fbpx

BG online

ZDRAVLJE

Naši preci su ovako jeli i bili su dugovečni i vitalni-Povremeni post (autofagija)

Vreme je da se suočite sa strahovima od ishrane u okviru koje se jede 8 sati, odnosno sa strahom od povremenog posta, kaže autorka knjige i vodiča za gubitak težine i pročišćenje tela „Jedite u okviru 8 sati svakog dana“ uz podsećanje da je ovo prastari (a opet moderan) i već čuven način ishrane koji dovodi do dugoročnog gubitka težine.

Šta (ne)treba raditi?

Nataša Braun u svojoj knjizi pored brojnih saveta, recepata, jelovnika nudi i odgovor na brojna pitanja, dileme, predrasude u ishrani, kao i konkretne predloge kako živeti zdravije. Između ostalog piše i o greškama koje mnogi najčešće prave, trikovima naizmenične ishrane, uspostavljanju novih navika, a u knjizi se nalazi i desetodnevni plan ishrane. Osnovno pravilo u ishrani o kojoj piše je da se hrana konzumira u okviru 8 sati tokom dana a preostalih 16 sati ne konzumira hrana čime se telo „odmara“, regeneriše, a suvišni kilogrami gube.
„Pre nego počnete sa programom naizmenične ishrane od velike je pomoći da se pripremite fizički i psihički za izazove koji su pred vama. Za uspeh je potrebna jaka volja, ali je važno i konsultovati lekara pre započinjanja bilo kog novog programa ishrane. Vodite računa o tome da pijete dovoljno vode i pre posta izbegavate slanu i slatku hranu. Nemojte se prejedati uoči posta…“- neke su od smernica Nataše Braun.

Mentalne pripreme

Šta se dešava kada kasno večeramo? Nataša Braun nedvosmisleno kaže da to svakako nije dobar izbor već greška koja donosi lošu probabvu, loše prospavanu noć, a neizostavno je i buđenje stomaka i mozga. Za promenu načina i koncepta ishrane veoma su važne i mentalne pripreme.
„Podsećajte se i više puta ako treba da nećete umreti od gladi- naizmenična ishrana je merljiv period vremena u kojem ste odlučili da ne jedete. Važan je pozitivan pristup naizmenicnoj ishrani koja je inače ukorenjena u zdravom razumu i zasnovana na fiziološkom ciklusu svakom od nas. Mislim da ova ishrana dugoročno rešenje za smanjrenje telesne težine. To nije dijeta već životni stil koji donosi i bolji san, mentalnu oštrinu i više energije“- naglašava Nataša Braun.

Knjigu “Jedite u okviru 8 sati svakog dana” po ceni od 1090 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  Oporavak od veza sa narcisima, sociopatama i drugim otrovnim ljudima

  By / 11/05/2023 / 0 Comments

  Život pored partnera koji se bori sa depresijom

  By / 08/05/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By / 10/05/2023 / 0 Comments

  Šta da radimo kad se čini da nas život sabotira?

  By / 13/05/2023 / 0 Comments

  Nezrele ličnosti žive zaglavljene između ljubavi i mržnje

  By / 24/05/2023 / 0 Comments

   

   

   
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Webinar Sanje Đug "Granice - odgojne, dečije, vaše" Budući da…