fbpx

BG online

Estetika

Dr Feelgood- Kako da budemo FIT uz 5 obroka dnevno

Dijete nisu u trendu.Većina njih može da ugrozi zdravlje i ubrza starenje, napominje dr Saša Plećević- dr Feelgood.

Kako će organizam da funkcioniše zavisi od goriva koje ga pokreće i omogućava mu da radi. Pravilnom ishranom pomažemo mu da lakše i brže radi, ima više enegrije i bude produktivniji. Dr Saša Plećević, poznatiji kao dr Feelgood napominje da je pravilna ishrana uz adekvatnu fizičku aktivnost i zdrave navike najbolji ulog za budućnost svakog čoveka. Već dugi niz godina senzacionalistički se predstavljaju brojne dijete, preporučuju se različiti načini ishrane, brzo topljenje kilograma, brojna pomoćna sredstva za “ravan stomak”, ali ovaj lekar i stručnjak za zdrav život podseća da je suštinski tako jednostavno i bez velikih odricanja dovesti telo u dobru formu.drfeelgood
-Ne vidim ništa dobro u svemu tome što se nudi sa svih strana, toliko različitih stvari za koje kažu da pomažu pri gubljenju kilograma. Neke od njih su dobre, ali mnoge nisu. Prvo i osnovno je da čovek ne sme da bude rob bilo čega. Ovo se odnosi na zdrave ljude koji žele da sačuvaju i unaprede svoje zdravlje. Bolesni treba da slede uputstva i ishranu propisanu od strane nutricioniste i lekara- kaže dr Feelgood.- Suština pravilnog načina ishrane zdravog i radnog čoveka je da ne bude rob. Ako vam se jedu pica ili kolači- pojedite ih! Ne treba sebe kažnjavati, ali treba biti umeren u svemu. Ako jedan dan preterate s hranom, sledećeg dana unesite u organizam pola od onog šta treba. Godina ima 365 dana. Hajde da 250 dana vodimo računa o tome šta jedemo, a 115 ne moramo to da radimo. Dva dana pazite kako se hranite, jedan nemojte. Kad se desi da preterate, naredna tri dana jedite pola od onog što biste inače. To je zdrav život.
Dr Feelgood je odavno osmislio “šifru 505” zdrav život koja nepogrešivo vodi ka unapređenju zdravlja i boljim životnim navikama.
-Prva petica znači da treba da imamo 5 obroka dnevno- doručak, ručak, večeru i dve užine. 0 šifra kaže da nema cigareta i alkohola. (dozvoljeno je popiti do dve čaše crnog ili belog vina dnevno). Obavezno izbegavati “bele smrti” a to su so, šećer, belo brašno, masna hrana. Dozvoljeni unos soli je od 2.5g do 5 g dnevno. Druga “petica” u ovoj šifri ukazuje na 5 km šetnje dnevno. Tome treba pridodati 2.5 l tečnosti, izbegavanje slatkih i gaziranih pića. U 2.5l tečnosti spadaju i nemasan jogurt, čaj, kafa i voda. To je ta šifra za zdrav život. Dva dana pratite šifru, a jedan radite šta hoćete i rezultati neće izostati.
Mnogi koji žele da izgube višak kilograma kažu da im je najveći problem dan kada će uvesti promene u svoj način života. Najčešće odlažu početak za “naredni ponedeljak” i tako ostaju u začaranom krugu sopstvene neodlučnosti.
-Motivacija treba da krene od danas, motivacija svima treba da je zdravlje. Posledica zdravog života je lep izgled, ali to nije suština. Ne smete zbog lepog izgleda da unazadite zdravlje. Većina dijeta su loše, mogu da dovedu do poremećaja, bolesti i ubrzavaju proces starenja. Umerena fizička aktivnost je ono što preporučujem.

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Više masti-manje kilograma Smršajte za 21 dan većim unosom masti…
error: