BG online

Lični razvoj

Duboki nesvesni programi uzrok su (skoro) svih problema koje imamo

Radnom sveskom i vežbankom „Dete u tebi mora da nađe svoj zavičaj“ Štefani Štal želi da čitaocima pomogne da svoje probleme shvate na jednostavan način i da ih, kako ističe, reše lako, kao u igri. Ova knjiga može da se čita nezavisno od prve. Svaki odeljak sadrži najmanje jednu vežbu, tako da možete da napredujete konkretno i pragmatično, korak po korak. Vežbe su jednostavne i rade se lako, ne traže mnogo vremena, niti neuobičajeno veliku motivaciju. U poređenju s prvom knjigom „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“, ove vežbe podeljene su na manje korake.

Unutrašnji sukobi

Osnovna struktura ove radne sveske ista je kao i struktura knjige – i ovde će se raditi o takozvanom sunčanom detetu i detetu senke. Kroz ovu vežbanku se provlači i tema „autonomije i zavisnosti“. Nalaženje prave ravnoteže između težnje za autonomijom i potrebe za vezivanjem (zavisnosti) što je jedan od glavnih i osnovnih sukoba koji se odvijaju u čoveku.

Kako upoznati sebe?

Štefani Štal je svojim bestselerom „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ pomogla mnogima da otkriju značaj rada sa unutrašnjim detetom. Ova radna sveska sada donosi sveobuhvatan program za snažno ja.
Korak 1:
Upoznajte svoje dete senke – deo vaše ličnosti koji predstavlja negativna iskustva i traume iz detinjstva.
Korak 2:
Ojačajte svoje odraslo ja – racionalni deo koji je neophodan za rešavanje problema.
Korak 3:
Otkrijte svoje sunčano dete – zdrav, snažan i srećan deo ličnosti.

„Zajedno s osećanjem sopstvene vrednosti, ta ravnoteža je od presudnog značaja za uobličavanje našeg života i naših veza i odnosa.
Knjigom pomažem čitaocima da upoznaju takozvano dete senke. Dete senke predstavlja negativno utiskivanje iz detinjstva koje u životu može neprestano da nam izaziva frustraciju i nezadovoljstvo. Ti duboki i često nesvesni programi uzrok su (skoro) svih problema koje u životu imamo. Šta tačno čini dete senke i kako možete da otkrijete svoje dete senke objašnjeno je u prvom odeljku ove knjige pomoću jednostavnih primera i konkretnih vežbi. U drugom koraku okrenućemo se svom odraslom „ja“, koje je poznato i kao „unutrašnji odrasli“. Tu se radi o našem jasnom umu koji razumno razmišlja. On nam je najvažniji pomoćnik u promišljanju i rešavanju problema. U ovom koraku pokazaću vam kako možete da ojačate svoje odraslo „ja“, tako da vašem detetu u senci pruža čvrst oslonac, a ako treba i da mu postavi granice. U trećem koraku otkrićemo vaše sunčano dete. Sunčano dete predstavlja sve vaše zdrave, jake i radosne delove ličnosti. Pored toga, sunčano dete je jasna vizija stanja koje vam je cilj i puta koji do njega vodi.“-objasnila je Štefani na početku ove knjige.
Uz brojne nove vežbe i šest zasebnih šablona za individualni rad sa detetom sunca i senke, radna sveska se može čitati i popunjavati nezavisno od knjige. Poput samostalne psihoterapije, vrlo je pogodna za mnoge blaže i umerene psihičke probleme, kako biste se oslobodili briga, strahova i potreba.
Ako ste spremni da preuzmete odgovornost za sebe, ova knjiga vam može pomoći da eliminišete svoje probleme.

Knjige Štefani Štal „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj“ (po ceni 999 dinara + troškovi dostave) i „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičaj: radna sveska“ (po ceni od 999 dinara + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  Strah od odbacivanja

   

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kako vratiti strast u spavaću sobu? "Viđam ljude toliko posramljene…