BG online

DOM & HEDONIZAM

Koje stvari treba izbaciti iz doma i zašto?

Kaktus donosi svađu, slomljeno posuđe siromaštvo

Domovi su puni polomljenih i neispravnih stvari, sitnica koje odavno ljudi ne koriste, ali ih čuvaju iz različitih razloga,  jer ih na nešto podsećaju, veruju da će im možda nekad zatrebati ili jednostavno im je žao da ih bace. Feng shui stručnjak Sandra Drinčić kaže da je takvo razmišljanje pogrešno, a da postojanje nekih stvari u domu može ozbiljno da naruši energetski tok i unese nemir.
-Sat koji ne radi ne treba da bude u stanu jer po metafizičkim sistemima zaustavlja vreme i pravi stagnaciju u domu. Okrnjena vaza ne sme da se drži u domu jer sve što je nepotpuno donosi takvu energiju. Sretala sam porodice koje ne žele da bace okrnjene  kineske vaze, a kostantno su imali probleme. Šta je puklo- puklo je i nema popravke. Ne valja imati u stanu i statue bez nogu i ruku.
Sandra Drinčić kaže da se sve ono što vidimo odražava na dejstvo energije ukućana, zdravlje i različite aspekte života.
-Posuđe koje je polomljeno, a koristimo ga i dalje daje energiju siromaštva. Kaktusi se ne koriste u domu, već ako ih već imate postavljaju se ispred ulaznih vrata. Sa bodljama se ne ulazi u dom. Njihove “otrovne strele” stvaraju konflikte među ukućanima i nervozu. Stari kalendari takođe ničemu ne služe, “vežu” stare probleme i uz njih uvek tinja ono što je staro. Suvo cvece se nikad ne drži u domu jer prikazuje nekadašnju lepotu koja je umrla. Umesto suvog cveća može se kao dekoracija koristiti veštačko cveće napravljeno od platna, poput orhideja koje mogu da se povremeno istuširaju- kaže Sandra Drinčić.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od toga koliko volimo sebe zavisi i koliko će nas…

You cannot copy content of this page