BG online

ZDRAVLJE

Mentalnim treningom do idealne težine

Naučite da komunicirate sa svojim telom

Mršavljenje počinje iz glave-kaže nutricionista i autor knjige “Snagom volje do idealne telesne tezine“ dr Predrag Nenadić i napominje da se u svojoj praksi nebrojeno puta uverio da postoji konkretan fiziološki problem koji ljudi ne mogu da prebrode i izgube višak kilograma.
-Punderalna memorija tela direktno ima uticaj na regulisanje telesne težine. Kad je obavestite da imate 80kg umesto 50 kg, ona memoriše tu težinu, a organizam od tog trenutka smatra da se u tom stanju vi najkomfornije osećate. Samim tim sprečava mršavljenje, uveren da je to najbolje za vas. Naš zadatak je da ga ubedimo da nije tako jer organizam svako gladovanje doživljava kao agresiju. Kad nemamo glukozu mi počinjemo da trošimo ketone i dok ih ne aktiviramo ne možemo da oslabimo- objašnjava dr Nenadić.
Kako stimulisati ketone da odrade nama tako važan posao? Dr Nenadić kaže da ćemo to postići manjim porcijama.
-Gladovanje nije prirodna situacija koju telo lako prihvata, dok je povremeni post bolja opcija za njega. Treba se lišiti hrane i jesti onoliko koliko vam je dovoljno da preživite. Povremeni post odmara vitalne organe. Želudac, creva, jetru, pankreas, žuč moramo odmoriti, njima taj odmor potreban-kaže dr Nenadić.
Za ovu promenu je najvažnije pripremiti se mentalno, ističe dr Nenadić. Ali, istovremeno telo će se, naravno, pobuniti na svaki vaš pokušaj da mu uskratite do omiljenu hranu.
– Ako na primer odlučite da jedete duplo manje, organizam će to prepoznati kao agresiju, a vi tad treba da budete jači od njega. Mentalnim treningom nateraćete sebe da to postignete. Postepenim slabljenjem ćete dovesti organizam u stanje da prihvati i zabeleži nove vrednosti vaše telesne težine i dok to ne usvoji potrebno je sprovoditi individualni trening volje. Treningom volje čovek može svesno da odlučuje o svemu, a kad izgubi višak kilograma dobiće novi život u svojoj idealnoj telesnoj težini i puno zdravlja- neki su od saveta i objašnjenja dr Nenadića.

Zaboravite ponedeljak!

Rečenicu “Krećem s novim navikama od ponedeljka” treba zaboraviti, kaže nutricionista dr Nenadić.
-Poenta je u tome da savladate svaku prepreku i da ne ponavljate sve ono što vam šteti na tom putu. Ako se desi i da prekršite režim ishrane recite sebi da sutra nastavljate gde ste stali. Najveća opasnost je ući u ritam prejedanja. Tad to organizam nepogrešivo upamti kao preporuku i opet se uplaši da ćete ponovo biti gladni, pa pravi masne rezerve. Telo je pametnije nego što mislimo. Mi uglavnom ne umemo da komuniciramo sa njim, a kako se to postiže detaljno sam objasnio u knjizi “Snagom volje do idealne telesne težine”.
U knjizi “Snagom volje do idealne telesne težine” pisao je tome kako možete ovladati svojom voljom, a zatim kako da tu snagu volje pravilno usmerite.
Na osnovu dugogodišnjeg iskustva i naučno potkrepljenih činjenica čitaoce vodi do idealne težine, a zatim ih obučava kako tu težinu trajno da zadrže i izbegnu jo-jo efekat.
U knjizi “Hrana kao lek” dr Nenadić uvodi čitaoce u tajne planiranja i pripreme pravilno balansiranih obroka, a prikazane su i dijetoterapije za preko 60 bolesti.
“Jabukovo sirce-čuvar vašeg zdravlja” je knjiga dr Nenadića o izuzetno lekovitim svojstvima ovog drevnog prirodnog leka, dok u knjizi “D kompleks 101” objašnjava na koji način ljudsko telo funkcioniše kao savršena “organska mašina ”.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Knjige dr Nenadića možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Cena knjige dr Nenadića “Hrana naša nasušna” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “D kompleks 101” 950 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hrana kao lek” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Jabukovo sirće: čuvar vašeg zdravlja” 520 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Snagom volje do idealne telesne težine: lečenje gojaznosti” 580 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Kako da smršate” 660 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hranom do lepote” 720 din + troškovi dostave
  Prevarite mozak, izgubite kilograme

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Na kojoj adresi stanuje sreća? Proleće 2020. godine stanovnici cele…

  You cannot copy content of this page