BG online

Psihološka prva pomoć

Manipulacija kao način života

Gaslajtera poznajete. To je vaš šarmantni, samouvereni, duhoviti tip sa kojim izlazite i koji vas kontroliše. To je koleginica koja uvek uspeva da pobere sve zasluge na poslu za vaš zajednički trud. To je političar koji nikad ne priznaje greške.

Majstori kontrole

Autorka knjige “Gaslajting” Dr Stefani Molton Sarkis podseća da su gaslajteri majstori kontrole i manipulacije koji često dovode u pitanje i vaš osećaj šta je stvarno, šta nije. Zbog njih počinjete da preispitujete sopstvena osećanja, instinkte i zdrav razum. Gaslajteri koriste efikasan i perfidan oblik prikrivenog psihičkog i emotivnog zlostavljanja sa željom za manipulacijom, posedovanjem ili upravljanjem tuđim životom, a manipulacija je osnovni način njihovog ponašanja. Takve ljude možemo sresti bilo gde – u porodici, braku, prijateljstvu, komšiluku, na poslu, na društvenim mrežama, politici, sektama…

Ko je u stvari lud?

Ova knjiga daje odgovore na važna pitanja…. Kako prepoznati gaslajtere? Zašto su toksični i kako da se na zdrav način zaštitite od njih? Zašto vas neko uverava u sve suprotno od onoga što osećate i znate? Zašto gaslajteri u početku izgledaju „normalno“ i koje su upozoravajuće „crvene lampice“? Šta da radite kada ste vi gaslajter? Koje su praktične strategije za prevazilaženje i suočavanje sa gaslajtingom? Prva upotreba termina gaslajting (engl. gaslighting) je zabeležena 1954. godine a postao je popularan zahvaljujući filmu Plinsko svetlo (Gaslight) u kojem glavni junak pokušava da uveri svoju suprugu da počinje da ludi.

MANIPULACIJA – JEDINI ODNOS GASLAJTERA PREMA SVETU
● Kako gaslajteri jačaju svoju moć i kontrolu, a vašu zavisnost od njih?
● Neverstvo i gaslajteri – kako izaći iz veze sa gaslajterom?
● Šta navodi gaslajtera da baš vas izabere?
● Gaslajteri političari – bez empatije, izvrću stvarnost, pokušavaju ponovo da ispišu istoriju, dodeljuju sebi titule, opsednuti su simbolima, traže stalnu pažnju…
● Zašto su diktatori uvek gaslajteri i opstaju hraneći se tuđim strahom?
Gaslajterima je manipulacija način života! Autorka je ovu knjigu napisala onima koji doživljavaju gaslajting kako bi im pomogla da pronađu svetlost, nadu i izlečenje.

Knjigu “Gaslajting” po ceni od 1760 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Erotski deo partnerstva

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

  By BGonline / 18/11/2023 / 0 Comments

  Izlečite i upoznajte svoje strahove

  By BGonline / 25/11/2023 / 0 Comments

  Zen bašta

  By BGonline / 06/12/2023 / 0 Comments

  Život uvek može da se počne iz početka

  By BGonline / 29/11/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
   Briga o sebi nije mali posao Nije lako pronaći sreću…

  You cannot copy content of this page