fbpx

BG online

restorani & barovi

Egzotika na tanjiru

Umeće pripremanja hrane u Kini razvijala se vekovima. Tradicija seckanja namirnica prilikom pripreme na veličinu zalogaja jedinstvena je za celu kinesku kulturu. Korišćenje noževa za stolom još tada se smatralo neumesnim.U kineskoj tradiciji veoma je važna i estetika hrane . Njene boje moraju biti “žive” i pažljivo odabrane. Tradicionalnu kinesku kuhinju odlikuje uglavnom niskokalorična hrana kojom dominiraju brojni veoma zdravi začini.

2stapica7
Pohovani sladoled, banane i ananas su već nadaleko čuvene kineske poslastice, a pirinčani kolačići, jabuke sa medom ili slatke rolnice su još neki od popularnih kineskih slatkiša.

Pohovani sladoled s prelivom od čokolade i maline

Sastojci:
Sladoled od vanile
1 jaje
Brašno
Kvasac
Voda
Prezle
Susam
Sladoled se blago otopi kako bi od njega mogle da se naprave kugle. Svaku kuglu uvaljati u mešavinu susama i prezli , i zalediti je.
Umutiti jaje, brasno, kvasac i vodu. Ova smesa (“poh”) treba da bude gušća od testa za palačinke. Zaleđene kugle sladoleda prethodno uvaljane u susam i prezlu ubaciti u “poh” a potom u vrelo ulje i prziti ih tridesetak sekundi. Pohovani sladoled preliti čokoladnim prelivom kao i prelivom od malina. Posuti kokosom.
Čokoladni preliv: crni deo eurokrema razmutiti sa malo vode i ulja.
Za preliv od maline možete koristiti i gotov, kupovni preliv.

Fotografije: Nina Nikitović

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ljudi nisu duhovno jaki, polomi ih nešto što se desi…
error: