BG online

ZDRAVLJE

Formula za izdržljivost i zaštitu organizma

“S tobom ili bez tebe ja idem ka svom cilju…”

Mi ne poznajemo sopstvene granice dok ih sami ne testiramo i ne potrudimo se da budemo snažniji, otporniji i uporniji- kaže nutricionista i lekar prirodne medicine dr Predrag Nenadić, autor knjiga „Hrana kao lek“, „Snagom volje do idealne telesne težine“, „Jabukovo sirće- čuvar vašeg zdravlja“, ali i nesvakidašnjeg romana „D kompleks“ koji je napisao mnogo godina nakon što je učestvovao u podvigu tada tridesetpetogodišnjeg plivačkog maratonca Siniše Đorića koji je uz njegovu asistenciju oborio svetski rekord u plivanju Dunavom gde je plivao 101 km 18h i 10 minuta!
U knjizi „D kompleks“ dr Nenadić je opisao put plivača koji je istovremeno oborio i rekord u brzini plivanja na ovoj kilometraži, a pri tom je tokom maratonskog plivanja izgubio samo 800 grama telesne težine. Čak je i nakon završetka imao snage da na dočeku ispred hotela Jugoslavija optrči počasni krug gde ga je po rečima dr Nenadića te 1975. godine sačekalo ovacijama 10 000 ljudi.
-Poslednjih 300 m je plivao leptir stilom koji izuskuje najveću snagu- priseća se dr Predrag Nenadić koji je ovom šampionu, nekadašnjem državnom šampionu u biciklizmu i grafičkom inženjeru koji je tragično nastradao u 70-oj godini bio lični nutricionista. -On je primer toga koliko ljudsko srce može da izdrži. Tokom priprema je bio na specijalnom režimu ishrane ali je uzimao i D kompleks, energetski napitak koji sam detaljno opisao u knjizi, a tokom trke Siniša ga je pio na svaka 2 sata. Ja sam sve vreme bio u čamcu koji ga je pratio, dodavao mu D kompleks koji sadrži 1250 kalorija i pretvorio ga je u energetsku mašinu. Formula D kompleksa sadrži minerale, vitamine i enzime koji su savršeno izbalansirani tako da usmeravaju energiju na rad mišića i potpomažu izlučivanje mlečne kiseline, što je važno da ne bi došlo do grčenja mišića. Odličan je za sportiste jer uz njega mnogo bolje podnose napor- objašnjava dr Nenadić.
U knjizi „D kompleks“ dr Nenadić detaljno opisuje sve kroz šta je Siniša Đorić prolazio tokom svoje trke života od Čerevića do Beograda, od priprema, treninga, toga kako je izgledao njegov put ka cilju u pratnji vojne i policijske patrole, lekarske ekipe, svetske plivačke organizacije, a otkrio je i pehove koji su ga snašli, poput bujica, vrtloga, balvana koji ga je povredio kod ušća Tise u Dunav, naftne mrlje koja mu je toliko oštetila oči da je gotovo slep plivao ka cilju…

Šta se nalazi u D kompleksu?

Jabukovo sirće, med i orašasti podovi su osnova D kompleksa, otkriva dr Nenadić.
-Taj energetski napitak je takođe bez hemije i veštačkih dodataka. Jabukovo sirće je doprinelo mnogim rezultatima vrhunskih sportista, a njegovoj lekovitosti sam posvetio jednu svoju knjigu-kaže dr Nenadić.

Kako motivisati sebe?

Psihološki aspekt uspeha je veoma važan činilac na putu ka svakom tronu. Dr Nenadić je u svojoj knjizi otkrio sve one korisne tehnike kojima je Siniša Đorić sebe osnažio.
-Pisao sam o moći koncentracije, odlučnosti, istrajnosti, sigurnosti u uspeh. Čak sam ga tokom priprema u jednom trenutku savetovao da odustane jer je sve to bio veliki napor i ogroman rizik za srce, ali on mi je rekao: „Ja idem- s tobom ili bez tebe“- otkriva dr Nenadić. -Nisam hteo da ga ostavim samog i bio sam uz njega sve vreme. Osetio sam svaki njegov dah i pokret, imali smo naše signale kojima smo komunicirali tokom trke, dogovoren način na koji sam mu dodavao D kompleks koji mu je davao izdržljivost, energiju, snagu i zaštitu organizmu.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

Knjige dr Nenadića možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:

Cena knjige dr Nenadića “Hrana naša nasušna” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “D kompleks 101” 950 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hrana kao lek” 680 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Jabukovo sirće: čuvar vašeg zdravlja” 520 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Snagom volje do idealne telesne težine: lečenje gojaznosti” 580 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Kako da smršate” 660 din + troškovi dostave
Cena knjige dr Nenadića “Hranom do lepote” 720 din + troškovi dostave
  Prevarite mozak, izgubite kilograme

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Pravila za život voljenih i srećnih žena Najmudrija žena nikad…

  You cannot copy content of this page