BG online

Intervjui

Od razočaranog mladića do srećnog porodičnog čoveka

MOJA LJUBAVNA PRIČA (Nik Vujičić za BGonline)

“Ako nisi srećan kad si sam, nećeš to biti ni pored nekog”

Najpoznatiji svetski motivacioni govornik, rođen sa retkim poremećajem (tetra amelija sindromom) uspeo je da pomogne sebi, ali i milionima ljudi širom sveta da pronađu snagu i inspiraciju, suoče se sa svojim problemima i prevaziđu ih. Uveren da granice ne postoje Nik Vujičić je u svoje male i velike pobede upisao i to što je naučio da levim stopalom kuca na kompjuteru, igra fudbal, surfuje, vozi skejtbord, baca teniske lopte, javlja se na telefon, brije se, sipa sebi vodu… Naravno da nije bilo lako biti u njegovoj koži. Nik ne krije da je kao dečak patio od depresije koju je prevazišao uz ogromnu ljubav i podršku porodice ali i radom na sebi. Diplomirao je računovodstvo i finansijsko planiranje, a nakon toga počeo da drži motivaciona predavanja po čitavom svetu fokusirajući se na probleme sa kojima se susreću tinejdžeri. Na jednom od njih, u Dalasu upoznao je svoju sadašnju suprugu Kane. Venčali su se u Sent Barbari, a zaprosio ju je tako što je prsten stavio u krofnu i to svoju. Nakon što je pojeo kolač, zubima je stavio prsten na ruku Kane i pitao je da bude njegova žena.

Dobri i loši dani

Prva stvar s kojom treba da se pomirite je da ćete u životu imati dobre i loše dane- reči su Nika Vujičića kojim je započeo jedno od svojih motivacionih predavanja na proputovanju kroz Srbiju kada se potrudio da svojom pozitivnom energijom i pre svega ličnim primerom ohrabri sve one kojima je potrebna podrška na putu ličnog razvoja.
– Uvek ćete biti u prilici da naučite nešto novo o sebi i o životu, ali to će biti mnogo više iz onih loših dana što če vam pomoći da gradite i jačate vaš karakter- nastavio je Nik.- Ako umeš sebi da kažeš “budi strpljiv” nikad nemoj da se žališ što stojiš u redu. Nikad nećete postati strpljivi sve dok vas ne stave na mesto gde morate čekati. To je kao kad kažete “idem u teretanu”, a onda uđete, napravite par vežbi i izađete napolje. Treba ući unutra i vežbati, trenirati redovno mišiće koje želite da razvijete.
Iako je od rođenja bez ruku i nogu, Nik Vujičić s ponosom ističe da je veoma jak čovek.
– I to je tako zbog loših dana u mom životu. Istina je da niste prošli to što ste prošli, sad ne biste bili osoba kakva ste danas. Vi možda imate ruke i noge, ali ako ne znate 3 stvari: ko ste vi u stvari, kolika je vaša vrednost i koja je vaša svrha u ovom životu, ako ne znate odgovor na jedno od ova tri pitanja vi ste više hendikepirani nego ja- njegova je poruka celom svetu.vujcic

Ljubav je svuda

U razgovoru za BGonline Nik je otkrio da nije u mladosti imao sreće u ljubavi, da su ga mnoge devojke odbile, ali i da je u trenutku kad je upoznao Kane bio uveren da nikad neće imati stabilnu vezu i porodicu.
-Niko nije perfektan, a ja samo želim da budem najbolji što mogu. Budite zahvalni na onome što imate, pa i ako nemaš prijatelja ti budi nekome prijatelj…Nikad nisam verovao da ću imati suprugu i porodicu a sve to sa Kane je bila ljubav na prvi pogled. Nisam verovao da ću imati ljubav, a kamoli suprugu u životu, vrlo svesan svojih nedostataka. Ali ljubav je više od onoga što mislimo, više i od poverenja i od bliskosti. Želim da svi znaju da je ljubav svuda i da je mogu imati. U trenutku kad sam poželeo da Kane bude moja supruga ostao sam bez svega, nisam imao novca, nisam bio u dobroj situaciji… Osećao sam se loše zbog toga i to sam joj rekao. Ali, ona je kazala da me nikad neće ostaviti, da će raditi za oboje, brinuti o meni i biti majka moje dece. Ono što želim da kažem je da sam bio srećan i kao singl, ali i da sam imao hrabrost da upoznajem ljude. Bio sam srećan i kad sam bio sam, a ako nisi tad srećan, nećes to biti ni kad se venčaš.

Branka Gajić

Ljubav nađe put – Nik Vujičić

Afirmacije za lepši i srećniji život:

Kako podržati dete, sebe i izgraditi odnos pun poverenja?

Kakav biste život vodili kad bi u njemu sve bilo moguće?

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nedavno mi se za pomoć obratila Nevena koja je u…

You cannot copy content of this page