BG online

Lični razvoj

Kako sam privukao ženu svog života…

(jedan od predivnih rezultata rada na sebi)

Sećam se kad sam prvi put razgovarala sa Frankom, čovekom koji se upisao na moj trodnevni kurs “Seti se ko si” pre godinu dana. Uspešan preduzimač u četrdesetim godinama, ispričao mi je da mu je cilj i san da se oženi i osnuje porodicu. Na moje pitanje kako do sada to nije ostvario, odgovorio je: “ Sreo sam neke pogrešne žene”. Od tad je prošlo godinu dana. Franko još uvek radi na sebi sa mnom kroz coaching seanse i kurseve.
Već posle šest meseci intenzivnog rada počela sam da primećujem veliku transformaciju kod njega. Nesto se duboko promenilo. Kad uđe u moj studio kao da je sa njim ušlo i sunce, počinje da zrači jednom divnom, toplom energijom, a na licu mu je osmeh. Pre par nedelja, kad je došao na redovnu seansu, pored topline i osmeha doneo je i predivnu novost. Dok sam ga slušala srce mi je bilo puno zadovoljstva za sreću koju on proživljava u ovom trenutku:
“Bio sam kod kuće i pozvonio mi je telefon. S druge strane bio je neki ženski glas koji mi je saopstio da smo se upoznali pre 22 godine i da smo se kratko zabavljali u to vreme. Kad mi je rekla ime odmah sam shvatio ko je i bukvalno se oduševio, zato što su mi sećanja na tu devojku neke od najlepših uspomena. Rekla mi je da se setila mene zato što je videla moju sliku kod zajedničkog prijatelja i odmah je zatražila moj broj telefona. Dogovorili smo se da se vidimo narednih dana i juče smo proveli ceo dan zajedno. Ona je želela da me odvede na mesto gde smo se pre 22 godine upoznali. Ni ona se nije udala do sad.”
Od tad su se videli još par puta i zvanično krenuli da se zabavljaju. Franko je saopštio da oseća da je “ona žena njegovog života”. Oboje žele iste stvari, porodicu, decu, gaje ista interesovanja i po njegovim rečima energija i ljubav koju oseća su magični.
To što se desilo sa Frankom nije za mene veliko iznenađenje zato što mi je kristalno jasno da je to proizvod njegovog rada i transformacije. A šta se desilo tokom protekle godine i šta je doprinelo tome da Franko danas živi toliku ljubav i preobraženje?
Kad je krenuo sa radom na sebi, Franko je imao potpuno drugu energiju. Na prvom kursu sam odmah primetila njegovu krutost i bes prema ocu. Imao je naviku da misli da bi svi trebalo da se slažu sa njegovim mišljenjem i imao je nerazrešenu situaciju sa majkom. Dete je razvedenih roditelja i nesvesno je bio preuzeo ulogu sina koji je morao da brine o majci i da na neki način zameni oca u porodici (ima tri brata i jednu sestru koju u to vreme nije viđao). Sve te informacije su bile značajne da bi osvestio razlog zbog kojeg je imao blokiranu energiju i zbog kojeg nije osećao zadovoljstvo u oblasti partnerstva. Bio je kao pod nekom emocionalnom anestezijom gde nije čak ni primećivao žene. Živeo je kao vuk samotnjak.
Posle prvog kursa krenuli smo sa individualnim radom i malo, pomalo je Franko počeo da osvešćuje i prepoznaje blokiranu energiju i teške emocije vezane za prošlost. Prvo smo radili ma odnosu sa ocem koji se za relativno kratko vreme pretvorio u jedan divan odnos između oca i sina. Franko je najzad uspeo da otpusti bes i osuđivanje prema njemu i da shvati na pravi način da je razvod njegovih roditelja nešto što nije prekinulo ljubav izmedju njih. Onda smo prešli na braću, gde je uspeo da shvati i prihvati različitost i da je vrednuje kao dar a ne kao problem u odnosu sa braćom. Na kraju smo uradili proces opraštanja sa majkom i to je bilo odlučni trenutak koji mu je pomogao da sruši nevidljivi zid između njega i ženskog pola. Dani koji su sledili su mu doneli telefonski poziv njegovog života. A onda je bio spreman da pozove i da se vidi sa sestrom sa kojom nije imao nikakav kontakt godinama.
Tokom poslednje seanse objasnila sam Franku da je energija koju je oslobodio i koja je bukvalno zatvorila rascep između njega i njegovih roditelja i bliskih osoba ta koja mu je donela i ženu njegovog života. A to nije sve, kaže Franko. Podelio je sa mnom i to da je ponovo pronašao entuzijazam za posao koji radi i da je uspeo da dostigne finanskijski cilj mnogo ranije od planiranog.
Moj cilj i namera je da vas preko ovog i drugih tekstova inspirišem i pokažem put kojim svi ljudi mogu i zaslužuju da krenu, a to je put ljubavi, sreće, ispunjenosti i bogatstva.

S ljubavlju,
Ana Nadeždić
Foto: Stefan Vidinaru

Ana Nadeždić je predavač, life coach i business coach sa sertifikatom HYL Licenced Heal Your Life® Teacher, Coach and Business Coach

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zašto više niste ista osoba? Za divljenje je kada neko…

You cannot copy content of this page