato je veoma važno da smo smireni kad se nađemo u nekom problemu. Za to je potrebna disciplina, a šta ima loše u njoj?”, zaključio je Norman Vinsent Pil i poručio da je najvažnije preuzeti kontrolu nad sobom i od sebe čvrsto zahtevati da reagujete smireno kako biste postigli i održali emocionalnu ravnotežu.

Ključ uspeha

Jednostavnim i lako razumljivim jezikom, nizom primera iz svakodnevnog života, jedan od osnivača filozofije samopoštovanja i “pozitivnog mišljenja” Normaln Vinsent Pil savetuje u knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” kako da primenom dinamičnih i kreativnih načela savladamo teškoće i ostvarimo uspeh. U knjizi se nalaze inspirativne priče o ljudima koji su uspeli da iz korena izmene svoj profesionalni i privatni život. Ključ uspeha se nalazi u veri u sebe, postizanju unutrašnje ravnoteže i prihvatanju činjenice da svako od nas u sebi krije neograničene potencijale, jedna je od poruka autora.

Knjigu “Možeš ako veruješ da možeš” po ceni od 1099 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Emocionalna trauma i tektonska promena odnosa Kad pitate ljude šta…

  You cannot copy content of this page