BG online

Lični razvoj

Kako ponašanje i emocije roditelja utiču na zdravlje i sudbinu njhove dece? (S.N. Lazarev)

Vaspitanje deteta otpočinje vaspitanjem roditelja, kaže čuveni ruski psiholog praktičar S.N. Lazarev o čemu je detaljno pisao u knjigama “Vaspitanje roditelja”. Pred svakim roditeljem je uvek jedno pitanje: kako pravilno vaspitavati decu? Lazarev kaže da su psiholozi utvrdili da dete, na prvom mestu, oponaša unutrašnje stanje roditelja, potom ponašanje svojih roditelja, a na trećem mestu reči roditelja i da osoba koja poseduje unutrašnju harmoniju, samim tim već pravilno vaspitava svoje dete.
“Dete se može kazniti, ograničiti, ali uvek ga je potrebno voleti i ohrabrivati”- piše S.N. Lazarev. Njegov stav se ogleda u tome da pravilan sistem ciljeva omogućava da se energija usmeri u neophodnom pravcu što funkcioniše daleko bolje od bilo kakvih kazni i ograničenja.

Zdrava duša

Svako od nas želi da bude srećan što je pre moguće. Pritom, za mnoge sreća znači odsustvo negativnih emocija. Većina ljudi je uverena da što su ispunjeniji pozitivnim emocijama, time postaju sve srećniji. Mnogi se i ne zamisle nad tim da se sreća ne sastoji samo u ispunjenju želja, već i odricanju od njih. A sreća je ljubav koja postoji kroz suprotnosti. Da bi na svet došla harmonična deca, ona treba da imaju kvalitetne i zdrave roditelje. Roditelji, pre svega, moraju da imaju zdrave duše, neke su od smernica S.N.Lazareva.

Neuspešni učitelji

“Ljubav je najviša energija. Ako ona aktivno živi u duši  smrtno bolestan čovek se oporavlja, ubice se pretvaraju u dete po karakteru potpuno menjajući svoj odnos prema okruženju. Spasava se ne samo telo već i duša.” (iz knjige “Vaspitanje roditelja”)
Sergej Nikolajevič Lazarev je ruski psiholog, filozof i iscelitelj koji je nakon dve decenije istraživanja detaljno opisao mehanizam porodične i lične karme, objasnivši fiziologiju duše. U svojim knjigama je na hiljadama primera izlečenih pacijenata objasnio kako ponašanje i emocije roditelja utiču na zdravlje i sudbinu njhove dece. Lazarev kaže da je sve povezano i da promenom svog karaktera i pogleda na svet možemo da se oslobodimo i najtežih bolesti, budemo srećni i poboljšamo svoju sudbinu.
Sergej Nikolajevič Lazarev je ruski psiholog, filozof, iscelitelj, autor knjiga koje su samo u Rusiji prodate u tiražu većem od 15 miliona primeraka. U njima je izloženo iskustvo 30 godina dugog istraživanja, koje je jedinstveno u kompletnoj duhovnoj baštini celog sveta, detaljno je opisan mehanizam porodične i lične karme i objašnjena fiziologija duše. U svojim knjigama, autor, na primerima hiljade izlečenih pacijenata, pokazuje kako ponašanje i emocije roditelja utiču na zdravlje i sudbinu njihove dece, jasnu pokazuje kako je sve povezano i da promenom svog karaktera i pogleda na svet možemo da se oslobodimo bolesti, budemo srećni i poboljšamo svoju sudbinu.

Knjige “Prvi korak u budućnost”, “Vaspitavanje roditelja – I deo”, “Vaspitavanje roditelja – II deo”, “Vaspitavanje roditelja III deo”, “Vaspitavanje roditelja: Odgovori na pitanja”  po ceni od 1220 din(cena za jednu knjigu)+ptt troškovi možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Svaki put sa posebnim emocijama Beograd dočekuje Tonija Cetinskog, a…

  You cannot copy content of this page