fbpx

BG online

Sajam turizma
Lični razvoj

Nervozni ste, budite se u sred noći, usta vam se suše, a srce lupa?

Okrenite se zdravim mislima

Emocionalna ravnoteža

Problemi su znak života, a čovek se oseća više živim što ima više problema- kaže u svojoj knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” Norman Vinsent Pil koji je napisao četrdeset šest knjiga, a među njima i svetske bestselere “Moć pozitivnog mišljenja”, “Moć pozitivnog življenja” i “Moć kreativnog mišljenja”.

Kako se izboriti sa životom?

U knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” Norman Vinsent Pil kaže da su strah i anksioznost najčešći problemi sa kojima se susretao u svojoj terapeutskoj praksi, s tim što se posebno osvrnuo na anksioznost koja predstavlja strepnju da će vam se nešto užasno dogoditi.
Prisetio se reči pokojnog dr Blentona koji je anksioznost nazvao “kugom modernog doba”.
-On je isticao da je jedan od glavnih problema mnogim ljudima dubok unutrašnji sukob, osećanje nedoraslosti problemu i inferiornosti, osećanje pojedinca da nije u stanju da se izbori sa svakodnevnim problemima koje život nosi. Na osnovu svog iskustva došao sam do toga da su za uspešno savladavanje problema neophodne tri komponente: znanje, mišljenje i vera. Kad čovek postane svestan problema na dobrom je putu da ga reši. Gotovo svi problemi popuštaju pred ispravnim postupkom, znanjem i razumevanjem. Kad mu nađete slabu tačku i razložite ga na delove sve ostalo je lako- objasnio je Norman Vinsent Pil.

Prvo razmisli, pa reaguj

Kad se suočimo sa nekim problemom najčešće prvo odreagujemo emotivno umesto da malo razmislimo. Norman Vinsent Pil je u knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” istakao da ako nemamo hladnu i logičnu kontrolu šaljemo nervima emotivne nadražaje čak do želuca koji reaguje u panici i počinje da oboljeva.
-Tad čovek postaje nervozan, budi se u sred noći, oseća naizmenično hladnoću i toplotu, usta mu se suše, a srce lupa. Rešenje je u tome da se okrenete zdravim mislima i da razmišljate. Odgovori na sve probleme čoveka su u njegovoj glavi, ali je nekad do njih teško doći jer se na tom putu suočava sa snažnim emotivnim reakcijama, čak i panikom. Zato je veoma važno da smo smireni kad se nađemo u nekom problemu. Za to je potrebna disciplina, a šta ima loše u njoj?- zaključio je Norman Vinsent Pil i poručio da je najvažnije preuzeti kontrolu nad sobom i od sebe čvrsto zahtevati da reagujete smireno kako biste postigli i održali emocionalnu ravnotežu.

Ključ uspeha

Jednostavnim i lako razumljivim jezikom, nizom primera iz svakodnevnog života, jedan od osnivača filozofije samopoštovanja i “pozitivnog mišljenja” Normaln Vinsent Pil savetuje u knjizi “Možeš ako veruješ da možeš” kako da primenom dinamičnih i kreativnih načela savladamo teškoće i ostvarimo uspeh. U knjizi se nalaze inspirativne priče o ljudima koji su uspeli da iz korena izmene svoj profesionalni i privatni život. Ključ uspeha se nalazi u veri u sebe, postizanju unutrašnje ravnoteže i prihvatanju činjenice da svako od nas u sebi krije neograničene potencijale.

Knjigu “Možeš ako veruješ da možeš” po ceni od 799 din+ troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice: 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zalečite svoje rane, vratite se sebi Naše rane nas sputavaju…
error: